laptop da Nvdia denetim masası sorunu ve laptopdan 144 hz alamamak
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Nvidia denetim masası bazı leptoplarda o şekilde az seçenek ile açılıyor. Nedenini bilmiyorum.
Lakin monitörünüzün yenileme hızını windows altındaki ayarlardan değiştirebilirsiniz.
Windows arama kutusuna monitör yazın. İlk çıkan seçeneğe basın. Açılan ekranın alt kısmında gelişmiş görüntü ayarları var. Ona basın. Monitör bir için görüntü bağdaştırıcı özellikleri var. Sizin durumunuzda ikinci monitör olarak gözükebilir. Ona basın tekrardan. Açılan pencerede monitör sekmesine basın ve o sekmede ekran yenileme sıklığı var. Oradan 60 100 120 144 seçeneklerinden istediğinizi seçip uygula ve tamam diyin.
Eğer ki monitör ile leptop ekranını aynı anda kullanmaya çalışıyorsanız, monitör ve leptop ekranı normalde ikisinin aynı anda gösterebileceği çözünürlük ve yenileme hızına ayarlanır. Yani leptop ekranınız monitörün desteklediği yenileme hızlarını sahip değilse misal 100hz desteklemiyorsa ikisindeki en yüksek hz değeri ne ise ona ayarlanır. Çözünürlükte aynı şekilde.
O yüzden sadece monitörü kullanmayı düşünüyorsanız görüntüyü sadece 2'ye yani monitöre yansıtın. Bunu yaptığınızda monitör hz seçeneklerinde 144hz gözümesi gerekiyor.
Kolay gelsin.
Ekleme: İsterseniz teamviwer'dan bağlanıp bakabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 1 Kasım 2020; 1:31:2 >
-
hocam dedıklerınızı tek tek denedım goruntuyu sadece ıkıncı ekrana verdım ancak yinede aynı sekılde 120 hz alabiliyorum sizde hdmi kablodan kaynaklı bir sorun olabilirmi ?
-
Leptop modeliniz nedir. Özellikle ekran kartı ne var leptopunuzda.
İkinci olarak evet hdmi kabloların standartları var. Hangi kabloyu kullanıyorsunuz acaba onu da bilmek lazım. Her hdmi kablo 100-144hz desteği vermiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 1 Kasım 2020; 1:53:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X