Şimdi Ara

Laptop'dan Desktop'a Geçiş # Sistem Toplayacağım Yardım (1300TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle baştan belirteyim Monster marka laptopum var 2007 senesinde almıştım. Monster markası TR'de ilk laptoplarını satmaya başlamıştı. Hala aynı laptopu kullanıyorum. Aşırı derecede eskidi.

Laptop önerisi sakın yapmayın. Masaüstü bilgisayar toplayacağım kesinlikle.

Yanlız bilgisayarcılara gittiğimde benim seçtiğim parçalarla topladığım sistemin daha kötüsünü benim topladığım fiyata bana sunuyorlar. Ben masaüstü donanımlarından hiç anlamam parça parça alsam da onları toplayıp hayatta takamam. Bu yüzden bilgisayarcılara gittim.

Sistemim max 1300TL tutması gerek. Yazın alacağım öğrenim kredimi yatıracağım. Özellikleri vereyim bunlara uygun bir masaüstü toplayıverirseniz sevinirim;

8 GB RAM
    2 GB Ekran kartı
    ve
    AMD FX6300 İşlemci

bu 3 parçanın dışındaki parçalar zerre umrumda değil dünyanın en kötü parçaları dahi olabilir. Monitör de en ucuzu olabilir. Kasa ve monitör toplam 1300TL tutmalı.

Harddisk 250GB dahi olabilir. 500gb olmasına gerek yoktur.

Hepinize şimdiden teşekkürler. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Yoksa gidip hazır pclerden alacağım. İstediğim özellikte olmadıkları halde.

İyi forumlar.

• 8 GB RAM
    2 GB Ekran kartı
    ve
    AMD FX6300 İşlemci

bu 3 parçanın dışındaki parçalar zerre umrumda değil dünyanın en kötü parçaları dahi olabilir.

Neyin kafası bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

8 GB RAM
    2 GB Ekran kartı
    ve
    AMD FX6300 İşlemci

bu 3 parçanın dışındaki parçalar zerre umrumda değil dünyanın en kötü parçaları dahi olabilir.

Neyin kafası bu ?

Donanım hakkında bilgim yok diye konuda belirttim.
    Benim için önemli olan bu 3 parça bunu anlatmaya çalışıyorum.

İnsan gibi konu açtım insan gibi cevap verecekseniz cevap verin. Bilgim yok diye konuda belirttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: themyth_1905

quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

8 GB RAM
    2 GB Ekran kartı
    ve
    AMD FX6300 İşlemci

Neyin kafası bu ?

Donanım hakkında bilgim yok diye konuda belirttim.
    Benim için önemli olan bu 3 parça bunu anlatmaya çalışıyorum.

İnsan gibi konu açtım insan gibi cevap verecekseniz cevap verin. Bilgim yok diye konuda belirttim.

Alıntıları Göster
    Böyle bişey alabilirsin önerim biraz daha para ekleyip ya da başka öneriler gelir umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: progamer06

Böyle bişey alabilirsin önerim biraz daha para ekleyip ya da başka öneriler gelir umarım

Teşekkürler. Bu arada cumartesi Vatan bilgisayara gideceğim. Haftasonu kampanyasıyla oem parçaları alsam orda toplayabilirler mi? Yardımcı olurlar mı ben toplarken? Bilginiz var mı? veya bilgisi olan var mı?

• quote:

quote:

Teşekkürler. Bu arada cumartesi Vatan bilgisayara gideceğim. Haftasonu kampanyasıyla oem parçaları alsam orda toplayabilirler mi? Yardımcı olurlar mı ben toplarken? Bilginiz var mı? veya bilgisi olan var mı?

Orada montaj yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

quote:

quote:

Orada montaj yapıyorlar

Teşekkür ederim ayrıca Vatan bilgisayarın sitesindeki parça fiyatlarının %25 indirimli haliyle mi karşılaşacağım mağazada yoksa sitedeki fiyatlar mı olacak karşımda?

Şöyle bir sistem çıkardım kendi isteklerime göre;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themyth_1905 -- 19 Haziran 2014; 19:39:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orada montaj yapıyorlar

Teşekkür ederim ayrıca Vatan bilgisayarın sitesindeki parça fiyatlarının %25 indirimli haliyle mi karşılaşacağım mağazada yoksa sitedeki fiyatlar mı olacak karşımda?

Alıntıları Göster
    GT 420

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orada montaj yapıyorlar

Sen o ekran kartıyla BF4 ultrada oynarsın hiç şüphen olmasın Arkadaşın önerdiği sistem gayet iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Aqenor

quote:

quote:

quote:

quote:

Orada montaj yapıyorlar

Sen o ekran kartıyla BF4 ultrada oynarsın hiç şüphen olmasın Arkadaşın önerdiği sistem gayet iyi

Benim çıkardığım sistem mi iyi resmini konuya attığım yoksa diğer arkadaşınki mi?

Ayrıca gt420 ile aranızdaki sorun nedir kötü bir ekran kartı mıdır?

• themyth_1905 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın sistemi iyi, Ekran kartı konusu ise azcık google
  • Arkadaşın sistemi al geç. Bu bütçeye pek farklı şeyler olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Arkadaşın sistemi al geç. Bu bütçeye pek farklı şeyler olmaz.
    bütçen kısıtlı biraz birkaç parçayı ikinci el düşünebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Arkadaşın sistemi al geç. Bu bütçeye pek farklı şeyler olmaz.
    Arkadaşınkini al kendi başına yaptığın sistem kötü olmuş bir şey bekleme ondan. Ekran kartına bir şey demiyorum sen düşün artık ne kadar kötü. O kartı anlatmak için kendini yormaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oziboaydino

Arkadaşınkini al kendi başına yaptığın sistem kötü olmuş bir şey bekleme ondan. Ekran kartına bir şey demiyorum sen düşün artık ne kadar kötü. O kartı anlatmak için kendini yormaya değmez.

Alıntıları Göster
    Sizin önerilerinizle topladığım bilgisayarın son hali aşağıdaki resimde. Son 2 sorum var arkadaşlar:

1) 4gb ram hız konusunda bu sisteme bir sıkıntı yaşatır mı? (En kötü ihtimalle sonbaharda 8 veya 12ye yükselteceğim bu arada.)
    2) Vatan Bilgisayardan haftasonu indirimi ile aldığımda bu resimdeki Avantajlı fiyat yazan fiyatlar %25 mi inecek yoksa mağazada burda yazan Avantajlı fiyatları aynen mi göreceğim?

• quote:

Sizin önerilerinizle topladığım bilgisayarın son hali aşağıdaki resimde. Son 2 sorum var arkadaşlar:

1) 4gb ram hız konusunda bu sisteme bir sıkıntı yaşatır mı? (En kötü ihtimalle sonbaharda 8 veya 12ye yükselteceğim bu arada.)
    2) Vatan Bilgisayardan haftasonu indirimi ile aldığımda bu resimdeki Avantajlı fiyat yazan fiyatlar %25 mi inecek yoksa mağazada burda yazan Avantajlı fiyatları aynen mi göreceğim?

1) kesinlikle yaşatmaz
    2) mağazada fiyatlar avantajlı tutardan daha kazık

Şuan mobilim yarın size güzel bir sistem toparlarım

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetY58

1) kesinlikle yaşatmaz
    2) mağazada fiyatlar avantajlı tutardan daha kazık

Şuan mobilim yarın size güzel bir sistem toparlarım

Eğer toplarsanız ve parçaları nasıl/nerden alacağımı da söylerseniz çok iyi olur. Çok memnun kalırım kardeşim. Senin cevap atmanı bekliyorum konuya dört gözle. Az çok kafamdaki sistemi anladın sen. Ama işte 1300-1350TL'yi geçirmesem de çok iyi olacak.

Neyse senin toplayacağın sistemi bekliyorum ben iyi geceler.
  • quote:

Kasayı değiştirmeyi öneririm.550W o ekran kartına yetersiz kalıyor Bulabilirsen 80plus bi güç kaynağıyla alabilirsin.Ama kasayla beraber alıcam diyorsan +700W şart hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetY58

sistemi yaptım ama ram felan dandik oldu bütçe kalmadı onlara ram ve kasayı pek önermem bütçeyi aşmayacaksa az daha iyi bir şey yap

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=99634&ref=akakce&v=1.31.5
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565322-amd-fx-6300-6-core-35-ghz-14mb-black-edition-am3-fd6300wmhkbox.html?ref=akakce&v=1.25.7
    http://www.beyazdtm.com/Gigabyte-970A-DS3-DDR3-1866MHz-S-GL-16X-AM3-_16037.html?ref=akakce&v=1.63#0
    http://www.mormani.com/hilevel-hlvpc10600d3-8gb-ddr3-1333mhz-sogutuculu-pc-ram/p_151243/
    http://www.nasabilgisayar.com/Everest-503B-Real-400W-Siyah-12-cm-FanAirduct-Kasa%2CPR-5209350.html?ref=akakce&v=1.26.6
    http://www.teknolojiankara.com/Products-10270-wdigital-35-caviar-blue-500gb-7200-rpm-16mb-sata-iii-pc-hdd-wd5000aakx.html?ref=akakce&v=1.96.4
    http://www.novabazar.com/AOC-19-5-E2070SWN-LED-MonitC3B6r-5ms-Siyah#0?ref=akakce&v=1.18.8

@berke098 Bu Neyin Kafası O Senin Az Dediğin Kasa İle 200W TDP li Ekran Kartı 125W TDP li İşlemci Kullanıyorum Ve Bunlara Rahatlıkla Overclock Yapıyorum

Kardeşim çok teşekkür ederim fakat
    1) Ekran kartının 128bit olması performansta bir sıkıntı yaşatır mı?
    2) Bu sistemi parça parça internetten alıp kendim mi bağlayayım? En ucuza gelecek şekilde öyle olur. Yoksa Vatan gibi bir yerde pahalıya alacağımı bildiğim halde montaj avantajıyla öyle marketlerden mi alayım?
    3) Kısacası nerelerden almam konusunda bir önerin var mı parçaları?

Son olarak ben artık GittiGidiyor ve Sahibinden'deki dükkanlarda toplama bilgisayar yani hazır bilgisayarları satan toptancı mıdır bilgisayarcı mıdır oralardaki sistemler de ucuz fakat parçaları mı kötü onu bir de size soracaktım. Önerir misiniz yani?

Örn:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/1165-tl-20-quot-led-8-cekirdek-1-tb-hdd-2-gb-ek-118392927

@AhmetY58

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.