Şimdi Ara

Laptop Ekran Dalgalanma - Karıncalanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
22.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Lenovo 580 model laptopum var. Alalı 1 yıl oldu. Garantiye gönder demeyin garantisi uçtu.
    Sorunum şu: Ekranda arada sırada dalgalanmalar, karıncalanma gibi bozulmalar; kırmızıya yakın renkte çizgiler çıkıyordu. Bu sorun son zamanlarda daha da arttı. Videosunu da çektim buyrun:
    http://www.youtube.com/watch?v=C8k4DZ_8qjI

Örneğin burada Sketchup'ta çalışıyordum aynı şey oldu

Bazen de Chrome'da oluyor. Bazen de oyun oynarken..
    Sizce ekranı mı değiştirtmeliyim? Değiştirirsem ne kadara mâl olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekran Dalgalanma (Karıncalanma) Sorunu

Laptopunuzun ekranında dalgalanmalar veya "karıncalanmalar" yaşamak can sıkıcı ve rahatsız edici olabilir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve genellikle kullanım deneyimini bozabilir.

Laptop Ekran Karıncalanmasının Nedenleri:

• Bozuk ekran kartı: Ekran kartı, görüntülerin işlenmesinden ve ekrana aktarılmasından sorumludur. Bozuk bir ekran kartı, ekran dalgalanmalarına veya karıncalanmalara neden olabilir.
    • Geçmiş sürücüler: Güncel olmayan ekran sürücüleri de ekran sorunlarına yol açabilir.
    • Bozuk ekran kablosu: Ekran kablosu, bilgisayardaki anakart ile ekranı birbirine bağlayan parçadır. Bozuk veya gevşek bir kablo, ekran dalgalanmalarına veya karıncalanmalara neden olabilir.
    • Yüksek sıcaklık: Aşırı ısınma, ekran sorunlarına yol açabilir. Laptopunuz aşırı ısınıyorsa, ekran dalgalanmaları veya karıncalanmalar yaşayabilirsiniz.
    • Manyetik girişim: Yakındaki güçlü elektromıknatuslar, ekran dalgalanmalarına veya karıncalanmalara neden olabilir.

Laptop Ekran Karıncalanması Sorununu Çözme Yolları:

• Sürücüleri güncelle: Ekran sürücülerini en son sürüme güncelleyin.
    • Ekran kablosunu kontrol et: Ekran kablosunun sağlam ve bilgisayara düzgün bir şekilde bağlı olduğundan emin olun.
    • Bilgisayarı soğut: Laptopunuzun aşırı ısınmasını önlemek için iyi bir soğutma sistemi kullanın.
    • Manyetik girişimden uzak dur: Bilgisayarınızı güçlü elektromıknatıslardan uzakta kullanın.
    • Ekran kartını test et: Ekran sorunlarının devam etmesi durumunda, ekran kartını test etmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için genellikle bilgisayarın BIOS ayarlarına girmeniz gerekir.
    • Servise götürün: Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, laptopunuzu yetkili bir servise götürmeniz gerekebilir.

Bilgisayar Ekranında Karıncalanma Neden Olur PC:

Yukarıda belirtilen nedenler, hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarlarda ekran karıncalanmasına neden olabilir.

Ekranda Karıncalanma Neden Olur:

Ekranda karıncalanma genellikle ekran kartı sorunları, sürücü sorunları, ekran kablosu sorunları, aşırı ısınma veya manyetik girişimden kaynaklanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Grafik gerektiren şeylerde kastığını görerek ekran kartının driver'ını güncellemen gerektiğini düşünüyorum. Dene eğer olmaz ise (ki olacak %70 eminim) ekran kartına giden voltajda sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaylanBora

Merhaba arkadaşlar. Lenovo 580 model laptopum var. Alalı 1 yıl oldu. Garantiye gönder demeyin garantisi uçtu.
    Sorunum şu: Ekranda arada sırada dalgalanmalar, karıncalanma gibi bozulmalar; kırmızıya yakın renkte çizgiler çıkıyordu. Bu sorun son zamanlarda daha da arttı. Videosunu da çektim buyrun:
    http://www.youtube.com/watch?v=C8k4DZ_8qjI

Örneğin burada Sketchup'ta çalışıyordum aynı şey oldu

Bazen de Chrome'da oluyor. Bazen de oyun oynarken..
    Sizce ekranı mı değiştirtmeliyim? Değiştirirsem ne kadara mâl olur?

başka bir monitöre falan bağlayın aynı sorun oluyorsa ekran kartında sorun var eğer yoksa ekran bozulmuş

• Ekran kartımın driverleri güncel. Başka bir monitöre bağlamayı deneyeyim, sonuç aldığımda yazarım yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar. Sorunum halen devam etmekte. Var mıdır bir çözüm yolu?
  • hocam temazsızlık olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede temassızlık olabilir? Ekran panelinde mi ? Nasıl kontrol edebilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörde titreme sorunu.
    geçen hafta açıldı
    Ekran Dalgalanma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Garantisi hala devam ediyormu hocam ?
  • Malesef. Devam etseydi gönderecektim.
  • biraz garip olacak ama elektronik aksamlardan uzak bi yerde calıstırmayı dene

ekranda titreme olan monitörü hoperlerden uzak tutup yerını degıstırınce cozulmustu arkasında prızlerın gectıgı buyuk yer varmıs
  • Titreme çoğunlukla laptop şarj kablosunu çıkardığım zaman oluyor. Taktığım zaman nadiren oluyor.
  • çözüm bulabildin mi ?

benim durum çubuğunun en altında ince bir çizgi çıkıp kayboluyor. daha önce oyun oynarken bir anda çıktı ortaya 1 hafta sonra yok oldu şimdi tekrar çıktı ortaya.

monitörün arkasındaki kabloyu (z580) çıkarıp taktım sorun düzelmedi.

Bilgisayarın ekranını tv ekranına aktarıyorum tv de o çizgiler görünmüyor.

acaba ekran kartı mı yoksa kablo ile ilgili bir problem mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.