Şimdi Ara

Monitörde Dalgalanma Oluyor lcd (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
32.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önce böyle birşey yoktu lcd monitörde dalgalanma olmaya başladı koyu renkli yerlerde belli oluyor farklı ekran kartları denedim win7 den xpye geçtim kabloları yeniden taktım prizi başka yere taktım yine çözemedim özellikle mafia 2 oyununda koyu yerlerde çok belli oluyor aşağı yukarı doğru dalgalanıyor ekran bu sorunu nasıl çözebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 25 Ekim 2010; 16:18:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitörde Dalgalanma Sorunu (Çözüldü)

Monitörde dalgalanma sorunu, ekranınızın titrediği veya dalgalandığı bir durumdur. Bu, oyun oynarken, film izlerken veya sadece masaüstünüzde çalışırken rahatsız edici olabilir.

Ekran dalgalanmasına neden olabilecek birkaç faktör vardır:

• Kablo bağlantıları: Gevşek veya hasarlı kablolar, monitöre giden sinyale müdahale ederek dalgalanmalara neden olabilir.
    • Grafik kartı sorunları: Arızalı veya güncel olmayan bir grafik kartı da ekran dalgalanmalarına neden olabilir.
    • Monitör sorunları: Monitörün kendisinde bir sorun olması da dalgalanmalara yol açabilir.
    • Güç sorunları: Dengesiz veya dalgalı güç kaynağı, monitörde dalgalanmalara neden olabilir.
    • Statik elektrik: Monitördeki statik elektrik birikmesi, özellikle kış aylarında dalgalanmalara neden olabilir.

Monitörünüzde dalgalanma sorunu yaşıyorsanız, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Kablo bağlantılarınızı kontrol edin ve gerekirse sıkın veya değiştirin.
    • Grafik kartı sürücülerinizi güncelleyin.
    • Monitörü farklı bir prize takmayı deneyin.
    • Monitörü topraklayın. Bunun için monitörün arkasına topraklama kablosunu bağlayabilirsiniz.
    • Antistatik sprey kullanarak monitördeki statik elektriği giderin.

Bu adımları izledikten sonra hala ekran dalgalanması sorunu yaşıyorsanız, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.power supplydan kaynaklanıyor olabilir.
    2. Herhangibir cihazdan kaynaklanabilir harici dışaradı çevrede olan
    3. Yakında olan bir cep telefonundan kaynaklanabilir.
    4. Ekran kartı ile monitörün Hertz arası farklardan kaynaklanıyor olabilir.
  • power supply dan biraz şüpheliyim forumdan almıştım garantisiz 750w termaltake ama powerın ne gibi bir etkisi olabilir monitöre ek güç girişi olmayan ekran kartıylada denedim

diğer maddede yazdıklarınızı denedim onlarlada bi bağlantısı yok sorunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 10 Ekim 2010; 19:11:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

power supply dan biraz şüpheliyim forumdan almıştım garantisiz 750w termaltake ama powerın ne gibi bir etkisi olabilir monitöre ek güç girişi olmayan ekran kartıylada denedim

diğer maddede yazdıklarınızı denedim onlarlada bi bağlantısı yok sorunun

750W çok değil mi yahuu
  • 750w ama tamir görmüş sanki psu aldığımda vidaları sökülmüştüde bu monitörle arasındaki bağlantı ne olabilir
  • Psu ile alakalı olma ihtimali düşük. Monitörün frekans ayarlarıyla oyna biraz.
  • Psu ile alakalı olma ihtimali düşük. Monitörün frekans ayarlarıyla oyna biraz. Lcd nin tepki süresi nedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörde titreme sorunu.
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daha önce böyle bir sorun yoktu birçok ayarla oynadım hiçbirinde bi gelişme yok lcd tepki süresi 5ms
  • biraz önce dalgalanmanın olduğu yerlerde video çektim frapsla videoyu izlerken herhangi bir dalgalanma olmuyor
  • monitörün hertz ayarlarında değişiklik yap
  • hiçbiri işe yaramıyor bütün çözünürlükleri ve herzt ayarlarını denedim vga kablosunu bile değiştim çözemedim bir türlü
  • bak cozum komik gelebilir ama pc soguk ortamda bulunuyorsa bundanda kaynaklanabiliyor bunuda belirteyim
  • sorun büyük ihtimal powerdandır
  • sorunun nerden olduğu hakkında bir fikrim olmasada power için bi yorum yapmak istedim vidaları sökülmüş bir power almışsınız tamir yerine içine dandik bir psu içinden çıkan kartı takmış olabilirlermi? ağırlığında gariplik varmı gerçi içine ağırlıkta eklemişlerdir
  • Bilgisayarınızın çevresinde elektromanyetik alan oluşturabilecek tüm cihazları uzaklaştırın veya kapatın. ( Cep telefonu, speaker, elektrik süpürgesi, klima vb. cihazlar. )

''Fraps adlı programla video çektim, videoyu izlerken herhangi bir dalgalanma olmuyor.'' demişsiniz, bu monitörünüzde sorun olduğu ihtimalini bir hayli arttırmaktadır. O sebeple gerekirse monitörünüzü farklı bir bilgisayarda deneyiniz.
  • Monitörün kaç yıllık olduğuna ve ne kadar yoğun kullanıldığına bağlı olarak ortaya çıkmış bir sebep olabilir. Monitörünüzün yanında bir cd verildiyse ya da internet sitesinde ilgili bir uygulama varsa indirip yüklemeyi deneyin. Monitörden kaynaklı bir problem gibi görünüyor.
  • monitör 2 yıllık driver filan denedim olmadı artık son çare arkadaşta deniyeceğim
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede var.
    Şöyleki bugun bilgisayarı odama taşıdım ilginç bir durum odamda bu dalgalanma yok denecek kadar hat sahfaya düştü.
    Şimdi yorumlarıda okuyunca ben tek ihtimal makedon arkadaşımızın dediği gibi yanındaki manyetik alanlardan oldugunu sanıyorum.
    Çünki monitörün 2 metre ilerisinde Plazma TV üzerinde ise ses sistemi var şimdi odamda sadece yanında bir kasa var.
    Ayrıca benim Power 225 wat ve kasa üzerinde 2 Neon fan, ses hız ayarlama konsolu,cd rw, dwd rw var fazla yüklenmedende olabilir son söz sizde ?
  • biraz önce lcdyi arkadaşta denedim herhangi bir dalgalanma olmadı farklı 4 adet ekran kartı denedim kabloyu değiştirdim etrafını boşalttım yinede sorun devam etti sorun sanırım ya güç kaynağında yada anakartta
  • sorun güç kaynağında çıktı değiştirince sorun ortadan kalktı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.