Şimdi Ara

Laptop Ekran Filmi-Flex Kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
21.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 yıldır kullandığım Compaq Presario V6630ET model laptobumun ekranında ara sıra renklenmeler oluyordu. Şimdi ise durum epey arttı. Kapağı açıp kapayınca ekran rengarenk oluyor. Doğru açıyı yakalayınca ekran normal çalışıyor. Yazılımsal bir sorun değil. İnternetten öğrendiğim kadarıyla filminde sorun var. Bu bana ne kadara mal olur bir bilginiz var mı?

Evde eski CRT monitörüm var. En olmadı laptobu kasa niyetine kullanıcam :
    Şimdiden teşekkürler.

• Sevmiyorum flood yapmayı ama yok mu bi bilen ??
  • Sorununuzun 2 nedeni olabilir.
    Bahsettiğiniz gibi lcd data kablosunun film kısmının aşınarak eskimesi/bozulması.küçük sayılabilecek bir problem.çünkü piyasada lcd data kabloları ucuza bulabilirsiniz.(max.12 - 20 TL arası bir fiyattır)
    Diğer ihtimal ise lcd ekranın arkasında,alt veya üst kısımlarında kalın bir naylon tabaka ile "dont touch"(dokunmayın) yazan yerinde sıcaktan-darbeden veya ekran ömrünün sonlanmasından ötürü kaynaklanan deformasyon söz konusu olabilir.
    eğer lcd ekranınız led aydınmatmalı lcd ise bahsettiğim dont touch yazan yer ekranın alt kısmındadır.eğer floresan aydınlatmalı lcd ekran ise bu kısım genelde ekranın üst kısmında olur.lcd değişimi kolaydır,eğer değiştiririm derseniz yeni lcd ekranlar 120-200 TL arasındadır.
    Size tavsiyem önce lcd data kablosunu değiştirin,düzensizlik devam ediyorsa ekranını değiştirin.ekran kartı hatasıda aklınıza gelebilir ancak ekran karttı sorunu anlatımınıza göre sizi kapsamıyor.
    Veya bahsettiğiniz gibi cihazı masaüstü pc olarak kullanmakta bir seçenek.
    Saygı ile..

• sağolasın cevap için. ancak çözümü bulum Vatandan geçen gün 680 TL'ye Acer 5736z aldım.
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=36644

internet ve word için bana fazlası ile yeterli
    diğeri de evdekilere oyuncak oldu. zaten 3 küsür yıl olmuş, epey de yıpranmıştı. 10 tl dahi yatırım yapmaya değmezdi...
  • Laptop'un anakartında gelen lcd ekrana giden data kablosunda gevşeme de olmuş olabilir. Laptopu açıp bir denemeni tavsiye ederim aynı sorun başıma gelmişti. Açıp kapamaktan gevşeme yapmış sanırım yerine otutturunca sorun kalmadı. Bu arada hayırlı olsun.
  • Sağolasın. Laptobu tüm parçalarına ayırdım. Kontrol ettim ama bir çözüm olmadı. Sağlık olsun. Miadı dolmuştu gayri :d
  • Çocuklara ver bayılırlar oynamaya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketenburak -- 15 Mart 2011; 11:45:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung laptop mavi ekran sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

sağolasın cevap için. ancak çözümü bulum Vatandan geçen gün 680 TL'ye Acer 5736z aldım.
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=36644

internet ve word için bana fazlası ile yeterli
    diğeri de evdekilere oyuncak oldu. zaten 3 küsür yıl olmuş, epey de yıpranmıştı. 10 tl dahi yatırım yapmaya değmezdi...

Güzel ürün, mantıklı fiyat
    Hayırlı olsun.iyi günlerde kullanın.

• sağolasın emco :d iyi ürün cidden. acera karşı eskiden allerjim vardı ama hem sağlam hem de f/p ürünler üretiyorlar. piyasadan kalkan bu tür bilgisayarlar aslında birçok kullanıcının işini görecek durumda ama yeni teknolojileri pahalıya dayıyorlar... hp diye vaktinde markaya aldandık gittik servis servis dolaştık... :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 15 Mart 2011; 18:53:38 >
  • that_inspector arkadaşın söylediği sorun bende de var, bendeki sorun da aynı şekilde gelişti, önceden idare edebiliyordum ama şu an monitörde hiç görüntü yok kapağı aç kapa kısa süreli görüntüyü buluyorum ama kalıcı olmuyor. Sorunun LCD data kablosundan olduğunu düşünüyorum ben de.

internetten biraz araştırdım, data kabloları 100-150 lira civarlarında. yurt dışında 10-15 dolara var ama yurt içinde rastlamadım hiç. maksimum 12-20 tl arasında demiş emco. bu fiyata nerede nasıl bulabilirim bu kablodan? yanlış yerlere mi bakıyorum. Bilgisayarım da biraz eski, modeli Acer Aspire 5602 wlmi. bu modele kablo bulunur mu acap?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.