Şimdi Ara

laptop ekran gidip gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
32.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. laptopumda cpu ve bellek kullanımı arttıkça ekran gdip geliyor kararıyor normale dönüyor. Sürekli böyle bir kısır döngü içerisinde pc. Çok rahatsızlık veren birşey.
    Soğutucu fan var. ekran kartı sürümleri güncel pc Windows 7 .Ne yapmam gerekli?

Anakart Adı: Asus N55SF Series Notebook
    Anakart Çipseti: Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge
    Görüntü Bağdaştırıcısı: NVIDIA GeForce GT 555M (2 GB)
    CPU Türü :Mobile QuadCore Intel Core i7-2670QM, 2800 MHz (28 x 100)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekran Gidip Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Laptop ekranında gidip gelme sorunu, kullanıcılar arasında yaygın bir sorundur. Bu soruna genellikle laptop ekranının gidip gelmesi veya bilgisayar ekranının gidip gelmesi laptop olarak da bilinir.

Nedenleri

Laptop ekranının gidip gelmesinin birkaç nedeni olabilir:

• Donanım sorunu: Ekran kablosu gevşemiş veya hasarlı olabilir.
    • Yazılım sorunu: Ekran sürücüsü eski veya bozuk olabilir.
    • Grafik kartı sorunu: Grafik kartı arızalı olabilir.
    • Aşırı ısınma: Laptop aşırı ısındığında, ekran gidip gelebilir.

Çözümleri

Laptop ekranının gidip gelme sorununu çözmek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Kabloları kontrol et: Ekran kablosunun her iki ucunun da (laptop ve ekran) sıkıca bağlı olduğundan emin ol.
    • Ekran sürücüsünü güncelle: En son ekran sürücüsünün yüklü olduğundan emin ol. Sürücüyü üreticinin web sitesinden indirebilirsin.
    • Grafik kartını kontrol et: Grafik kartının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Gerekirse, grafik kartını yeniden takmayı veya değiştirmeyi dene.
    • Laptop'u soğut: Laptop'un aşırı ısınmasını önlemek için onu serin ve havalı bir yerde kullan. Soğutma pedi kullanmayı da deneyebilirsin.
    • Profesyonel yardım al: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyenden yardım alman gerekebilir.

Önemli Notlar

• Asus laptop ekran gidip gelmesi sorunu, belirli Asus laptop modellerinde yaygın bir sorundur. Sorunu çözmek için yukarıdaki adımları uygulaman yeterli olabilir.
    • Saniyelik gidip gelme sorunu, genellikle donanım sorunlarından kaynaklanır. Sorunu çözmek için kabloyu kontrol etmeli veya ekranı değiştirmeyi denemelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım makinada besleme sıkıntısı var bir başka adaptörle dene bakalım
  • başka adaptör yok ancak satın alabilirim. ama kesin o nedenden kaynaklıysa satın alıyım. Boşuna masraf olmasın. Ekran kartı veya ram kaynaklı olabilirmi ?
  • current1903 C kullanıcısına yanıt
    tıpa tıp aynı bilgisayar ile tıpatıp aynı problem bende de var. 6 ay önce sıfır ekran kartı ile değiştirdim, kartta problem vardır diye. bikaç ay problemsiz kullandım fakat şimdi aynısı devam ediyor
    gerekirse beraber servise gidip çözelim şu işi yaw. belliki fabrikasyon kronik bir hata var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

tıpa tıp aynı bilgisayar ile tıpatıp aynı problem bende de var. 6 ay önce sıfır ekran kartı ile değiştirdim, kartta problem vardır diye. bikaç ay problemsiz kullandım fakat şimdi aynısı devam ediyor
    gerekirse beraber servise gidip çözelim şu işi yaw. belliki fabrikasyon kronik bir hata var!

Kardeşim sorunu buldum ben. Sorun GPU daymıs yani grafik işlemcisi bozulmus sıcaklıktan darbeden vs. Anakarta entegre oldugu için ben yapamadım. Servise gönderdim yaptılar hatta bugun yapıldıgının mesajını aldım servisten. Hafta sonu elimde olur bilgisyarım.

Bilgisayar cok iyi fakat sorun inanılmaz cansıkıcı. Hiç bir türlü bişey yapamıyorsun pc de. Cpu arttıkca ekran gidip gelmesi dahada artıyordu. Sanırım halettiler. Pc elime geçsin sana sonucunu soylerim.
    Hee bide benim bilgsyrın garantisi bitti. Ondan doluyı ücret verdim. Senin pc de garanti varsa bekleme ver hemen. Çünkü baya masraflı bir işlem.

• inşallah hallolmuştur. dediğim gibi, ekran kartı değişince benim de başta kesilmişti ama sonra yine başladı. benim de garanti bitti ama kesin çözüm buysa vericez artık kaç paraysa :/
    haberini bekliyorum hocam. işlemin ne kadar tuttuğunu ve sonucu PM ile de atabilirsen çok sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba; Bende asus k555u model bir laptop var. Laptopumun sıkıntısı sizinkine benziyor. Normal de ben laptopumu TV ye hdmi ile bağladım. 2.ekranı seçtim oradan kullanıyordum. Bu gün elektrikler gidince elime aldım. İlk açılışta ekran sürekli kararıp durdu. Hani elektrik beslemesi az olurda yanıp söner İşte öyle Akabinde masa üstünde işlem yapmadığımda sorun olmuyor. İnternete gireyim dedim ana sayfa açılıncaya kadar ekran neredeyse kapanacaktı.

Benim laptop sürekli adaptöre takılı pc gibi kullanıyorum. Çok nadir elime alıyorum. Şuan elektrikler olmadığı için adaptöre takılı değil. Gelince deneyeceğim. Eğer sorun düzelirse sizce ne yapmalıyım. Laptopumun garantisi devam ediyor. Srun devam ederse yani adaptörü takınca da aynısını yapıyorsa sorun nerede olabilir?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Şimdi yukarıdaki mesajı gönder ikonuna basınca resmen can çekişti ekran. Oldukça sinir bozucu bir durum gerçekten.
  • Evet dediğim gibi oldu dostlar. Elektrik gelince şaha kalktı resmen. Ne öneriyorsunuz vereyim servsise Trabzon Vatandan almıştım. Ne kadar zaman alır tamiri
  • garanti varsa ver tamire gitsin. gelince de apay yüklen. aynı sorun tekrar ederse garanti bitmeden tekrar etsin. belki yenisini verirler.
    ben ekran kartını söktüm. oyun vs açmıyor ama diğer fonksiyonlarda sıkıntı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim böyle mahallelerde falan küçük teknik servisler var oralarda böyle babacan abiler,amcalar olur onlara sor bi bakalım çok para istemeden hallederler diye tahmin ediyorum.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu gün vatan bilgisayara sordum. Laptopumu getirmedim.(Başka bir iş için önünden geçiyordum) Sıkıntıyı anlattım ana kartta olabilir dediler.Yazılımsal bir sıkıntı olmadığını söylediler. Kendileri bakmıyormuş İstanbul'a yollayacaklarmış. 15-20 gün tamir süresi varmış. Şu sıralar bana lazım. Garanti Aralık'ta doluyor. Mayıs gibi veririm gönderirler. Dediğinizi unutmayacağım ama geldiğinde iyice bi yoracağım laptopu. Sıkıntı olursa yeniden yollayacağım.
    Tekrar teşekkür ederim. İyi forumlar.
  • İşlemci ve ekran kartı fanını söküp temizlemenizi öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.