Şimdi Ara

laptop ekran kartı sorunu galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptopa recovery yaparken cd den tam kuruluma geçeceği sırada "tamamlanmadı" yazısı çıkıyodu. evde xp cd vardı onunla bi deneyim dedim mavi ekran hatası çıktı, neyse bilgisayarcıya götürdüm önce bios dedi güncelleme yaptı verdi bana ama ekran kartını kuramamıs dedim ben recovery yaparım yine ekran kartını tanır sorun değil dedim fakat tekrar yaptığımda yine aynı hata ile karşılaştım "kurulum tamamlanamadı" tekrardan bilgisayarcıya gittim bu sefer dedi ekran kartın sorunlu. ama windowsu kurmuşlar bir şekilde

neyse gelelim asıl meseleye çift ekran kartı var atiyi iptal ettim aygıt yöneticisinden bilgisayar açılıyo 10 dakika yarım saat bir saat kafasına göre çalışıyo daha sonra kitleniyo. ama şöyle mouse fln oynuyo nette sayfa açmıyor, denetim masasına giriyor ama atıyorum ekle/kaldırı açmıyor.

sizce sorun ne olabilir ne önerirsiniz ?

edit: ekran kartı olsam diyorum hiç açılmaması lazım değil mi bilgisayarın. iki ekran kartınıda görüyo ben sırf yormasın diye atiyi devre dışı bıraktım. son olarak da fanı yeni temizlemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meo60 -- 31 Ağustos 2013; 3:49:28 >

• yormasın diye ekran kartı aygıt yöneticisinden devre dışı bırakılmaz.

yazılımsal olabilir bir format atın.

mavi ekran verirse kodunu yazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

yormasın diye ekran kartı aygıt yöneticisinden devre dışı bırakılmaz.

yazılımsal olabilir bir format atın.

mavi ekran verirse kodunu yazın.

0x0000007b gibi bir şey olması lazımdı. format atmaya da tekrar kuramazsam diye korkuyorum şimdi yarım saat bir saat idare ediyo yine.

ayrıca formatla olsa bilgisayarcıda iki kere format atıldı o zaman düzelmesi gerekmez mi ?

edit : ati yi de yormamasından ziyade açılmıyordu tam masaüstü "hosgeldiniz" yazısı görüneceği yerde siyah ekran oluyordu ama windows açılış sesi vs geliyordu. güvenli kipten devre dışı bırakınca açılmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meo60 -- 31 Ağustos 2013; 5:25:42 >
  • Sorun ekran kartindaysa simdiden gecmis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0x7b ise eğer;

• Harddisk veya başka depolama kaynağıyla ilgili sorun olabilir. Badsector taraması yapın
    • Virüs veya dosya hatası olabilir.
    • Küçük bir ihtimal başka bir donanımda da arıza olabilir ancak. Yüksek olasılık harddisk ve depolama aygıtlarında. Başka bir windows kurulu harddiskle de deneyebilirsiniz.
    • Farklı Hdd kablosu ve farklı hdd giriişne takabilirsiniz (laptop olduğu için bunları yapmanıza gerek yok)
    • BIOS'taki SATA modunu IDE'ye çevirip deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.