Şimdi Ara

Laptop ekran kartı watt değeri öğrenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo legion 5 amd ryzen 7 4800h 16 gb ram 1tb hdd 256 gb ssd rtx 2060 konfigürasyona sahip laptopum var.Yabancı videolarda bu konfigürasyona sahip laptopların ekran kartı rtx 2060 refresh 115 watt olduğunu gördüm.Benim laptop normal rtx 2060 mı yoksa rtx 2060 refresh mi olduğunu nasıl öğrenebilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekran Kartının Watt Değerini Öğrenme

Laptop'un ekran kartının kaç watt olduğunu öğrenmek, performansını ve uyumluluğunu değerlendirmen için önemlidir. İşte ekran kartının watt değerini öğrenmene yardımcı olacak adımlar:

• Aygıt Yöneticisi aracılığıyla: Aygıt Yöneticisi'ni aç ve "Ekran Bağdaştırıcıları" bölümünü genişlet. Ekran kartını sağ tıkla ve "Özellikler"i seç. "Ayrıntılar" sekmesine geç ve "Donanım Özellikleri" seçeneğinden "Güç"ü seç. Burada ekran kartının watt değerini görebilirsin.

• Üretici Web Sitesi aracılığıyla: Ekran kartı üreticisinin web sitesine git ve model numarasını gir. Destek bölümünde genellikle ekran kartının watt değeri gibi teknik özellikler bulunur.

• Üçüncü Taraf Yazılımlar aracılığıyla: GPU-Z veya HWiNFO gibi üçüncü taraf yazılımlar, ekran kartının watt değerini de dahil olmak üzere detaylı sistem bilgilerini görüntüleyebilir.

Ekran kartının watt değerini öğrendikten sonra, aşağıdakiler için kullanabilirsin:

• Performansı değerlendirme: Daha yüksek watt değerine sahip ekran kartları genellikle daha yüksek performans sunar.
    • Güç kaynağı uyumluluğunu kontrol etme: Ekran kartının watt değerini bilerek, laptop'un güç kaynağının yeterli güç sağlayıp sağlamadığını belirleyebilirsin.
    • Isı yönetimini iyileştirme: Yüksek watt değerine sahip ekran kartları daha fazla ısı üretir, bu nedenle uygun soğutma sağlamak önemlidir.

Laptop ekran kartının watt değerini öğrenmek, bilinçli kararlar vermen ve cihazından en iyi şekilde yararlanman için hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Msı afterburner gibi araçları kullanabilirsiniz

• Afterburner da gpu gücünü yüzde olarak gösterir. hwinfo64 uygulaması ile watt olarak da görebilirsin. Tabi Rtss (riva tuner) in açık olması gerekiyor. Afterburner kurulumu ile birlikte gelir riva tuner.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazdığınız programların hepsini yükledim ancak ekran kartının wattage değerine nerden bakıldığını bulamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.