Şimdi Ara

Laptop Ekran Kartimi Tanimiyor Yardim Lutfen :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim laptopun ekran karti modeli nvidia geforce 8400m gt isletim sistemim vista aniden internette dizi izlerken bilgisayar sapitti ve kapandi acildiginda ise ekranda bir suru cizgi vardi aygit yoneticisine girdigimde ekran kartinin yaninda unlem isareti oluyor ekran karti surucusunu devre disi birakip tekrar etkinlestirdim sonuc alamadim goruntu ayarlarina girdigimde ise ekran kartini gormuyor vgasave devre girmis durumda ekran karti surucusunu kaldirip tekrar yuklemek sorunumu cozebilir mi ya da bana cozumler onerebilir misiniz simdiden tesekurler.

• Merhaba,

Bu sorun normal bir sorun değildir.

Ekran kartınızın donanım sıcaklığı kaç derece de? Genel de aşırı ısınan kartlar da yaşanan bir sorundur.. Özellikle ekran da durduk yere Çizgilerin oluşması donanım sorununu göstermektedir.

Siz ilk olarak Everest Ultimate adlı yazılım ile sıcaklarınızı kontrol edin.. Sisteminiz de bulunan ekran kartı driverını tamamen kaldırın ve üretici web adresinden işletim sisteminize ve bit bilgisine göre driver indirip kurun.
  • oneriniz icin cok tesekurler ve evet tahmin ettiginiz gibi laptopu elimle soyle bir yokladigimda bayagi bir sicakti sogumasi icin kapattim bira sonra actigimda 2 saniyeligine cizgiler kayboldu sonra tekrar belirdi everest ultimatei indirdim simdi bilgileri paylasicam
  • Bu durum da ilk yapmanız gereken cihazının içerisini açıp temizlik yapmanız ve termal macun uygulaması yapmanız gerekmektedir.

Driver ile alakası olmadığını bu mesajınız dan sonra anladım. Sorununuz aşırı derece de sıcaklık yada ekran kartı arızasından dolayıdır.

Cihaz içerisi temizlik ve termal macun uygulamasından sonra cihazınızı tekrar dan test etmeniz gerekiyor.
  • everest ultimateyi indirdim ama sizin belirlediginiz sorun icin ne yapmam gerektigini bilmiyorum programi actim ama neye tiklayacagimi bilmiyorum
  • Program içerisinden Bilgisayar -> Algılayıcı sekmesine geçtiğini zaman donanım sıcaklarınızı görebilirsiniz.
  • tamam da cihazi aacbilecegimi sanmiyorum ayrica termal macun ne demek ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazilim icin laptop tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anakart 65 derece cpu 52 gmch1 47 derece cekirdek 1 52 cekirdek 2 52 derece gpu dioda 67 derece su an icin
  • Tecrübeniz yoksa, bu işe tek başınıza kalkışmayın. Cihazın içerisini açmak basit, ama geri toplamak oldukça meşakkatli bir işlem.

Termal macun, ısı yalıtımın da kullanılan bir macun dur.

Bir servise götürüp, bu işlemleri kolay bir şekil de yaptırabilirsiniz.
  • derecelerde bir soun var mi acaba?
  • Evet, oldukça yüksek donanım sıcaklıkları.. Sistem boştayken böyle ise, yük altına girdiği zaman sen düşün arkadaşım. El ile kontrol ettiğin zaman da sıcaklığın ne kadar fazla olduğunu anlıyorsundur zaten.

Kendi cihazım dan bir görüntü vereyim;

Laptop Ekran Kartimi Tanimiyor Yardim Lutfen :(

Firefox da 10 Sekme açık olmasına rağmen kendi Laptop'um da donanım sıcaklıkları bu derecededir.

Aradaki farkı bu şekil de anlayabilirsin.

Cihazınızı bir servise götürüp temizlik ve termal macun uygulaması yaptırmanız gerekmektedir.

• her sey icin çok teşekürler ilk işim bu olacaktır.Ben ekran kartı sürücüsünü kaldırdım laptopu ilk açtıgımda windows normal olarak başlasın mı gibi yazılar geliyor ancak hoşgeldin ekranı masaütü falan gelmıyor sıyah ekran ve beyaz cizgiler var artık hiç bir şey görünmüyor :(
  • Üzülürek yazıyorum; %99.99 ekran kartınızın arızalanmıştır.. Bir servise vererek, test ettirmeniz den başka çereniz yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.