Şimdi Ara

Laptop Fanı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshiba laptopımın fanı çok ses çıkarıyor ve arada duruyor.

Garanti süresi bitmiş durumda.

Servise mi götürmeliyim yoksa sokak aralarındaki bilgisayarcılar halleder mi?

Aynı gün halletmem gerekiyor çünkü makineyi iş için kullanıyorum.

Bir de fan illa orjinal ve aynı marka mı olmalı? Başka bir marka fan kullanabilir miyim?

Ya da fanlar arasında da kalite farkı oluyor mu?

Saygılar

• Sarsıntı yapıyorsa fan yapraklarından biri aşırı ısıdan veya deformasyondan kırılmış olabilir tabi bu uç bir örnek..
    Arada durmuyordur dursa işlemcin yanar. Akıllı fandır ihtiyaç halinde hızlanıyordur buda ses yapıyordur. İşi bilen herhangi bir bilgisayarcı sorunu halledebilir. Laptop kasası biraz teferruatlıdır kendiniz de açıp temizliğini yapabilirsiniz aslında. Yok ben beceremem derseniz hiç bulaşmayın götürün bir bilgisayarcıya fanın arasında tozu toprağı temizlesin bir de rica edin contact sprey sıksın pırıl pırıl olur. işi bilen bi bilgisayarcıysa rica etmene gerek yok zaten öyle yapıcaktır.
  • Fan ı temizlemek geçici çözümdür belli süre sonra tekrar gürültü yapar 2 yıl geçtiyse fan ömrünü tamamlamıştır bu durum çok nırmal cihaz ultrabook ise aynı yada benzer fan bulman çok zor marka modekini bana gönder bakalım belki yurtdışından getirtmemiz gerekebilir HongKong dan Sony Vaio SVP13 SVP132A modelleri için sınırlı sayıda 300-0101- 2755_a udqfvsr01d kodlu soğutucu fan getirttim senin cihaz için de getirtebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler cevaplarınız için.

Yok fan ömrünü tamamladı sanırım. Çok ses çıkarıyor ve bildiğin duruyor. Mazgallardan göeebiliyorum durduğunu. Zaten iki dakika sonrada makine kendini kapatıyor. İşlemci sıcaklığı yüzünden galiba.

Makinem Toshiba L855-11W
    http://www.toshibatr.com/(S(0fs4o2b3c2o0bshlc11cenrj))/ProductDetail.aspx?ProductID=411

Üretimden kalkmış sanırım. Ne yapmalıyım acaba?

Saygılar
  • Sana tavsiyem servise vermiyeceksen kaliteli bir yere götür sokak ara tamircilerinin çoğu çok önem vermeden yapıyor bende acer aspire e1-571g vardı anakarta batarya ile ilgili bir bölüm yanmıştı tamire götürdüm adam tamir etti ama pc çok alakasız güç alıyordu ve 2,3 ay sonra elimde patladı cihaz ondan çok güvendiğin bir yere yada tandığıda felan götür derim.
  • Toshiba Servisi PM atmış.

Orjinal fan 150
    İşçilik 60

Bu fiyatlar ne böyle ya? İnternetten baktım fanlar 35-50 lira arası değişiyor. Neden bu kadar pahalı?

Gider yeni bilgisayar alırım daha iyi, bu masrafı yapıcağıma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isınma sorunu olmayan gaming laptop
    geçen yıl önce açıldı
    Laptop ses sorunu
    2 ay önce açıldı
    Cpu fan sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.