Şimdi Ara

Laptop güç tasarrufu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopu açtığımda yüksek performans ayarında işlemci hızı 2.80 ghz lerde dolanıyor . Ama 1 dk sonra kendi kendine güç tasarrufuna alıyor işlemci hızı 1.0 lara düşüyor . Ben tekrar yüksek performansa alsam bile değişmiyor. Lütfen yardım.

• xxsplexxx X kullanıcısına yanıt
    Yüksek performans modu yerine dengeli gibi modlarda kullanın. İşlemci hızının sistem boştayken 1ghz'e düşmesi iyi ve normal bir şey. Böylece işlemci boş yere ısınmaz ve ömrü kısalmaz, laptop'un fanı da fazla dönmez ve sessiz bir kullanım sağlanır. Siz bir işlem yaptığınızda da otomatik olarak onun hızı gerektiği kadar artarak yine size yüksek performans verecektir. Merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 17 Haziran 2015; 13:18:15 >
  • Dengeliyide denedim kendini otomatik güç tasarrufuna alıyor . Oyunlarda da kasıyor oynayamıyorum.
  • sıcaklıkları kontrol edin
  • Sıcaklıklarla alakalı birşey yok çünkü daha yeni açtım laptopu
  • Sıcaklıkların ss i buyur.
     Laptop güç tasarrufu sorunu
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    evet dediği gibi bunun ayarı var menülerde
  • xxsplexxx X kullanıcısına yanıt
    hmm. O zaman sorununuz sandığımdan farklı. Yani sistem güç tasarruf modune geçiyor ve işlemci hızını yükseltmiyor. Sürekli en düşük halde kalıyor değil mi ? Peki bunu yaparken prize takılı mı yoksa pil seviyesi düşükken mi yapıyor ?

İsterseniz cihazınızın modelini google'a yazıp mevcut bios sürümlerine bir göz atın ve güncelleyin. Muhtemelen bu sorunla ilgili bir update vardır.

Eğer böyle bir şey yoksa da denetim masasından güç seçeneklerine girin ve güç planı ayarlarıyla oynayın, bakalım bir düzelme olacak mı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.