Şimdi Ara

Laptop hard disk yardım, öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarımda oyuna girerken donma sorunu ile karşılaştım ve bu 4-5 kez devam etti tabi donma sorunu durumunda güç düğmesinden kapatıyordum bilgisayarımı. Daha sonra bilgisayar açılırken siyah ekranda kalma durumu başladı ve forumda okuduğum bilgilere göre hard diskimin arızalı olduğu kanaatine vardım. Dün hdtune programı ile bad sector taraması yaptım ve tarama yarıya gelmeden 19 tane bad sector saymıştım. Bilgisayarım çok yavaş ve donma gibi sorunları olduğundan yarıda kapatmak zorunda kaldım. Format atmayı denediğimde ise tam 10-12 saatte format işlemini bitirdi. Ayrıca fandan çok ses geliyordu ve klavyemde silme, enter, sağ yön tuşları da bir arkadaşımın laptopu açması durumunda bozulmuştu. Şuan teknik servis 25 tl ye fan temizleme ve macunlama işlemlerini yapacak ancak hdd sorunlu. Hdd araştırması yaptığımda kimisi WD kimisi Seagate markalarını öneriyor. Şuan bulduğum hard disk Seagate 500GB 2.5 SATA ST500LM021 modeli. Sizce bu model nasıldır? Ben yorumlarını okuduğumda sesli çalışıyor diyenler bulunmakta. Ayrıca bana önerebileceğiniz bir model var mıdır? Birde bozulan hdd sata 2.0 şuan sata 2.0 mı almam gerekir sata 3.0 uyumluluğu var mıdır? bu durumu nasıl öğrenebilirim?

• Her iki firmada harddisk konusunda bilindik ve tercih edilen markalar olduğu için farklı farklı görüşlerle ve tavsiyelerle karşılaşman normal.Ama bir teknoloji marketinde monitör promotörüyüm ve Oem reyonuna yakın olduğum için arada ilgi duyduğumdan oraya gelen müşterilerle de ilgileniyorum Wd'nin laptoplar için olan Blue serisi daha çok tercih ediliyor.,performans isteyenler için ise Black serisi.Masaüstü PC ler için ise tam terzi Seagate biraz daha fazla tercih ediliyor.Sata 3.0 alıp 2.0 yuvasında kullanabilirsin.3 değilde 2 hızında çalışmış olur HDD'den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnrynl91 -- 9 Mart 2015; 18:18:40 >
  • Laptop şuan serviste olduğundan ana kart modeline bakamıyordum ve dolayısıyla sata uyum konusunu düşünüyordum dediğiniz bilgi çok işime yarayacak. Ayrıca bozulan hdd modeli de wd di ve çok çektim bu hdd den bu yüzden bu modeli pek düşünmüyorum. Yorumunuz için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opeth1143 -- 9 Mart 2015; 19:53:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Depolama için Harddisk Öneri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.