Şimdi Ara

Laptop Harddisk Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptopumun harddiski uyarı vermeye başladı, performansı yerlerde, emekliliğini resmen ilan etmek üzere anlayacağınız.

Yeni bir harddisk almak istiyorum laptopuma, şuanki diskim 500 GB, eğer fiyat ve performans önerileriniz aklıma yatarsa 750 GB veya 1 TB almak istiyorum.

Çok bilgi sahibi değilim, üstünkörü bir araştırma yaptım ancak net bir seçim yapacak tecrübem yok.

Hız benim için önemli ancak olmazsa olmaz değil. Yaklaşık 200~ lira bir mebla ayırmayı düşünüyorum, önemli bir fark yaratıyorsa 20-30 lira da ekleyebilirim bu bütçeye.

SSD düşünmüyorum, ön bellek kapasitesi, rpm, okuma hızı vs gibi bi çok detay var ve ben aralarında kayboldum, en hızlı ve en yüksek kapasiteli harddiski seçmeme yardımcı olmanızı rica edeceğim. Bir çok yerde önbellek ve rpm en kesin hız göstergesi değildir diye okudum, erişim hızı da önemliymiş ancak baktığım sitelerde bu bilgileri genelde bulamadım.

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/toshiba-mq01abd100-25-1tb-sata-20-8mb-onbellek-5400rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=63384

Bu harddisk kapasite ve fiyat olarak aklıma yattı fakat rpm ve önbelleği çok düşük.

Ayrıca merak ettiğim, 8 mb önbellek 5400 rpm bir harddisk ile 32 mb önbellek 7200 rpm bir harddisk arasındaki fark çok belirgin olur mu?

Satın alabileceğim ürün önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidolunet -- 27 Haziran 2013; 22:23:13 >

• aynen cok düşük hocam wd yada seagate bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolunet

Arkadaşlar selamlar.

Laptopumun harddiski uyarı vermeye başladı, performansı yerlerde, emekliliğini resmen ilan etmek üzere anlayacağınız.

Yeni bir harddisk almak istiyorum laptopuma, şuanki diskim 500 GB, eğer fiyat ve performans önerileriniz aklıma yatarsa 750 GB veya 1 TB almak istiyorum.

Çok bilgi sahibi değilim, üstünkörü bir araştırma yaptım ancak net bir seçim yapacak tecrübem yok.

Hız benim için önemli ancak olmazsa olmaz değil. Yaklaşık 200~ lira bir mebla ayırmayı düşünüyorum, önemli bir fark yaratıyorsa 20-30 lira da ekleyebilirim bu bütçeye.

SSD düşünmüyorum, ön bellek kapasitesi, rpm, okuma hızı vs gibi bi çok detay var ve ben aralarında kayboldum, en hızlı ve en yüksek kapasiteli harddiski seçmeme yardımcı olmanızı rica edeceğim. Bir çok yerde önbellek ve rpm en kesin hız göstergesi değildir diye okudum, erişim hızı da önemliymiş ancak baktığım sitelerde bu bilgileri genelde bulamadım.

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/toshiba-mq01abd100-25-1tb-sata-20-8mb-onbellek-5400rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=63384

Bu harddisk kapasite ve fiyat olarak aklıma yattı fakat rpm ve önbelleği çok düşük.

Ayrıca merak ettiğim, 8 mb önbellek 5400 rpm bir harddisk ile 32 mb önbellek 7200 rpm bir harddisk arasındaki fark çok belirgin olur mu?

Satın alabileceğim ürün önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

cok farkeder

• Bence forumda ikinci el ilanlara bakmalısın. Sıfır notebook alıp ssd takanlar var böylece hd boşa çıkıyor ve iyi fiyattan aabilirsin. Örnek vereyim son 2 ayda 2 notebook alıp ssd taktım ve hd leri ucuz fiyattan forumda sattım. 750 gb 100 yada 120 tam hatırlamıyorum 1 tb 150 liradan verdim gitti. 150 liraya 500 gb alacağına aynı fiyata 1 tb alabilirsin.
  • Selamlar arkadaşlar.

Biraz paraya kıyıp 300 liraya 1 TB 7200 rpm 64mb hybrid bir disk aldım.

Şimdilik performansından memnunum :) Diğer bellekler ve diskler hızına yetişemiyor tabi ama olsun en azından seri bir çalışma hızına girdik artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP ÖNERİSİ
    4 ay önce açıldı
    Laptop önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.