Şimdi Ara

Laptop hızlandırmak ve fps arttırmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar donanımdan çok fazla anlamam. Ama bir sorum olucaktı. Dizüstü bilgisayar kullanıyorum bilgisayarın hızlanması ve oyunlarda fps arttırmak istiyorum. Şuan da takılı olan ddr3 8gb ram var (diğer slot boş).Daha kaliteli ddr3 2×8 ram taksam bunun yanında ssd alıp windows u ssd ye kursam amacıma ulaşabilir miyim veya ne kadar değişiklik görürüm? Ssd yi taktığım zaman cd kullanmam gerekirse ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

• Ram le ssd ile hayal ettigin farki alamazsin. Ekran kartin iyi degilse istedigini tak oyunlari o masaustu pcler gibi oynayamazsin
  • Ssd ile cd kullanma olayina gelince hem ssd hem de hdd kullanirsan dvd surucusu iptal oluyor mecbur. Zaten su donemde cd mi kaldi
  • oyunsever2017 O kullanıcısına yanıt
    Kasma yaşamıyorum amacım performansı daha da arttırmak :)
    Zamanında gta 5 i cd ile aldım ondan ötürü sordum
  • EfeYarayan E kullanıcısına yanıt
    O zaman sadece 480gb bi tane ssd alirsin hdd in yerine takarsin. Dvd inide kullanmaya devam edersin
    Anladım teşekkür ederim peki hız açısından bir değişiklik olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeYarayan -- 23 Şubat 2020; 15:10:14 >
  • Oyunlarin bekleme suresi azalir eger ssd ye yuklersen , pc daha hizli acilip kapanir dosyalar flaan aktarimi hizlanir
    Çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeYarayan -- 23 Şubat 2020; 15:24:58 >
  • Sdd ile fps artışı yaşayamazsın hocam. ramle ufak bir kıpırdanma olur. laptopların en büyük sorunu ekran kartının anakarta entegre gelmesi yani sök tak bir parça değil. laptopta yapabilceğin en mantıklı güncelleme işlemci değiştirmek olur oda biraz çetrefilli masaüstündeki gibi xx pin anakarta xx pinli işlemci tak kullan tarzında değil daha karmaşık. ekran kartın düşükse hiç uğraşma satıp yenisini al daha iyi.
  • Ekran kartin ne bilemem ama en son biosu indir biostan baslayarak windowsu optimize et gereksiz ozellikler calismasin bunla ilgili bircok yazi bulabilirsin hatta bu isleri yapn programlar var cc cleaner wise care365 gibi cihazin icini ac sogutucularini temizle 5 senelik laptopsa sogutucu macununu yenile fanlari temizleyip yagla sonrada ana kartinin destekledigi en yuksek frekansta ve bulabilecegin en dusuk cl degerinde 2 adet slotuda dolduracak sekilde desteklenen maksimum ram i tak ve mutlaka ssd tak ve windowsu ona kur oyunlarda ssd de olsun windowsu yuksek performans moduna al son suruculeri yukle ve surucu ayarlarini dogru yap gereksiz oz3llileri kapat tum bunlar bir miktarda olsa oyun performansini arttiracaktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

Sdd ile fps artışı yaşayamazsın hocam. ramle ufak bir kıpırdanma olur. laptopların en büyük sorunu ekran kartının anakarta entegre gelmesi yani sök tak bir parça değil. laptopta yapabilceğin en mantıklı güncelleme işlemci değiştirmek olur oda biraz çetrefilli masaüstündeki gibi xx pin anakarta xx pinli işlemci tak kullan tarzında değil daha karmaşık. ekran kartın düşükse hiç uğraşma satıp yenisini al daha iyi.
    İşlemci değiştirmeyi çok tavsiye etmem. Aşırı ısınmaya ve bataryanın iki priz arasında dayanmasına sebep oluyor güçlü işlemci.
  • tazmannia T kullanıcısına yanıt
    Malesef yenisini almaya güç yok :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.