Şimdi Ara

laptop ısınınca çalışıyor:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aynı problemi ben de hp elitebook 6930p bilgisayarımda yaşıyorum. açma tuşuna bastığımda ekranda herhangi bir görüntü belirmiyor ancak windows açılma sesini duyuyorum. Bir yerlerden, bu sorun bilgisayarı ısıtıp kapanmasını sağlayınca çözülüyor diye gördüm. Tüm havalandırma deliklerini bantlarla kapattım ve laptobu hava almayacak şekilde havluyla sardım. laptop 3-4 saat bu şekilde kaldı ve kendisini kapattı. açtığımda laptop çalıştı. Ancak 2-3 kullanımdan sonra yeniden siyah ekran gelmeye başladı. tekrar aynı ısıtma işlemini yaptım. tekrar çalıştı. Bunu defalarca yaptım ama artık kalıcı bir çözüm bulmak istiyorum. acaba laptobun vadesi dolmuş mudur yoksa uygun fiyata yapılacak bişe var mıdır?
  • arkadşlar benim sorunum arkadaşın ki gibi ısınca açılıyor mu bilmiyorum ama pcyi normal açma düğmesine basığ açmaya çalıştığım zaman en az 18 saniye bekliyor ışıklar falan yanıyor sonra görüntü geliyor sürekli aç kapa aç kapa yaptığım zaman hiç bir sorun olmuyor direk görüntü geliyor pc açılıyor ama makinayı kapattıktan yaklaşık bir 10-20 saniye beklettikten sonra yine aynı sorun 18 saniye geçtikten sonra görüntü geliyor laptop normal bir şekilde açılıyor..acaba sorun nerden kaynaklanıyor bi blen var mı..makinada 120gb ssd 500gb hardisk var windows ssd nin üzerine kurulu
  • cro@oan kullanıcısına yanıt
    arkadaşın dediği doğru. bu sorunu bende yaşadım. bilgisayar 2 hafta kapalı kaldı daha sonra açmak istediğimde pc açılmadı. tanıdığım bir tamirciye gittim baktı pc ye ve İstanbulda ibr servise gönderdi. Adamlar 300 TL ye chipset değiştirdiler. Eyvallah dedik sonuçta i5 işlemcili nvdia gpu lu bir pc nereden baksan 2.500 tl civarıydı bende yenisini almak yerine kabul ettim yaptırdım.

Aradan 3- 4 ay geçti ve aynı arızayı yine yaptı. Daha önce tamiri yapan yer üzerine almadı tabii. Ve eğer tekrar yaparlarsa 300 TL daha istediler.

Bende eski bir taktik olan ankartı fırınlama olayına giriştim. Söktüm anakartım verdim 200 derece fırına :)

Sonuç

Şu anda çalışıyor ama tekrar kapatmaya korkuyorum tekrar açılmaz diye.
  • Konuyu yıllar sonra hortlatayım. bende bu sorunu bu Corona virüs dönemi içerisinde devamlı yaşıyorum... Bilgisayarı kapayıp fişten çekip (üzerindepil yok) 10-15 sn power tuşuna basarak açıyorum ama bu yöntem 5-6 sefer tutuyor ama bir süre sonra bu yöntem artık çalışmıyor ve bende internetten öğrendiğim yçntem ile Hard disk i çıkarıp laptop u sarıp sarmalayıp aşırı ısınmadan kapanana kadar bekliyorum ardından bilgisayar açılıyor ama yine sorun kalıcı olarak ortadan kalkmıyor. 5-6 defa daha tekrar aynı işlemle görüntü gelmeyince hallediyorum ama soununda yine hiç açılmıyor.
    Konuiçindeki yorumlardan anladığım kadarıyla en iyi yöntem BGA cihazı olan bir servise verip adam gibi lehimletmek çipseti. Peki bu işlemi İsytanbul / Kadıköy de yaptırabileceğim güvenilir bir bilgisayarcı tavsiye ederbilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efesb

Konuyu yıllar sonra hortlatayım. bende bu sorunu bu Corona virüs dönemi içerisinde devamlı yaşıyorum... Bilgisayarı kapayıp fişten çekip (üzerindepil yok) 10-15 sn power tuşuna basarak açıyorum ama bu yöntem 5-6 sefer tutuyor ama bir süre sonra bu yöntem artık çalışmıyor ve bende internetten öğrendiğim yçntem ile Hard disk i çıkarıp laptop u sarıp sarmalayıp aşırı ısınmadan kapanana kadar bekliyorum ardından bilgisayar açılıyor ama yine sorun kalıcı olarak ortadan kalkmıyor. 5-6 defa daha tekrar aynı işlemle görüntü gelmeyince hallediyorum ama soununda yine hiç açılmıyor.
    Konuiçindeki yorumlardan anladığım kadarıyla en iyi yöntem BGA cihazı olan bir servise verip adam gibi lehimletmek çipseti. Peki bu işlemi İsytanbul / Kadıköy de yaptırabileceğim güvenilir bir bilgisayarcı tavsiye ederbilir misiniz?

Bize de lazim cakmaknan isitip acmaktan biktim acil durumda lazim oluyor malum online dersler var iyi bir bilgisayarci lazim zaten pandemiden dolayi kargoynan gonderiyoruz neede oldugu onemli degil kestane kebal acele cevap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Beşyüzyirmici

herkeze merhaba aynı sorunu bir haftadır bende yaşıyorum bilgisayarcıya götürdüm ekran kartını tamir ettim oldu dedi ve geri yolladı eve geldim sorunsuz çalıştı kapattım 2 saat sonra tekrar açmak istediğimde bilgisayarımın power ve mause pad ışığı yanıyor ve dvd den çalışma sesi geliyor ancak başka hiçbir çalışma belirtisi alamıyorum (normal çalışması fanla birlikte bip seslerini duyuyorum)...daha sonra ısınınca çalışması dikkatimi çekti ve internetten de keşfettiğim fön makinası sistemiyle sorunsuz saatlerce çalışıyor daha önce bu problemi yaşayan arkadaşlar kesin çözüm buldumu? yardımınız için şimdiden çok çok teşekür ederim saygıyla :)
    Gardas selamun aleykum. Bilgisayari yaptirdinmi bilgisayarin markasi ney ayni sorun bende de var suan calisiyormu isitip tekrar lehimlemeye 200papel istiyorlar bildigin iyi bir bilgisayarci varmi cogu para koparmaya bakiyor bi saglam bilgisayarci bulsak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yani benimkide böle ama benimkindeki farklılık ısınınca daha iyi çalışıyor bazen pc yi soğukken açıp oynadığımda 20 fps alıom birazcık oynayıp ısnınca da 80 fpslere çıkıo bende anlamadım :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.