Şimdi Ara

laptop ısınınca çalışıyor:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. asus x52 serisi laptopum var. sorunum geçen hafta başladı. akşam normal bi şekilde kapattıgım pc sabah hiç çalışmadı. bataryasını şarj aletini kontrol ettirdim hiç bi sorun yok. götürdüm bilgisayarcıya chipsetinde sorun oldugunu söyledi. akşam almaya gittigimde pc yi yaptıgı söyledi. geldim eve calıstı pc sorunsuz. gece kapattım yine normal bi şekilde. sabah denedm yine açılmadı. düzenli olarak bi hafta götrdm pc yi orda sorunsuz calısıyor. eve getiriyorum calısıyor. sabaha tekrar denediğimde calısmıyodu. en son pc ısınıp soguduktan sonra calısmadıgı düşündüm. soguduktan sonra acılmadıgı zaman sac kurutma makinesiyle ısıttıgımda ilginç bi şekilde çalıstı:) milletin pc ısınınca kapanır, benimki ısınınca çalışıyo:) 3 seferdir bu şekilde çalıştı. çalıştıktan sonra kendi kendine kapanma gibi bi sorunu da yok. acaba sorunu ne bilgisayarımın anlayan bilen varsa yardımcı olursa sevinirim:)

• Sizin laptop herhalde araba motoruna dönmüş yahu, ne enteresan
  • bu konuda teknik bilgim yok ..ama mantık olarak ve daha önce başka bir elektronık cıhazda başıma gelen bir duruma daynarak şunu söyleyebilirim .. anakart üzerindeki lehimlerde kopukluk temassızlık v.s.. gibi bir durumdan pc ısınızınca lehimler yada kart genleşeceğinden sistem açılıyor ...soğuyunca ise tam tersi oluyor .. büzülme yani ..

durum nedir bilemiyorum ama umarım en kısa zamanda çözersiniz ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

bu konuda teknik bilgim yok ..ama mantık olarak ve daha önce başka bir elektronık cıhazda başıma gelen bir duruma daynarak şunu söyleyebilirim .. anakart üzerindeki lehimlerde kopukluk temassızlık v.s.. gibi bir durumdan pc ısınızınca lehimler yada kart genleşeceğinden sistem açılıyor ...soğuyunca ise tam tersi oluyor .. büzülme yani ..

hocam büyük ihtimalle arkadaşın tahmin ettiği gibidir başka açıklaması olamaz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

bu konuda teknik bilgim yok ..ama mantık olarak ve daha önce başka bir elektronık cıhazda başıma gelen bir duruma daynarak şunu söyleyebilirim .. anakart üzerindeki lehimlerde kopukluk temassızlık v.s.. gibi bir durumdan pc ısınızınca lehimler yada kart genleşeceğinden sistem açılıyor ...soğuyunca ise tam tersi oluyor .. büzülme yani ..

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Mesela benim Monster marka FL90 kod adlı kasa modelli notebook um var. PC yi açtığımda ekrana görüntü gelmiyor. Fakat ekran kartının olduğu bölüme yarım saat kadar saç kurutma makinesini tutup,daha sonra açtıktan sonra PC düzgün bir şekilde açılıp,çalışıyordu. Hattağa oyun bile oynayabiliyordum.

• n-vidia gpu lu notebook larda rastlanası bir olay
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıcam ama aynı sorun bende de var. Çözümü nedir acaba halledebildiniz mi problemi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konu hortlayacak ama aynı sorun bendede yardım edermisiniz
  • cro@oan arkadaşın yazdığı gibi soğuk lehim olduğunu düşünüyorum . chip setin ısıtılması gerekiyor . ehli bir usta yaparsa sorununuz çözülür.
  • Soğuk havalarda çok nadir de olsa görülen sorun fakat normal şartlar altında 25 derece civarı böyle bir sorun olmaması gerekir.

Bilgisayarınıza ısı ölçer yükler misiniz açılıştaki sıcaklıkları kontrol edin.İşlemcinin vs.

Son olarak böyle bir ilginç soruna 2 önerim olacak;

1-)Başlat tuşuna az daha sert bastırın

2-)Bilgisayarınızın altını elinizle 20-30 saniye sağa sola orta hızla sürterek açmayı deneyin.
  • Çipset sorunu ısınma sonrasında normale dönüyor lehimler gevşediğinde bu sıkıntı oluşabilir orijinal halinden bozulup sonradan ekleme olursa pekde sağlıklı olmaz özellikle bu leptoplarda sıkıntılı bir durum mesela ekran kartlarında oluyor lehimler gevşediğinde sıkıntılar meydana geliyor yapıldığındaysa da uzun soluklu olmuyor ve yine nüksediyor bu sorun genelde anakart değişimiyle gideriliyor.
  • 2012 yılında bu sorunu yazmıştım. laptop um tamire gide-gele iyice bozuldu ve tamamen açılamaz hale geldi. ölü fiyatına parçalarını sattım. şimdi gelelim problemin asıl sebebine:

5 bilgisayarcı gezdi. bunlardan biri samsung un kendi servisiydi. samsung anakart arızalı dedi ve 760 lira civarı bir ücret istedi. yaptırmadım tabiki de.

Diğer 4 bilgisayarcının söylediği ortak problem "kuzey köprüsünde arıza". 2 tanesinin ekstra söylediği de "ekran kartında da ufak bir arıza". Çözümü aslında basit. size 120 lira civarı bir paraya mal olacak bir çözüm. Kuzey köprüsünde çip değiştirmekle sorun çözülüyor. Amma velakin verdiğiniz bilgisayarcı büyük ihtimalle ısıtarak çip değişimi yapmaya çalışacak ve laptopunuz tamamen tamir edilemez hale gelecek (bknz. benim laptopum). O yüzden siz siz olun, ısıtarak çip montajı yapan yerlere vermeyin. Özellikle sorun nasıl değiştiriyorsunuz diye. Yoksa 1200 liralık pc yi 100 liraya dağıtırsınız.

• Öncelikle geçmiş olsun diyeyim ,konu eski ama notebook kullanıcılarının korkulu rüyası ,çok sık karşılaşılan bir sorun . Notebooklar yapıları gereği normal masa üstü cihazlara göre daha sıcak çalışır . özellikle yoğun uygulama altında ekran kartı veya GPU ,kuzey köprüsü bundan nasibini alır .
    Chipset değiştiren tamircinizin gerçekten Chipseti değiştirdiğine eminmisiniz ,genelde sıcak hava tabancası veya BGA cihazı ile ısıtarak mevcut lehimlerin tekrar tutunmasını sağlamaya çalışırlar. genelde kısa süreli tamir olur.
    yeni chipset değişiminde kalıp yöntemi ile lehim topları kullanarak ısıtma yöntemi ile montaj yapılır. burada azami dikkat ve kullanılan malzemenin kalitesi çok önemlidir. lehimin kurşun kalay bileşeni oranı ,flux miktarı ,fluxun cinsi bile büyük rol oynar . bazı fluxlar ileride metali asit bileşeni yüzünden bozar .
    tabiki fabrika çıkışlı anakart daha kusursuzdur fakat tamamında ısıtma yöntemi ile lehimleme vardır .

• ben bu sorunu yaşayalı 3 yılı geçti hala kullanıyorum pc yi:) masallahı var artık ısıtmaya gerek duymuyorum. normal şekilde açılıyor pc.
  • Axy_ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olmuş
    Notebooklarda sık karşılaşılan problem ,masa üstü bilgisayarlara göre daha sıcak çalışan notebookların sıkça karşılaşılan problemi . ısınan anakart ,soğuması ve ısınması sonucu soğuk lehim oluşması ve notebookun seyyar oluşu çalışırken başka bir yere taşınması veya ekranın bile kapatılırken kasayı zorlayıp anakartı kasması sonucu lehim çatlağı devre yollarında çatlak meydana daha çok gelir .
  • herkeze merhaba aynı sorunu bir haftadır bende yaşıyorum bilgisayarcıya götürdüm ekran kartını tamir ettim oldu dedi ve geri yolladı eve geldim sorunsuz çalıştı kapattım 2 saat sonra tekrar açmak istediğimde bilgisayarımın power ve mause pad ışığı yanıyor ve dvd den çalışma sesi geliyor ancak başka hiçbir çalışma belirtisi alamıyorum (normal çalışması fanla birlikte bip seslerini duyuyorum)...daha sonra ısınınca çalışması dikkatimi çekti ve internetten de keşfettiğim fön makinası sistemiyle sorunsuz saatlerce çalışıyor daha önce bu problemi yaşayan arkadaşlar kesin çözüm buldumu? yardımınız için şimdiden çok çok teşekür ederim saygıyla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beşyüzyirmici -- 15 Aralık 2015; 9:49:37 >
  • Tek çaresi ,güvenilir ,tavsiye edilen bir serviste BGA cihazı ile sökülüp tekrar monte edilmesi . öyle sıcak hava tabancası ile yapılan işlemlerin ömrü kısa olur .
  • birde iyi tarafından bak olaya ya hiç açılmasıydı
  • Sıcak hava basıp tamam tamir ettim diye veriyorlar. Bu tür yerlere götürmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Axy_ kullanıcısına yanıt
    sacma olabilir belki, bilgisayarini hep ayni yuzeyde mi acmaya calistiginda sorun oluyor? nem yapma olayindan dolayi soruyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.