Arkadaşlar sony vaio laptop var bende.mevcut soğutma sistemi çokta yeterli gelmiyor.işlemci direk fanla soğutulmuyor bu sistemde.bilmiyorum belki sizin laptoplardada bu şekildedir ama benim laptopta işlemcinin üzerinde bakır levha var fan bakırı soğutuyor bakırda işlemciyi soğutuyor.(Fan işlemcinin üzerinde değil yan tarafta) Fakat bu sistem de işlemci sıcaklığım sürekli 70-80 civarında ve bu değer çok fazla.Ben söküp termal macunu da yeniledim ama çokta işe yaramadı(OCZ macun kullandım.en iyisi budur)
Piyasada bol miktarda laptop soğutucu var ama onlarında işe yarayacağını sanmıyorum.(Şu üzerine laptop koyulan fanlı sistelerden bahsediyorum) Çünkü laptopun dış kasa da ısınma bile yok.
Bu sistemi daha iyi soğutma yolu varmı?
Fikirlerinizi bekliyorum...
Laptop kaç yıllık?
BIOS ayarlarında eğer seçenek varsa bi şekilde gereksiz yere ısınmasını engelleyebilirsin. AMD işlemcilerde "AMD Cool Quiet Function" Intel işlemcilerde ise "Intel SpeedStep" olarak ayarlar gelir... BIOS ayarları bunları kullanılabilir kılıyorsa ayarla.
3 yıllık falan da yıllıkla ne alakası var anlamadım.
Biosda fan kontrol olayı yok fan hızını kendi otomatik ayarlıyor bazen duruyor bazen hızlanıyor fan.
Şu kadar gün geçti kaydadeğer bi öneri fikir yok.
İlginç.
quote:
Orijinalden alıntı: microsonic
BIOS ayarlarında eğer seçenek varsa bi şekilde gereksiz yere ısınmasını engelleyebilirsin. AMD işlemcilerde "AMD Cool Quiet Function" Intel işlemcilerde ise "Intel SpeedStep" olarak ayarlar gelir... BIOS ayarları bunları kullanılabilir kılıyorsa ayarla.
Fan
laptopına uygun bitane bakırdan heatsink yaptırabilirsin cnc den kendi tasarımındann belki bi işe yarar ben eski laptopımın alt kapağını söküp direk coolermasterın laptop soğutucuyla kullanmıştım 20 derece düşmüştü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme