Şimdi Ara

Laptop fanı bir çalışıp bir duruyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
41.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bu ilk forumda yazma deneyimim.Yanlış varsa affola.Benim hp pavillion g6 dizüstü bilgisayarım var.Fan bazen 2 gün sorunsuz çalışıyor,bazende belli aralıklara çalışıp duruyor.Hem hızı hemde çalışma süresi değişiyor.Mesela 5 saniye çalışıp duruyor.sonra aynı rutinde çalışıp tekrar duruyor.Fanı söküp temizledim fakat hala aynı.Tamircinin biri fan diyor,biri işlemci diyor,biri harddisc diyor.İyice bozmalarından korktuğumdan veremiyorum.Yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar.Ne yapmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Fanı Çalışıp Duruyorsa Ne Yapmalısın?

Laptop fanın bir çalışıp bir duruyorsa, bu sorunu gidermek için birkaç adım atabilirsin:

Bilgisayarın Fanı Durup Durup Çalışıyor

• Havalandırmayı Kontrol Et: Laptopunun hava giriş ve çıkış ızgaralarının toz veya diğer engellerle tıkalı olmadığından emin ol.
    • Tozu Temizle: Laptopunu düzenli olarak temizleyerek iç bileşenlerdeki toz birikmesini gider. Bir kompresör veya yumuşak kıllı bir fırça kullanabilirsin.
    • Isı Yayan Uygulamaları Kapat: Ağır yük oluşturan oyunlar, video düzenleme yazılımları veya arka plan programlarını kapatmak fanın daha az çalışmasına yardımcı olabilir.

Laptop Fan Çalışmıyor

• BIOS Ayarlarını Kontrol Et: BIOS'ta fan ayarlarının doğru olup olmadığını kontrol et. Bazı üreticiler, pil ömrünü uzatmak için fan hızını sınırlayan ayarlara sahiptir.
    • Donanım Arızası: Fan arızalıysa değiştirilmesi gerekebilir. Laptopunu yetkili bir teknik servise götür.
    • Sürücüleri Güncelle: Eski veya bozuk fan sürücüleri fanın düzgün çalışmamasına neden olabilir. Sürücülerini üreticinin web sitesinden güncelle.

Laptop Fan Çalışıp Duruyor Ekran Gelmiyor

• Ekran Kablolarını Kontrol Et: Laptopun ekran kablosunun gevşek veya hasarlı olup olmadığını kontrol et. Gerekirse yeniden tak veya değiştir.
    • Donanım Arızası: Anakart veya grafik kartı arızası da bu soruna neden olabilir. Laptopunu yetkili bir teknik servise götür.
    • Aşırı Isınma: Aşırı ısınma, ekranın kararmasına neden olabilir. Laptopunu serin bir yere taşı ve soğumasını sağla.

Bu adımları uygulayarak laptop fanın bir çalışıp bir durma sorununu giderebilir veya sorunun nedenini belirleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutrtk

Merhaba arkadaşlar.Bu ilk forumda yazma deneyimim.Yanlış varsa affola.Benim hp pavillion g6 dizüstü bilgisayarım var.Fan bazen 2 gün sorunsuz çalışıyor,bazende belli aralıklara çalışıp duruyor.Hem hızı hemde çalışma süresi değişiyor.Mesela 5 saniye çalışıp duruyor.sonra aynı rutinde çalışıp tekrar duruyor.Fanı söküp temizledim fakat hala aynı.Tamircinin biri fan diyor,biri işlemci diyor,biri harddisc diyor.İyice bozmalarından korktuğumdan veremiyorum.Yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar.Ne yapmalıyım?

Laptap çalışırken ısı degerlerine bir bakarmısın kaç derece gösteriyor .?
  • quote:

Orijinalden alıntı: borcuhan77

quote:

Merhaba arkadaşlar.Bu ilk forumda yazma deneyimim.Yanlış varsa affola.Benim hp pavillion g6 dizüstü bilgisayarım var.Fan bazen 2 gün sorunsuz çalışıyor,bazende belli aralıklara çalışıp duruyor.Hem hızı hemde çalışma süresi değişiyor.Mesela 5 saniye çalışıp duruyor.sonra aynı rutinde çalışıp tekrar duruyor.Fanı söküp temizledim fakat hala aynı.Tamircinin biri fan diyor,biri işlemci diyor,biri harddisc diyor.İyice bozmalarından korktuğumdan veremiyorum.Yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar.Ne yapmalıyım?

Laptap çalışırken ısı degerlerine bir bakarmısın kaç derece gösteriyor .?
    95 civarı.bazan artıyor.

• quote:

95 civarı.bazan artıyor.

o laptopu caliştirma chip setini yakarsin makina yaniyor resmen
    fanı degiştir fanın bozukdur die tahmin ediorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaes

quote:

95 civarı.bazan artıyor.

o laptopu caliştirma chip setini yakarsin makina yaniyor resmen
    fanı degiştir fanın bozukdur die tahmin ediorum

Alıntıları Göster
    Sence bozuk fan bi çalışıp bi durup,daha sonra 2 gün çalışabilir mi?Fan mıknatıslı.Eğer eminsen hemen değiştiriyim.Birde şu bakır boru hafif kararmış.onu sökmeye calıştım.Ama ızgara gibi olan yer lehimli sanki anakarta.Ayrıca termal macun varmış.Ondan yapar mı?

• quote:

Sence bozuk fan bi çalışıp bi durup,daha sonra 2 gün çalışabilir mi?Fan mıknatıslı.Eğer eminsen hemen değiştiriyim.Birde şu bakır boru hafif kararmış.onu sökmeye calıştım.Ama ızgara gibi olan yer lehimli sanki anakarta.Ayrıca termal macun varmış.Ondan yapar mı?

fan sürekli çalışacak diye birşey yok ki.. ısınınca devreye girmesi lazım.. mesela kasa açıkken çalıştır pcyi fan muhtemelen dönmeyecektir. ama bi oyuna vs. gir ısınmaya başlayınca çalışacaktır.. bu şekilde test edebilirsin de sıcaklık değerin çok yüksek.. normal masaüstü sıcaklığıysa bi sıkıntı var.. termal macunu yenileyip sıcaklığı düşürme ihtimalin var
  • quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

quote:

fan sürekli çalışacak diye birşey yok ki.. ısınınca devreye girmesi lazım.. mesela kasa açıkken çalıştır pcyi fan muhtemelen dönmeyecektir. ama bi oyuna vs. gir ısınmaya başlayınca çalışacaktır.. bu şekilde test edebilirsin de sıcaklık değerin çok yüksek.. normal masaüstü sıcaklığıysa bi sıkıntı var.. termal macunu yenileyip sıcaklığı düşürme ihtimalin var

Alıntıları Göster
    O zaman ben fanı değiştiriyim.Daha sonra bilgi veririm.Aynı sorundan muzdarip arkadaşlar varsa onlara da yardımı olur belki.Bu arada film izlerken kendikapanıyor.System fan 90B yazıyor açılışta.Teşekkür ederim.Sonuç alınca yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok güzel bir laptop
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O zaman ben fanı değiştiriyim.Daha sonra bilgi veririm.Aynı sorundan muzdarip arkadaşlar varsa onlara da yardımı olur belki.Bu arada film izlerken kendikapanıyor.System fan 90B yazıyor açılışta.Teşekkür ederim.Sonuç alınca yazarım.

Alıntıları Göster
    fani degiştir arkadaşım sen fan tam randumanlı calişmiyor işte bazı arkadaşlar bilip bilmeden yazmış
    fan devamlı çalışır bu arada bilgisayarı acarsin 3 yada 4 saniye sonra fanın sesini duyarsın ozaman devreye girer
    stabil yüksüz calişir fan sen bunu duymazsın ama oyuna girdinmi yani yük altina girdigi anda dogal olarak ısınma olur
    ve fan daha hızlı ve sesli calışmaya başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaes

fani degiştir arkadaşım sen fan tam randumanlı calişmiyor işte bazı arkadaşlar bilip bilmeden yazmış
    fan devamlı çalışır bu arada bilgisayarı acarsin 3 yada 4 saniye sonra fanın sesini duyarsın ozaman devreye girer
    stabil yüksüz calişir fan sen bunu duymazsın ama oyuna girdinmi yani yük altina girdigi anda dogal olarak ısınma olur
    ve fan daha hızlı ve sesli calışmaya başlar.

Alıntıları Göster
    korkulucak bir şey asynısı bende var laptop ısınma sorunuyla alakalı sistem yeterince sogutup duruyor orada f lerde fan işareti olucak ona bas fn ile birlikte fan hep bir ritimde calısacak

• quote:

Orijinalden alıntı: grkn6226

korkulucak bir şey asynısı bende var laptop ısınma sorunuyla alakalı sistem yeterince sogutup duruyor orada f lerde fan işareti olucak ona bas fn ile birlikte fan hep bir ritimde calısacak

G6 serileri ısınma konusunda sıkıntı var ki arkadaşta 95 derece görmüş sorun yok diyorsun,muhtemel sıkıntısı tozlanma ya da fanın bozulmasıdır sıkıntı var makinede bu gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

quote:

Orijinalden alıntı: grkn6226

G6 serileri ısınma konusunda sıkıntı var ki arkadaşta 95 derece görmüş sorun yok diyorsun,muhtemel sıkıntısı tozlanma ya da fanın bozulmasıdır sıkıntı var makinede bu gerçek.

Alıntıları Göster
    2 aydan sonra lap top umu alabildim.3 tamirci değiştirdim.Değişmeyen yeri kalmadı lap top un.İşlemciye kadar değiştirdiler.Sonunda arızayı buldular.600 lira isteyen bile olmuştu.Arıza ::CPU Fan ın yanında küçük bir devre varmış.kırkayak gibi. parça değişti.Fan ın kendisi sağlammış ama yine de değiştirdim.60 TL verdim.Bilgisayarı son verdiğim kişi 1 günde yaptı.Fan da devir kalmamış.Arkasından atlı kovalıyor gibi çalışıyor.Ama en azından çalışıyor:) Bu arada belki bi faydası olabilir diye bir not eklemek istiyorum.Cpu bozulması çok çok endermiş.Bozulduğunda zaten ekran açılmaz ve mavi bir renk alırmış.Benim makinayı yapan kişi bilgisayar programcısı aynı zamanda lap top tamircisi.Sadece Lap top.Bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.@Cengaver53

• quote:

2 aydan sonra lap top umu alabildim.3 tamirci değiştirdim.Değişmeyen yeri kalmadı lap top un.İşlemciye kadar değiştirdiler.Sonunda arızayı buldular.600 lira isteyen bile olmuştu.Arıza ::CPU Fan ın yanında küçük bir devre varmış.kırkayak gibi. parça değişti.Fan ın kendisi sağlammış ama yine de değiştirdim.60 TL verdim.Bilgisayarı son verdiğim kişi 1 günde yaptı.Fan da devir kalmamış.Arkasından atlı kovalıyor gibi çalışıyor.Ama en azından çalışıyor:) Bu arada belki bi faydası olabilir diye bir not eklemek istiyorum.Cpu bozulması çok çok endermiş.Bozulduğunda zaten ekran açılmaz ve mavi bir renk alırmış.Benim makinayı yapan kişi bilgisayar programcısı aynı zamanda lap top tamircisi.Sadece Lap top.Bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.@Cengaver53

Islemci bozuldugunda genel olarak ekran siyah olur yani goruntu alamazsiniz. Laptopu verdiginiz arkadas fana daimi 5v vererek surekli calismasini saglamis. Fani kontrol eden devreyi duzeltmis olsaydi fan surekli calismazdi. Kisa devre atarak fani surekli calistirmis buda mantikli. Aldigi 60tl bilgi ve tecrubesinin hakkidir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

quote:

Islemci bozuldugunda genel olarak ekran siyah olur yani goruntu alamazsiniz. Laptopu verdiginiz arkadas fana daimi 5v vererek surekli calismasini saglamis. Fani kontrol eden devreyi duzeltmis olsaydi fan surekli calismazdi. Kisa devre atarak fani surekli calistirmis buda mantikli. Aldigi 60tl bilgi ve tecrubesinin hakkidir :)

Alıntıları Göster
    Zaten fan Lap top u aldığımdan beri sürekli çalışıyordu.Tek fark şimdi dengesiz bir hızda çalışıyor.Batarya da iken normal,ama adaptöre takıp güç seçeneğini değiştirince hızlanıyor.Ayrıca eski fan da bende.Onuda aldım.Zaten bi şey değiştirmeyip aç kapaya 50tl isteyenler var.Hiç bir şey değiştirmemiş olsa idi dahi,önemli değil.Tabiki hakkıdır.

• quote:

Zaten fan Lap top u aldığımdan beri sürekli çalışıyordu.Tek fark şimdi dengesiz bir hızda çalışıyor.Batarya da iken normal,ama adaptöre takıp güç seçeneğini değiştirince hızlanıyor.Ayrıca eski fan da bende.Onuda aldım.Zaten bi şey değiştirmeyip aç kapaya 50tl isteyenler var.Hiç bir şey değiştirmemiş olsa idi dahi,önemli değil.Tabiki hakkıdır.

iyi yaptırmışsın :) hem fan değişmiş adam açmış sana anlatmış hakkı 60 lira en az 30-40 lirası fana gitmiştir 20-30 lirada işçilik normaldir

• benim laptopda da fan 1 saniye yavaş 1 saniye hızlı çalışıyor sürekli hızlı çalışsa sıkıntı yokta yavaşlayıp hızlanınca sinir bozucu olmaya başladı işlemcisıcaklığı chrome açıkken 40 derece bu stranded deep oynamıştım işlemciyi ve rami baya kullanıyodu o yüzden olmuş olabileceğini düşünüyorum bilgisayır özellikleri işlemci intel celeron b820 1.7 ghz 2 gb ram ekran kartı intel hd graphics 10 yıllık bilgisayar bi parçasını değiştirmeden düzeltmenin bi yolu var mıdır güç seçeneklerinde yüksek performans seçili ve gelişmiş ayarlarda en düşük işlemci durumu ve en yüksek işlemci durumu %100 de

Detaylar Burda

https://www.hizliresim.com/jOISsB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalemkutu45 -- 30 Aralık 2020; 0:12:26 >

• kalemkutu45 kullanıcısına yanıt

hocam çözüm bulabildiniz mi

• Birden fazla sebebi olabilir. Ama sorun soğutma sistemi değil. Format atın derim. Arka planda bir ve ya birden fazla zararlı uygulama işlemciyi sürekli kullanıyor olabilir. Bir de fandan dolayı bios sıfırlayın. İkisi çözüm olmaz ise tekrar konuşalım. Bayılırım bulmaca çözmeye ☺️

TEKNİK DESTEK:https://www.twitch.tv/afsinedremitli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • afsinedremitli kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler sorun soğutma sistemi hocam, hafiften vuruyorum düzeliyor sol fan laptopu hafiften kaldırıp sol taraftan bırakıyorum bazen düzeliyor. :D gıdalardan birisi yalama sokemedim fanı temizlemek için dıştan temizleyebildim oda yeterli olmadı zor dönüyor arada takılıyor kaldı öyle format falan çözüm olur mu acaba zannetmiyorum  

• quote:

95 civarı.bazan artıyor.

Alıntıları Göster

95 mi! ACİLEN macun yenilemesi yapınız!

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

95 mi! ACİLEN macun yenilemesi yapınız!

Alıntıları Göster

:)) 8 senecik gecikmeyle acilen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.