Şimdi Ara

LAPTOP KASMA SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık bir buçuk yıldır Acer Nitro 5 laptop kullanıyorum. Son günlerde oyunlarda sıkıntı yaşamaya başladım. Normalde oynadığım oyunlar kasmiyor. Örneğin LOL, R6, Subnautica vs. oynuyorum. Fps'im çok rahat 60 üzeri fakat 10 dk da bir falan bazı zamanlarda sürekli olarak FPS'im 6-10 FPS'e düşüyor ve 3-4 saniye bu şekilde kalıyor. Aşırı rahatsız edici, özellikle pvp oyunların da direkt oyununu bitiriyor. Driverlarım güncel şekilde ve özelikle oynadığım oyunlarda FPS'imin düşük olmadığına dikkat çekmek isterim. Yani sistemimi aşan oyunlar değil.

Sistem gereksinimlerim;

RX 560X Series

Ryzen 5 3550H

16 GB Ram

500 GB HDD + 500 GB SSD

Windows 11 Pro

• Birçok nedenden olabilir. Ekran kartı güncel sürücüsü sorunlu olabilir. DDU ile kaldırıp stabil sürüm kurabilirsin. Windows 11 den olabilir. Windows 10 deneyebilirsin. Virüs bulaşmış olabilir vs vs diye liste uzar hocam. Pil performansı yüksek performans mı ona da bak

• Kusura bakmayın geç yazıyorum, bir nedenden dolayı bilgisayara erişimim neredeyse hiç olmadı. Bu postu paylaştıktan sonraki gün bilgisayara temiz bir format attım. En yeni sürücüleri kurdum ve virüs problemi de tabi ki yok. Oynadığım oyunlara tekrar girdiğimde bu yukarıda bahsettiğim durumun sıklığı bayağı bir azaldı. Evet halen oluyor 30 DK'lık bir LOL maçında 2-3 kez yaşıyorum bu durumu. Oynanışıma direkt bir etkisi olmadı çünkü tam oynanış anında başıma gelmedi. Fakat gene de olmasa çok daha iyi olur dediğimiz türden bir olay. Ayrıca bu durum düşük sistem isteyen oyunlarda olmuyor onu fark ettim. Örneğin yakın vakitte DİABLO 1 oynadım ve bu durum başıma gelmedi.

• Sicakliklara baktin mi? Cpu, gpu falan throttle oluyordur belki...

• Merhabalar, oyun sırasında 80 derecelere çıkıyor, boşta ise 40 derecelerde bulunuyor. Ayrıca laptop altı fanıda kullanıyorum.

• Tekrar merhabalar, oyun sırasında; ekran kartı, işlemci ve ram kullanım oranlarını inceledim. Oyun sırasında bazen ekran kartı kullanım oranı %20-30'lara düşüyor Dolayısıyla da FPS'de onunla beraber 20'lere düşüyor. Bu neden kaynaklanıyor bilmiyorum fakat sorunun temel sebebi bu gibi görünüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.