Şimdi Ara

Laptop Klavye Çalışmıyor ve Mouse Sağ Alta Gidiyor RAT Virüsü Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Laptopu açtığımda klavye çalışmıyor ve mouse ile bir şey açmaya çalıştığımda en sağ altta ne varsa onun üzerine tıklamışsın gibi oluyor. Sanırım RAT virüsü. Full sürüm Bitdefender ile tam taratma yaptım ama bir şey yakalayamadı. Usb den format atayım dedim ama dediğim gibi hep en aşağı basmış gibi olduğu için hard diski seçip formatta atamadım. Ne yapacağım yardımcı olursanız çok sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Klavyesi Çalışmıyor ve Mouse Sağ Alta Gidiyor: RAT Virüsü Yardımı

Laptop klavyenizin çalışmaması ve farenizin sağ alta gitmesi, sisteminizin RAT virüsüyle enfekte olmuş olabileceğinin bir işaretidir. RAT (Uzaktan Yönetim Truva Atı), bilgisayarınıza uzaktan erişim imkanı sağlayan kötü amaçlı bir yazılım türüdür.

RAT virüsü, sisteminize genellikle güvenilmeyen yazılımları indirdiğinizde veya açtığınızda bulaşır. Enfekte olduktan sonra, bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayan siber suçluların kontrolüne girer.

RAT virüsüyle enfekte olduğunuzu gösteren diğer belirtiler şunlardır:

• Alışılmadık pencerelerin açılması
    • Dosya ve klasörlerin kaybolması veya değişmesi
    • İnternet bağlantınızın yavaşlaması
    • Bilgisayarınızın yavaşlaması veya donması
    • Kişisel bilgilerinizin çalınması

Eğer laptop klavyeniz çalışmıyor ve fareniz sağ alta gidiyorsa ve bu belirtilerden herhangi birini fark ediyorsanız, sisteminizin RAT virüsüyle enfekte olmuş olması muhtemeldir.

RAT Virüsünü Kaldırma:

RAT virüsünü bilgisayarınızdan kaldırmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Antivirüs yazılımını güncelle ve tam sistem taraması yap.
    • Anti-malware yazılımı kullan.
    • Güvenli Modda başlat ve şüpheli programları kaldır.
    • Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanarak sistemini önceki bir noktaya geri yükle.

RAT virüsünü başarıyla kaldırdıktan sonra, sistemini yeniden başlat ve antivirüs yazılımının güncel olduğundan emin ol. Ayrıca, güvenli parola uygulamalarını takip etmek ve yalnızca güvenilir kaynaklardan yazılım indirmek gibi önlemler alarak bilgisayarını gelecekteki enfeksiyonlardan korumak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mu bilen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.