Şimdi Ara

Laptop Lcd ekranini harici ekran yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
13.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde hp omnibook xe2 eski laptop mevcut malesef ic organlari olmus durumda yalniz lcd calisir durumda.

Ben bu lcd'yi vga yada usb benzeri bir port ile nasil 2. ekran olarak calistirabilirim??

[image]http://www.ressim.net/61/upload/284c4d24.jpg
    [/image]

http://www.ressim.net/61/upload/284c4d24.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitciftci -- 12 Nisan 2011; 16:21:46 >

• Valla Çok zor Bence Ekranı parça olarak satın gitsin ama.
    Laptoplarda Lcd ye power sağlayan inverter vardır.İnverterin giriş Voltajına bakıp Gerekli Akım ve gerilim Mi uygularsanız Lcd Çalışır.Yani elektrik bazında.
    Sonrasında Veri kanallarını Vga ile Bağdaştırmanız lazım.
    Siz araştırmamışsınız ama ben biraz bakayım dedim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38215414/tm.htm
    Bu arada İç organları Ölmüş lafına koptum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 12 Nisan 2011; 21:12:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Valla Çok zor Bence Ekranı parça olarak satın gitsin ama.
    Laptoplarda Lcd ye power sağlayan inverter vardır.İnverterin giriş Voltajına bakıp Gerekli Akım ve gerilim Mi uygularsanız Lcd Çalışır.Yani elektrik bazında.
    Sonrasında Veri kanallarını Vga ile Bağdaştırmanız lazım.
    Siz araştırmamışsınız ama ben biraz bakayım dedim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38215414/tm.htm
    Bu arada İç organları Ölmüş lafına koptum
    Dizüstü bilgisayarda kullanılan inverter devresi 12 V ile çalışır 1A akım sağlaman yeterli olacaktır kanaatindeyim.

Aşağıda 30-PİN LCD ekranı nasıl VGA ya çevireceğini gösteren bir çizim atıyorum umarım yapabilirsin çok zor değil biraz cesaret ama dikkat et LCD ekranın üzerindeki flex kablolara ve bunların bağlı olduğu boarda çıplak elle dokunma, lateks eldiven tavsiye ederim... Takıldığın nokta olursa bir PM kadar uzağındayım...

• quote:

Orijinalden alıntı: think of idea

Dizüstü bilgisayarda kullanılan inverter devresi 12 V ile çalışır 1A akım sağlaman yeterli olacaktır kanaatindeyim.

Aşağıda 30-PİN LCD ekranı nasıl VGA ya çevireceğini gösteren bir çizim atıyorum umarım yapabilirsin çok zor değil biraz cesaret ama dikkat et LCD ekranın üzerindeki flex kablolara ve bunların bağlı olduğu boarda çıplak elle dokunma, lateks eldiven tavsiye ederim... Takıldığın nokta olursa bir PM kadar uzağındayım...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende de casper m762su modelinin ekranı var 30 pin soketli kablosu var bunların renkleri

9 adet Siyah
    1 adet Kırmızı
    1 adet Turuncu
    1 adet Yeşil
    1 adet Mavi
    1 adet Sarı
    1adet Sarı-Beyaz
    1 adet Turuncu-Beyaz
    1 adet Yeşil-Beyaz
    1 adet Kırmızı-Beyaz
    1 adet Siyah-Beyaz
    1 adet Mavi-Beyaz
    1 adet Gri-Beyaz
    1 adet Mor-Beyaz

Yukarıdaki şekilde, bununla ilgili yardımcı olabilirmisiniz ?

• quote:

/>

Hatta pc kasasının kenarını kesip oraya ekranı monte etsek direk kasadan elektriği de çeksek olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

/>

Hatta pc kasasının kenarını kesip oraya ekranı monte etsek direk kasadan elektriği de çeksek olur

Monitör pc işte...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

/>

Monitör pc işte...

Alıntıları Göster
    Monitör vga çıkışı analogdur, lcdler dijital. Yapman gereken sahibinden.com da lcd paneli vga ve/veya dvi çıkışa dönüştüren kart satanlardan bulup bir kart alman. Aksi halde lcd yi hiçbir şekilde ne dvi ne de vga üzerinden direkt bağlayıp kullanamazsın. Kartlar 15-20 tl arasına satılıyor. Bİr de üniversal inverter kartları var onlardan da alırsan lcd floresanlarını da çalıştırabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Monitör vga çıkışı analogdur, lcdler dijital. Yapman gereken sahibinden.com da lcd paneli vga ve/veya dvi çıkışa dönüştüren kart satanlardan bulup bir kart alman. Aksi halde lcd yi hiçbir şekilde ne dvi ne de vga üzerinden direkt bağlayıp kullanamazsın. Kartlar 15-20 tl arasına satılıyor. Bİr de üniversal inverter kartları var onlardan da alırsan lcd floresanlarını da çalıştırabilirsin.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar banada bundan lazım yanlız şöyle olcak

laptopun lcd ekranı kırıldı ve her ne kadar vga girişi olsada windows kurulumu flan yaparken ekrana görüntü gelmiyor ekranı komple söktüm kablosunu flan boarddan ayırdım ama yine aynısı , laptop ekranının boarda bağlı olduğu kısımdan vga çıkış alabiliceğim bi kablo yapabilirmiyim ? cunki windows kuraken birtek oradan görüntü veriyor laptop

bana şöyle bişi lazım arkadaşlar ucu laptop anakartına bağlancak diğer ucu monitöre

Laptop Lcd ekranini harici ekran yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 6 Ocak 2015; 12:32:08 >

• Momo-Oz kullanıcısına yanıt
    Bence sadece kurulum için o kadar uğraşmana gerek yok. Laptobun harddiskini çıkar. Başka bir bilgisayara takıp oradan taktığın laptop harddiskine kurulum yap. Tekrardan hard diski laptoba tak. Bu daha az zahmetli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Ocak 2015; 18:11:19 >
  • yigitciftci Y kullanıcısına yanıt
    buraya bir göz atın, ilacınız burdadır bence; >>>http://forum.donanimhaber.com/m_85162468/tm.htm
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Adam 2011 de mesaj atmış. Adam bugüne kadar ya sorununu çozmuştur ya da laptobu elden çıkarmıştır. Yani cebap biraz geç olmuş.
  • Neyy bakmamışım demekki hine yakalandık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Neyy bakmamışım demekki hine yakalandık
    selam arkadaşlar bende öyle bi kablo arıyorum laptobumun klavyesi bozulduğu için masadan kaldırıp sadece ekranı koymak istiyorum yani kasasından çıkarıcam bunu nasıl yapabilirim başka bi öneriniz varmı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar-cinar -- 9 Ocak 2015; 0:41:49 >
  • serdar-cinar kullanıcısına yanıt
    LVDS dönüştürücüleri var bu iş için. Onlarla laptop ekranı harici kullanılabilir. Fakat günümüzdeki çoğu laptop açılışta dış ekranlara görüntü vermiyor. İşletim sistemi aracılığıyla dış ekrana görüntü gönderebiliyor. Bunu aşabilirseniz olur.
    LVDS kablosunu uzatmayı deneyebilirsiniz, fakat düşük voltaj seviyelerinde çalışan bir bağlantı olduğu için sinyal sorunu yaşanabilir.
  • hocam şöyle birşey aklıma gelyor diyorumki laptopun içindeki soketi ince işçilkle zil teli ile ek yapıp dışarı uzatsam nasıl olur mantıklımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar-cinar

hocam şöyle birşey aklıma gelyor diyorumki laptopun içindeki soketi ince işçilkle zil teli ile ek yapıp dışarı uzatsam nasıl olur mantıklımı.
    bu konu tam size göre http://forum.donanimhaber.com/m_85162468/tm.htm
    Zil teli ile yaptığınız uzatmalar elektromanyetik gürültülerden etkilenir. Sağlıklı bir görüntü alamazsınız.
  • bekotechno1 kullanıcısına yanıt
    tamam bu konu bana göre ama ben sadece pc de kullancam tv istemiyorum ekranı kasadan sökücem masada ekran kalıcak bu ekranıda ya vga girişine bağlıcam yada çıktı yere ek kablo alıp uzatcam ek kablo da varmıdır bilmiyorum.
    Alette hdmi giriş varmış. Pcyi açarsınız. Yeni farkettim. Laptopta f tuşlarından birinin üzerinde çift monitor simgesi var. Laptop açıkken fn ile o tuşa basınca harici ekrana geçiş yapılabiliyor. Bunu deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Ocak 2015; 20:40:51 >
  • vga girişim var hocam vga kablosunun diğer ucunuda ekranın flexi kablosunun soketine uydurmam lazım iş bu nokta da bitiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.