Şimdi Ara

laptop LCDsini VGAda kullanmayı sağlayan devre ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde laptop lcdsi var bunu kasa modu için kasanın içine monte edip görüntüyü direk lcdye vermek istiyorum..bunu sağlamam için ise vga çıkışını lcdye çevirecek bir devreye ihtiyacım var..bu konuda bilgisi olan tr den bu devreyi nasıl bulabileceğimizi bilen arkadaşlar varsa yardım ve yorumlarını bekliyorum..teşekkürler şimdiden..

laptop LCDsini VGAda kullanmayı sağlayan devre ?

• http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=laptop+lcd&author=&forumid=199&topicreply=both&message=body&timeframe=%3E&timefilter=0&language=single&top=500&criteria=AND&minRank=0&sortMethod=r&submitbutton=+Tamam+

Burayı bir incele.Birisi sıfır ekran parasını geçiyor demiş.(Linkte en baştaki topiğin son mesajı)
    Ayrıca bu konu belki 30 kere açılmıştır ama daha sonuca ulaşan görmedim.
    Yukarıda koyduğun resmi bir inceleyelim.
    Üstte SMPS gibi bir hikaye var.Hadi onu buldun.Altındaki karta bak.Üstündeki entegreleri gördün mü ?
    Hele alttakini.Belki 200 tane bacağı var.O devreyi kurmak bir yana o entegreler bulunmaz.
    Kolay Gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 6 Ekim 2006; 4:44:06 >

• bu olayı madem bu kadar çok kişi araştırmış bunu çeviren elektronik devreyi üreten herhangibir firma yokmudur aceba dünyada ? kadıköye karaköye falan baksak bu tarz bişeyler bulunabilir mi dersiniz ?
  • Kendin yapacaksın. Hazır bulamazsın. Niye hazır olsun ki? Adamlar son kullanıcıya sıvı kristal ekran kullandırmak isterlerse zaten hali hazırda var. Onun dışında senin benim gibi iki tane kırık gelip alacak diye böyle bir devrenin seri üretimine geçilir mi? Tasarımı olduğu gibi senin yapman lazım. Protokolleri öğrenip birini diğerine çevireceksin, hepsi bu... Ben üzerinde uğraşıyorum. Aslında o kadar zor değildir bunu yapmak. Tek sorun sıvı kristal ekranın (LCD) çıkışlarını bulabilmek. pinouts.ru adresinden geri kalana ulaşırsın.

Bu arada bacak sayısına bakarak "sen bulamazsın bu parçayı" dendiğini de ilk defa görüyorum. Yakında rengine bakarak da karar verirler bulup bulamayacağımıza...
  • Hazır var tabii ki. LCD panel sağlam ama denetleyicisi yanınca ne oluyor? İkisini birden atıp yenisini mi takıyorlar? "Yedek parça" diye birşey var, yanlış bilgi vermeyelim lütfen :)

ERPA Elektronik adlı şirket (monitör tamiri ve yedek parça temini üzerine bir şirket, Bilişim'deki standları sayesinde tanıdım onları.) satıyor, ister salt LCD panel olarak, ister sadece sürücüsü olarak. Fiyatları hakkında tek bildiğim, ucuz olmadıkları.

üstteki de lcd panelin arka aydınlatması için inverter. onu bulmak kolay. esas sürücü işi bitiriyor. yapılacak gibi değil, almak lazım.

mod için kullanacak arkadaş da aslında psone lcdsi alsın kullansın en rahat haliyle.. 80$ falandı eBayde. Usedları var daha ucuz, çiziksiz alınabilir. Kasaları kırık olanlar vs.ki zaten sen kıracaksın. Fiyat iniyor böylece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 6 Ekim 2006; 9:10:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Hazır var tabii ki. LCD panel sağlam ama denetleyicisi yanınca ne oluyor? İkisini birden atıp yenisini mi takıyorlar? "Yedek parça" diye birşey var, yanlış bilgi vermeyelim lütfen :)

Yanlış bilgilendirdiysem özür dilerim, halt etmişim.

Yalnız şunu merak ediyorum: Bir dizüstü bilgisayardaki ekran sürücü katı yandığı zaman nasıl yenisiyle değiştirilebilir ki? Anakart üzerinde değil midir o devre? Dolayısıyla eğer cozutursa, cozutan parçaları değiştirilir, olur biter. Onun dışında bir xxx>>LCD türü ekran kartı mı var?
  • neyse beyler galiba 150-200 ytl civarına ikinci el 15" bir lcd monitor alıp kasasını çıkarmak daha mantıklı gibi..teşekkürler cevaplar için..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tumra, şöyle aslında. Anakarttan VGA olarak sinyal çıkıyor. BU kısım bozulursa tabii ki anakart değişir. Ama benim anlattığım farklı, şöyle ki... Elimizde kontrolcüsüz bir LCD panel var. Her piksel için bir gerilim uygulamamız lazım panele. Milyon tane piksel var. Nasıl yapacağız teker teker? İşte bunu yapan alet panelin sürücüsüdür. Yani VGA'dan aldığı sinyali panelin anlayacağı elektrik akımlarına dönüştüren bir cihaz. Arkadaş da ondan bahsetmiş, sonra kendi kendine doğru yolu da bulmuş Evet, ucuz monitör kırmak en iyisi olur. Ama ERPA fiyatlarına da bak, ya 50$ gibi ucuz bir rakam çıkarsa? Elinde panel de varmış?? Boşa gitmesin. BU arada 15" monitörü kasanın önüne takmayacaksın gibi, yan kapağa falan mı:)
  • Karaköydeki bu firma hakkında pek iyi şeyler duymadım. Orada çalışmış birinin anlattıkları
    Müşteri telefonla arayarak monitörün içinden flyback trafosunun olmadığını söyler şirket sahibinde trafoyu tekrar sarmaya çalıştık fakat söküm esnasında trafo eridi yanıtını verir. Halbuki flyback trafosu tamir edilmiyor. monitörün içindeki trafoyu başka müşteriye takmışlar.
    müşterinin monitörünü tamir ettikten sonra müşteriye telefon açıp şukadar para tuttu kabul ediyormusunuz eger müşteri parayı fazla bulup kabul etmediğinde monitörün içindeki gerekli olan parçaları söküp bozuk parçaları dolduruyorlarmış. Sağlam parçalarıda arızaya gelen monitörlere takıyorlarmış.
    Çalışanların sigorta primlerini yarım yatırmış yada sigorta yapmamış.
    bu şekilde çok iyi paralar kazanmışlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.