Şimdi Ara

Notebook'u Fişe Takınca Sistem Yavaşlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fişteyken sistem tamamen yavaş. Açılması neredeyse 10 dakikayı buluyor, açıldıktan sonra
    da çok yavaş, işlem yaptırmıyor. Sistem açılınca uyku moduna alıyorum ve uyku modundan
    çıkınca sorunsuz çalışıyor

Bu sorun, ben bilgisayarı sökünce oldu fakat tekrar tekrar kontrol ettim, bilgisayarcıya götürdüm,
    onlar da sorunu bulamadı. HDD ve RAM testi yaptım sorun çıkmadı. Sıfır şarj adaptörü denedim,
    sıfır HDD denedim, sıfır RAM denedim, birkaç kere format attım, BIOS güncelledim (2009'du 2011 oldu),
    Batarya yokken açmayı denedim, bilgisayarın açma kapama soketini de (adı bu muydu bilmiyorum ama)
    değiştirdim, termal macunlar falan da tamam, statik elektrikten şüphelenip tüm parçaları söküp 1 gün
    beklettim ama bana mısın demedi.

*Henüz sıfır batarya denemedim, onu da yakında deneyeceğim galiba.

Yardımcı olursanız çok makbule geçer

Sistem özellikleri:
    ------------------
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 12/15/2014, 01:28:11
    Machine name: ONURSARIGUL
    Operating System: Windows 8.1 Pro 64-bit (6.3, Build 9600) (9600.winblue_r3.140827-1500)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: Hewlett-Packard
    System Model: HP Compaq 6730s
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6570 @ 2.10GHz (2 CPUs), ~2.1GHz
    Memory: 2048MB RAM
    Available OS Memory: 2042MB RAM
    Page File: 1851MB used, 2238MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.03.9600.16384 64bit Unicode
    ---------------
    Display Devices
    ---------------
    Card name: ATI Mobility Radeon HD 3430
    Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
    Chip type: ATI display adapter (0x95C2)
    DAC type: Internal DAC(400MHz)
    Device Type: Full Device
    Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_95C2&SUBSYS_30E9103C&REV_00
    Display Memory: 1020 MB
    Dedicated Memory: 252 MB
    Shared Memory: 768 MB
    Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (60Hz)
    Monitor Name: Generic PnP Monitor
    Monitor Model: LP154WX4-TLCB
    Monitor Id: LPL3101
    Native Mode: 1280 x 800(p) (59.976Hz)
    Output Type: Internal

• Aklıma gelenleri sıralıyorum siz kontrolleri gerçekleştirip hatayı bulabilirsiniz.

Böyle bir durumda batarya çıkarılıp fişe takıldıktan sonra yavaşlama mevcutsa muhtemelen adaptörde bir sıkıntı vardır ve pc besleyemiyordur. Ac adaptörü taktığınızda pil devre dışı kalır yani eğer pc besleyemezse pilden bile daha düşük performans alma olasılığınız var.

Bir yazılım vs sizi güç tasarufunda çalıştırıyor olabilir. Buda takılmalara hatta yavaşlamalara neden olabilir pil simgesinden dengeli olduğuna emin olun daha sonra bir test etmenizde yarar var.

Eğer pc çok ısınıyorsa yavaşlamaya neden olabilir. Pc sıcaklığını kontrol edin fan nekadar hızlı veya dönüyormu bakmakta fayda var.

Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Sıfır adaptör denemiştim. Güç seçeneklerinde problem yok dengeli, pili HP'nin kendi programı ile test ettim değişmesi gerek diyor, hatta başlangıçta da hata alıyorum o konuda. Aşırı sınma da yok, macunu değiştirdim hatta yine de. Benim kafama takılan şey her zaman yavaş olmaması. Bilgisayarı uykuya alıp çıkarınca çok iyi çalışması garibime gidiyor. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim bu arada.
  • Merhaba;

Aklımdan geçen ihtimaller örneğin bir bios güncellemesi gelir yaparsınız ayarlarınız farklılaşır,
    Diğer tahminlerde doğru ancak setup ayarlarını ayrıntılı kontrol ettiniz mi ?
    CPU güçtasarruf modu açık olabilir, windows üzerindeki yazılımlardan olabilir, Sıfır batarya taktığınızda düşündüğüme göre fazla bir ihtimal kalmayacak hardware üzerinden.

Tahminim yazılım ama batarya yokken hızlı çalışıyor takınca yavaşlıyorsa pilden, ama durum bazen yapıyorsa donanım diye tahmin ediyorum ara ara yapması anakart üzerinden bile olabilir besleme parçaları görevini tam yapamıyor ve problem yaşatıyor olabilir. Ram denemenizi bile isterim çünkü ihtimal sayısı çok fazla. Soğutma sistemini de tamamladıysanız, Gpu da sorun olabilir çünkü akım çeken bir parça olduğu için pc yavaşalar diye düşünüyorum. Bir ihtimal olarak, pc yeni kurulmuş vaziyette iken pilli yada pilsiz dener misiniz? Çünkü cihaz tam performansa geçip geçmemesinde arızayı ortaya çıkaracak bence.

Saygılar.

• Teknisyen8989 kullanıcısına yanıt
    İginiz için çok teşekkür ederim fakat başta da dediğim gibi BIOS güncel, RAM denedim, güç seçeneklerinde de problem yok. Her formatta bataryalı bataryasız falan da denedim. Bilgisayar uzun bir süre sonra açıldıktan sonra uykuya alıp çıkarıyorum ve canavar gibi oluyor. Pilde rahat açılıyor fakat pil ölü yani sadece açana kadar pili kullanıyorum. Fişe takar takmaz bozuyor zaten sonra uykuya alıp çıkarıyorum. Bana çok tuhaf geliyor acaba HP yeni batarya almam için mi yapıyor bunu diye düşünmeye başladım

edit: Ayrıca pil uzun zamadır bozuk fakat hiç böyle bir sorun olmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redshortly -- 15 Aralık 2014; 13:12:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios ayarlarını default yapın eğer bir güç seçeneği varsa biosta enazından gidecek. Sorunun bataryanızda olduğunu düşünmüyorum muhtemelen bunu yaptıktan sonrada değişmezse durum anakartınızda problem var şöyle ki.

Pc kapalıyken açtığınızdaki süreç bios donanımı tarar windows boot eder windows açarken driverları tarar, tanır, windows başlar bu durumda yavaşlama formatlanmış bir pc de ancak donanım çakışıyosa yapar ve hiç bir zaman geçmez.

Uykuya alıp çıkarma şu işlemi şunu yapar bios atlanır windows boot bi kısmı atlanır sadece ramdeki kayıtlı veri raminize işlenir ve açar.

Bu durumda sistemi yavaşlatacak şey varsa uyku modundan sonra ya kapanıyor yada mantıken devam etmesi gerekiyor sorun. Çünkü uyku modunun aslında yaptığı fazla bir işlem yok.

Hp biosta healt check varmı bilmiyorum ama varsa ordan bi kontrol edilebilir bütün donanımı test eden ve hatayı söyleyen bir menü. Olmaya bilir

Kolay Gelsin..

Bios'u default yapmıştım fakat yine aynı. Donanım testi yaptım evet ama sadece pil değişmeli dedi.

Bilgisayarda modem vardı sanırım onu şuan geri takmadım fakat daha öncesinde taktığım zaman da aynı sorun vardı.

Anakartın ortalarında biyerde bir vidanın takılma kısmı kırılmıştı ve bu yüzden bir vida eksik ama bunun sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum yani.

Pili çıkarıp Healt Check yapmayı deneyeceğim o zaman, belki pil hatasından sonra diğer donanımı kontrol etmemiştir diye.

Ayrıca Bios menüsü de acayip yavaş tabi orda uykuya alıp çıkarma diye bir şey olmayınca :D

İlginiz için çok teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redshortly -- 1 Nisan 2021; 19:43:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hd tune indirip healt check sekmesine bakarmısınız sarı ya da kırmızı bir işaret var mı kablolarda kopukluktan şüphelenmeye başladım..

Kolay Gelsin..
    Şöyle bir şey var:

https://store.donanimhaber.com/28/95/81/2895810094aafda8297234bbd0b1c2d8.PNG
     Notebook'u Fişe Takınca Sistem Yavaşlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redshortly -- 1 Nisan 2021; 19:43:3 >

• Hava akışında sıkıntı var hdd çok ısınıyor. Bu sebep olurmu olabilir eğer bir hdd deneme şansınız varsa hdd söküp başka bir hdd ile deneyin belki sorun ortadan kalkabilir. Tabi sırf bu yüzden bios yavaşlar mı tartışılır bios ekranı açarken sadece varmı yokmu kontrolünü gerçekleştirir bios hdd için..

Diğer yönden verilen hatalar ömrünün azaldığını göstermekte..

Eğer sorun bununla düzelirse hdd harici olarak kullanılabilir.

Kolay Gelsin haberdar ederseniz sevinirim..
    Her şey için çok teşekkür ederim Sorunu buldum sanırım. Sorun şarj soketinde. şimdi bu şarj soketi aslında sağlam fakat içerisi genişlediği için güç gitmiyordu. Adaptörün kablosu çekiştirilerek çalıştırılıyordu. Sonra ben onun orta kısmına bir bakır tel sıkıştırdım ve bu şekilde çalıştırdım. Çok saçma ama sorun buymuş. Bakır teli çıkarınca gayet hızlı, tekrar koyunca yavaşlıyor. Dün bilgisayarcıya verdim soketi sacede çıkarsın diye. O çıkarınca ben yenisini takacağım ve sonucu da inşallah düzelen bilgisayarımdan yazacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redshortly -- 1 Nisan 2021; 19:41:2 >
  • Muhtemelen koyduğunuz parça devreyi tamamlıyordu güç boşa dönüyordu ve pc yeterinde güç alamıyordu bu sebeple sorunu bulmanıza sevindim. Hdd yide ayrıca ele almanızı öneririm muhtemelen çok ısınıyor yada sensörü bozulmuş.

Geçmiş olsun..

Kolay Gelsin..
    Aslında harddiski değiştirmeyi düşünüyorum zaten ama henüz sipariş ettiğim power jack elime ulaşmadı. Onu takınca sorun kamlazsa muhtemelen bir de harddisk alırım bikaç sene idare eder

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.