Şimdi Ara

Laptop Önerisi (Mühendislik Öğrencisine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın bir laptop alacağım.Harita mühendisliği öğrencisiyim...netcad,autocad,arcgis,mapinfo vb inşaat,haritacılık programları zorlanmadan çalıştıracak bir makineye ihtiyacım var.yalnız bütçem kısıtlı...aşağıda üç laptop ve fiyatlarını paylaşacağım.bu üçünden birini önerirseniz - veya alternatif olarak bu fiyatlarda kredi kartına taksitle alabileceğim başka bir makine de önerebilirseniz- minnettar olurum..

samsung NP300E5A-S05TR----->1199 TL
    http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/notebook-computers/essential/NP300E5A-S05TR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

dell INSPIRON 5110 B43B45-------> 1299 TL
    http://delllaptoptrk.com/dell_laptop_inspiron_5110_b43b45.htm

casper CN.DXQ2630B-------->1499 TL
    http://www.electroworld.com.tr/urunler/casper-cndxq2630b-dizustu-bilgisayar.aspx

makinelerin parçalarının sağlamlığı servis vs özellikleride göz önünde bulundurursanız sevinirim..daha iyi önerileriniz varsa bekliyorum...teşekkürler...

• Ben de dun dell almak istedim kararsizim yorumlari bekliyorum.
  • Güncel konu arkadaşlar..bende dell e sıcak bakıyorum şu an ama casper da kafamı karıştırmıyor değil...
  • Arkadaşlar benden size tavsiye Konuyu açan arkadaşın paylaştığı casper laptopu almanızı öneririm. Bizzat kendim aldığım için ve almadan önce uzun süreler araştırdığım için bu tavsiyede bulunuyorum.

Nedenine gelince;

* i7 bir işlemcisi bulunuyor ve 4 çekirdekli. i5 işlemcilerin hepsi çift çekirdeklidir.
    * Ekran kartı diğer önerilen laptopların ekran kartlarıyla aynı seriden ama serinin üst modelinden detaylı özelliklerine girip aklınızı karıştırmak istemem. Geforce540M
    * 8 gb 1333 mhz lik ram bulunuyor ve bu da laptoplarda bu fiyata bulunabilen kolay bir özellik değil genellikle 1066 mhz ram bulunur.
    * 8 cell battery bulunuyor bu da kullanım süresini uzatmaktadır.

Mesleğim Web ve Grafik tasarım işi olduğu için bu bilgisayarın sana yeterli olabileceğini kesin olarak söyleyebilirim.

Almanı önerdiğim model seninde eklediğin gibi CASPER CN.DXQ2630B modelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderexe -- 16 Aralık 2011; 15:42:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: comanndos

Arkadaşlar benden size tavsiye Konuyu açan arkadaşın paylaştığı casper laptopu almanızı öneririm. Bizzat kendim aldığım için ve almadan önce uzun süreler araştırdığım için bu tavsiyede bulunuyorum.

Nedenine gelince;

* i7 bir işlemcisi bulunuyor ve 4 çekirdekli. i5 işlemcilerin hepsi çift çekirdeklidir.
    * Ekran kartı diğer önerilen laptopların ekran kartlarıyla aynı seriden ama serinin üst modelinden detaylı özelliklerine girip aklınızı karıştırmak istemem. Geforce540M
    * 8 gb 1333 mhz lik ram bulunuyor ve bu da laptoplarda bu fiyata bulunabilen kolay bir özellik değil genellikle 1066 mhz ram bulunur.
    * 8 cell battery bulunuyor bu da kullanım süresini uzatmaktadır.

Mesleğim Web ve Grafik tasarım işi olduğu için bu bilgisayarın sana yeterli olabileceğini kesin olarak söyleyebilirim.

Almanı önerdiğim model seninde eklediğin gibi CASPER CN.DXQ2630B modelidir.

Sagol bilgi icin

• bende casperda karar kıldım teşekkürler cevabınız için...umarım pişman olmayız :)
  • http://www.mormani.com/urun/d99f21e0e9826a066130da9a872b8024/DELL-Inspiron-5110-B43F45-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2430M-2.40GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook

1.5 ay önce 1250TL'ye bunu aldım tek çekim yaparak yanında da 50TL'ye Kingston 4GB ram aldım buna uygun. İllustrator ve CS 5.1 kullanıyorum şaka gibi geliyor makinaya :D Dolar kurundan ötürü fiyat gittikçe yükseliyor ona dikkat etmen gerek.

Tek sorunu 1-2 oyun oynadıktan sonra ortalama 80 dereceyi buluyor ısı. Kullanacağın programlar ne derece kasar onu bilmem. Sol elini koyduğun yer de çok ısınıyor onu bilmen gerek ama ne hikmetse laptopun sol tarafı cehennem gibi yanarken sağ tarafı hala açılıştaki kadar soğuk.
    Malzeme kalitesine 10 üzerinden 5 veririm. Bir ASUS yada Vaio gibi sağlam değil kasası ama f/p olarak baktığımızda mükemmel bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 16 Aralık 2011; 21:35:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harita Müh. 2.sınıf öğrencisiyim ve bilgisayarımda bugüne kadar çalıştırdığım hiç bir mühendislik programı sorun çıkarmadı. Şu an MapInfo kursu görüyorum ve sanal xp üzerine kurdum, afedersin çatır çatır çalışıyor Zaten harita mühendislerinin kullandığı programlar yoğun analiz ve 3 boyutlu tasarım içerikleri olmadığı için bilgisayarı yormaz. Burda küçük bir öneri (tecrübe) bütün programlarını sanal xp ye kur, rahat edersin. Zaten netcad'i mecbur xp ye kuracaksın, başka çaresi yok

Bilgisayarım Lenovo G550. 30.10.2009 tarihinde aldım. Yani 2 yaşından büyük. İçinde P8400 2.66 GHz işlemci, 4 GB DDR3 1066 bellek, 512 Mb GeForce M105 ekran kartı ve 500 GB 7200 rpm lik harddisk var. Lenovo'ların ısınma sorunu yok, hiç rastlamadım. Teknik servisi iyi ve hızlı. Kasaları da sağlam.

Aileni zorlamadan alacağın her hangi bir 15,6" lik taşınabilir bilgisayar seni mezuniyetine kadar rahatlıkla götürecektir inan bana. Ha son çıkan oyunlardan da oynayacağım dersen bilemem. O zaman ekran kartı iyi bir bilgisayar için biraz fazla para harcaman gerekir.

Hadi eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quiet Earth -- 30 Aralık 2011; 4:22:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Quiet Earth

Harita Müh. 2.sınıf öğrencisiyim ve bilgisayarımda bugüne kadar çalıştırdığım hiç bir mühendislik programı sorun çıkarmadı. Şu an MapInfo kursu görüyorum ve sanal xp üzerine kurdum, afedersin çatır çatır çalışıyor Zaten harita mühendislerinin kullandığı programlar yoğun analiz ve 3 boyutlu tasarım içerikleri olmadığı için bilgisayarı yormaz. Burda küçük bir öneri (tecrübe) bütün programlarını sanal xp ye kur, rahat edersin. Zaten netcad'i mecbur xp ye kuracaksın, başka çaresi yok

Bilgisayarım Lenovo G550. 30.10.2009 tarihinde aldım. Yani 2 yaşından büyük. İçinde P8400 2.66 GHz işlemci, 4 GB DDR3 1066 bellek, 512 Mb GeForce M105 ekran kartı ve 500 GB 7200 rpm lik harddisk var. Lenovo'ların ısınma sorunu yok, hiç rastlamadım. Teknik servisi iyi ve hızlı. Kasaları da sağlam.

Aileni zorlamadan alacağın her hangi bir 15,6" lik taşınabilir bilgisayar seni mezuniyetine kadar rahatlıkla götürecektir inan bana. Ha son çıkan oyunlardan da oynayacağım dersen bilemem. O zaman ekran kartı iyi bir bilgisayar için biraz fazla para harcaman gerekir.

Hadi eyvallah.

quiet earth haklı fazla ücret ödemeye gerek yok abartmaman lazım bence bu lenovo z570 modeli hayli hayli 3 4 yıl senin işini rahat görücektir.

• merhaba bende bu laptoptan var ama kardeşim format atmış ve içini komple silmiş cd kutuda yok driverlerine stesinden ulaşamıyorum bi yolu varmı biliyorumusunuz ? nasıl ulaşırım.
  • altay-altat A kullanıcısına yanıt
    Laptopu ilk aldığımda tüm driverları cd dışına yedeklemiştim.

Senin için upload eder linkini buraya koyarım. Ayrıca halen aynı laptobu kullanmaktayım :)

Toplam boyut 2,44 GB

Eğer konuyu takip ediyorsan yaz bana ona göre upload edeyim boşuna upload etmekle uğraşmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderexe -- 10 Mayıs 2015; 22:01:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.