Şimdi Ara

LAPTOP OVERCLOCK NASIL YAPILIR YARDIM!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop uma overclock yapmak istiyorum ama gram bilgim yok overclock la ilgili. Laptop: Asus X550CA Özellikleri: Intel Pentium 2117U 8GB RAM INTEL HD GRAPHICS EKRAN KARTI

• Laptoplarda işlemciye overclock biostan kilitlidir. Biostaki kilidi kırmak çok ciddi uğraş ve bilgi ister. Yani imkansız gibi birşey. Ekran kartı için bazı laptoplarda memory ve core frekansına müdahale izni oluyor. Msi afterburner kurup deneyebilirsiniz veya birsürü yazılım var gpu overclock için. Ama olsa bile daracık alanda sıcaklığından ötürü zaten kısa olan ekran kartı ömrünü daha da kısaltırsınız veya fazla ısınmaktan zaten yavaşlar kart performans kazanamazsınız. Kazansanız da kazanacağınız maksimum %10 olur. Girilecek iş değil benden demesi.

Edit: Sizde zaten ekran kartı yokmuş. İşlemcinin kendi içindeki gpuyu kullanıyormuşsunuz. Onlara overclock olacağını pek sanmıyorum. Olsa bile pek bir işe yaramaz. Çok yavaşlar. Oyun için tasarlanmamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 11 Ocak 2017; 15:14:48 >
  • işlemci ye yapmak istesem imkansız mı yani?
  • Bu soruyu soruyorsanız imkansız. Hiçbirşey imkansız değildir ama yani çok bilgili biri uzun uğraşlarla kırabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.