Şimdi Ara

Laptop işlemci değiştirme (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar uzuuun yıllar önce aldığım ve şimdiye kadar severek kullandığım bir bilgisayarım var. Her ne kadar 9 yıllık olsa da şimdiye kadar üzmedi beni çok şükür :)
    Cihazım toshiba satellite a500-19w cihaz ile ilgili teknik bilgiler aşağıdaki linkte mevcut.

dhbr.co
    Satellite A500-19W - dynabook
    http://dhbr.co/bsSU

Sormak istediğim birkaç şey var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Ram yükseltmesi yapayım diye düşünürken aklıma birde işlemci değiştirme geldi ve slot yapısı uyumlu işlemcileri araştırıp 2. El bir işlemci buldum.

Mevcut işlemcim:

Intel® Core™2 Duo Processor P8700
    3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB

2. El olarak almayı düşündüğüm işlemci:

Intel® Core™2 Duo T9600 İşlemci
    6M Önbellek, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB

Islemci fiyatı 100 tl civarı hem hız hemde önbellek miktarı olarak benim işlemcimden daha iyi bir işlemci.
    Şimdi bu değişimi yapar ve 4 gb olan ram ide 8 gb yapar isem performansta yükselme olur mu?
    Islemciyi değiştirmem herhengi bir probleme yol açar mı?
    Forumlarda bios hatası falan olur denmiş ama bildiğim kadarı ile bu iki işlemci aynı aileden. Yinede bios sıkıntısı olur mu acaba? Yada başka bir sıkıntı?
    işlemciyi degistirme esnasında, öncesinde veya sonrasında cok dikkat etmem gereken birşey var mı?
    (Daha önce fan temizliği için bilgisayarı komple söküp takmıştım teknik açıdan sıkıntı olmaz ise söküp takma esnasında sorun çıkacağını sanmıyorum.)
    Ayrıca ram ile ilgili de birkaç şey sormak istiyorum.
    *Cihazda 2 adet ram slotu var 4+4 yerine 1 tanesine direkt olarak 8 gb ram taksam sıkıntı olur mu?
    *cihazım mevcut hali ile maksimum 8 gb ram destekliyor, eğer işlemciyi degistirir isem cihazın desteklediği maksimum ram miktarında da artma olur mu? Yani mesela slotlardan birine 8 diğerine 2 gb ram taksam 10 gb ram i destekler mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartınızın slot başı desteklediği RAM miktarı max 4GB olarabilir. Ayrıca sisteminiz DDR2, 8GB tek modül sodimm DDR2 bellek bulabileceğinizi sanmıyorum. İşlemci konusuna gelirsek, %100 olmamakla birlikte çalışacağını düşünüyorum. Denemeniz lazım açıkçası. Belki BIOS update gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Anakartınızın slot başı desteklediği RAM miktarı max 4GB olarabilir. Ayrıca sisteminiz DDR2, 8GB tek modül sodimm DDR2 bellek bulabileceğinizi sanmıyorum. İşlemci konusuna gelirsek, %100 olmamakla birlikte çalışacağını düşünüyorum. Denemeniz lazım açıkçası. Belki BIOS update gerekebilir.
    AnacoN teşekkür ederim ancak ddr2 değil ddr3. cpu-Z den de kontrol ettim ddr3 ama yinede anca 4+4 olur sanırım

• DDR 3 ise 8GB bulabilirsiniz tabi ama ben 2x4 GB'yi tercih ederdim. Dual Channel olarakta kullanırsınız böylece.
  • *Cihazda 2 adet ram slotu var 4+4 yerine 1 tanesine direkt olarak 8 gb ram taksam sıkıntı olur mu?
    demişsiniz..

Cihazın gücüne bağlı.. yani kapasiteye..
  • Arkadaşlar olur da benim gibi merak edip değişim yapmak isteyen olur diye kendi konuma kendim cevap vereyim :)
    işlemciyi değiştirdim ve yaklaşık 2 saattir çalışıyor bilgisayar.
    şuan için hiçbir sorun yok.
    ilerleyen zamanlarda herhangi bir sorun olursa buradan yazarım.
    bu arada önceki işlemcim 25 watt şimdi taktığım ise 35 watt. bu da şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı oluşturmadı
  • Asus n61 serisi laptopta t9600 seri işlemciyi yıllarca (9 yıl) kullandım halada kullanıyorum. 4 gb ddr2 ram ile, anakartım o kadar destekliyor.

Autocad ve solidworks gibi peogramları aynı anda çatır çatır çalıştırıyor(render yapmıyorum tabiki ama yine de ne makinalar gördüm birini çalıştırıken kasan)

Sözün özü doğru bir seçim olmuş. Ekran kartında az iyiyse seni daha çok uzun yıllar idare edecektir. :)

Mesajım olsun fikirlerimi paylaşayım dedim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci değişimi yardım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: armyoflovers

Asus n61 serisi laptopta t9600 seri işlemciyi yıllarca (9 yıl) kullandım halada kullanıyorum. 4 gb ddr2 ram ile, anakartım o kadar destekliyor.

Autocad ve solidworks gibi peogramları aynı anda çatır çatır çalıştırıyor(render yapmıyorum tabiki ama yine de ne makinalar gördüm birini çalıştırıken kasan)

Sözün özü doğru bir seçim olmuş. Ekran kartında az iyiyse seni daha çok uzun yıllar idare edecektir. :)

Mesajım olsun fikirlerimi paylaşayım dedim :)
    valla hocam makina nazar değmesin canavar gibi oldu :)
    ekran kartı var cuda ve physX özellikli falan ordan da 3d falan yaptım görüntüyü.
    Ayrıca 4 gb dd3 ü 8 e çıkardım bide ssd alıp işletim sistemini de ssd ye kurdum şuan canavar gibi :)
  • cyberbob_21 C kullanıcısına yanıt
    Amin. Piyasa kötü yeni pc alınacak gibi değil..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.