Şimdi Ara

Asus Laptop İşlemci Yükseltme ...(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus m50vc laptop kullanıyorum.Üzerindeki işlemci intel core duo p8600 2.40ghz bilgisayarı aktif olarak kullanıyorum. Fakat üzerindeki işlemciyi değiştirmek istiyorum. Anakart chipset pm45

intel in sitesinden baktım t9600 işlemci kağıt üzerinde uyumlu gözüküyor.Merak ettiğim mevcut sistemi p8600 den t9600 e çevirmek mümkün mü? Herhangi bir uyumsuzlukla karşılaşır mıyız?. Performans olarak fark eder diye düşünüyorum.İşlemci işini çözebilirsek ram takviyesi yaparak ve hard diski 7200 rpm ye çevirerek desteklemeyi düşünüyorum.
    Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    anakart özellik

[ Kuzey Köprüsü: Intel Cantiga PM45 ]

Kuzey Köprüsü Özellikleri:
    Kuzey Köprüsü Intel Cantiga PM45
    Intel platformu Montevina
    Desteklene FSB Hızları FSB533, FSB667, FSB800, FSB1066
    Desteklenen Bellek Türleri DDR2-667, DDR2-800, DDR3-667, DDR3-800, DDR3-1066 SDRAM
    En Fazla Bellek Miktarı 8 GB
    Uyarlama / Stepping 07 / B3
    Paket Türü 1329 Pin FC-BGA
    Paket Boyutu 34 mm x 34 mm
    İşlem Teknolojisi 65 nm
    Çekirdek Voltajı 1.05 V
    TDP 7 W
    In-Order Queue Depth 12
    Bilgiler ***** aracılığıyla alındı ne kadar güvenilir orasını bilemedim..(ddr3 ram desteklediği yazıyor fakat anakart ddr3 ramı çalıştırmadı.
    Anakartım pm45 chipset ondan eminim..
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_734 -- 10 Ağustos 2014; 21:30:14 >

• intelin sitesinde chipsetin özelliklerine bakıp desteklediği işlemcileri görebilirsiniz hocam.

Burada hepsi var: Intel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _recoo -- 7 Ağustos 2014; 11:04:25 >
  • _recoo kullanıcısına yanıt
    Ustam inceledim teorikte sıkıntı yok uyumlu gözüküyor.Fakat şuan üzerindeki işlemci(p8600) 25w la çalışıyor.
    Değiştirmek istediğim işlemci (t9600) ise 35w la çalışıyor.BU voltaj farkı anakart için ısınma vs soruna yada uyumsuzluğa yol açar mı acaba.
  • Elbette biraz ısınmaya sebep olur hocam ama bilgisayarınız zaten çok fazla ısınmıyorsa çok etkili derece ısınma yaratmaz. Ben daha önce i5 işlemci yerine i7 taktım, ısınma elbette arttı. :)

Gerekli bakımlarını yaparsanız rahat rahat kullanırsınız.
  • Değistirseniz bile pek birşey değişmez bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ilgininiz için teşekkürler:) şuan zaten 55 60 derece arası çalışıyor.Sorun olmaz o zaman...Bir de pm özellikleri verdiğim anakart ddr3 ram destekliyor gözüküyor.Fakat ben taktım çalıştıramadım (remler 2.eldi )ramlerde de problem olabilir şuan üzerinde ddr2 var emin olamadım çalıştırı mı acaba yoksa ddr3 sıfır ram alıcam ama boşa gitsinde istemiyorum..
  • rica ederim 55-60 derece biraz fazla gibi ama bakımla halledilebilir.

DDR2 ram ile DDR3 ram slotları farklıdır hocam nasıl taktınız.

@ilker_734
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Ram Yükseltme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ustam anakarta intelin siteden baktım ddr 3 desteklediğini görünce büyük bi hevesle çıkma ddr3 ram bulup taktım.eskisi kadar rahat oturmadı yerine ama...demek ondan mış anladım:)
    bi yanlışlık var ozaman..Madem öle niye ddr3 desteklediğini yazıyorlarki anlamak çok zor:)
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Ne den ki işlemci hızı ve ön bellek artıcak...Biraz da olsun fark etmez mi uygun parcalar elimin altında var fakat hiç bi fark olmayacaksa uğraşmaya da değmez.
  • ilker_734 İ kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyim acayip bir performans artışı bekleme Tabiki biraz artış olacak ama beklediğin gibi olur mu onu bilmem.
    Satıp yeninisini alıcak nakit yok şuan uyüzden elimden geldiğince yükseltmek istiyorum.Ram takviyesi ve hard diski 7200rpr çevirerk kayda değer bi artış olur sanıyorum
    Olmaz demiyorum olur tabi ama beklentini çok yüksek tutma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Anladım.. bi i7 ayarı olmaz tabi ama orta halli bi artış olsa yeterli:)
    bir ricam daha var.Ana kartı internetten araştırdım bazı sitelerde 8 gb desteklediği yazıyor bazılarında 4 gb şuan 3 gb var üzerinde kafam karıştı:)Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
    Anakart özellikleri model:m50vc
    chipset:intel pm45 rev:07
    southbridge:intel 82801 IM (ICHP-M) rev:03
    Bek bir bilgi bulamadım. En iyisi asus'a mail ile sormak

arrow ASUS Teknik Destek Merkezi - İSTANBUL (Notebook, Eee PC, Eee Box, All-in-One PC, PDA, LCD, Masaüstü Bilgisayar) 

Telefon: +90 216 524 30 00
    Faks: +90 216 481 83 80
    E-Posta: destek@asus.com
    Adres: Alemdağ Caddesi. Masaldan İş Merkezi. No: 60 C Blok D1 Kısıklı Çamlıca Üsküdar İstanbul

arrow ASUS Teknik Destek Merkezi - ANKARA (Notebook, Eee PC, Masaüstü Bilgisayar)

Telefon: +90 312 473 1280
    Faks: +90 312 473 1281
    Adres: Cevizlidere Mahallesi Cevizlidere Caddesi No:61/A Çankaya Ankara

arrow ASUS Yetkili Teknik Servisi – Teleservice International Telefon Onarım ve Tic.Ltd.Şti - İZMİR (Notebook, Eee PC)

Telefon: +90 232 445 8600
    Adres: Şair Eşref Bulvarı NO: 30/A Ömerhan İşhanı Çankaya / İzmir

arrow Anakart, Ekran Kartı Servis Merkezi - Çizgi Elektronik - İSTANBUL

Telefon: +90 212 356 7070
    Web:http://www.cizgi.com.tr
    Adres: Cemal Sururi Cd. Halim Meriç İş Merkezi No:15/C D:5-6 34394 Mecidiyeköy İstanbul

arrow Eee PAD Yetkili Teknik Servisi – SMS Infocomm Teknoloji Servis Ltd.Şti - İSTANBUL

Telefon: +90 216 524 3000
    Adres: Yenisahra Mh. Sütçüyolu Cd. No:62 D:1,2,3,4 Ataşehir İstanbul

İlginiz için teşekkürler.Bende net bi bilgiye ulaşadım.Dedim ya kafam karıştı.Dediğiniz gibi iyisi asusa sormak
    Rica ederim. 8GB ta güvenip 2 tane 4gb alsanız çalışmasa sonra sizin için kötü olur
    evet soralım bakalım.Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.