Arkadaşlar HP ENVY dv7 markada bir laptopum var. Bazı ağır oyunları oynarken ısınıyor. Isınmaması için bataryasız oyna diye bir şey duymuştum fakat elektrik dalgalanmasında, kesintisinde bilgisayara zarar vereceğini biliyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor güç kaynağı, korumalı priz falan mı almam lazım alırsam bataryasız kullandığımda bunun faydası olur mu veya bataryasız kullanınca gerçekten ısınmıyor mu bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
alakası yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Fakat bazı konularda bu türden mesajlara rastladım.
bataryanın içinden belli bir akım geçtiği için ısı üretir.ama batarya takılıyken çok ısınır bataryasız ısınmaz mantığı olmaz.çok az bir miktar etkiler.isterseniz kendiniz deneyin. önce batarya ile sonra bataryasız aynı oyunu aynı süre(yarım saat kadar yeter) oynayın.arada kasanın soğuması için yarım saat bir süre bırakın.hw monitor programı ile sıcaklıkları ölçün. farkın 1-2 dereceden çok olacağını sanmıyorum.ayrıca elektrik kesintilerinde voltaj farkıyla makineye zarar verme ihtimali var.onun yerine bir soğutucu alın laptopa göre çok daha etkili olur.
batarya yı çıkarıp oyun falan oynarsan batarya için daha faydalı olur, batarya'nın ömrünü uzatırsın. oyun da bir fark yaratmaz ben batarya takılı oynuyorum yinede ısınıyor bir fark yok.
Anladım teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme