Şimdi Ara

Laptop pilsiz prizde bırakmak tehlike yaratırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim eski bir laptopum var,pili sizlere ömür %0 doluyor diyor dolmuyor.Ben çoğu zaman güç kablosunu çekmeden bırakıyorum,diyorumki sürekli şarj almaya çalışıyor ama dolmuyor tehlikeli olduğunu düşünüyorum pili çıkartıp prize takılı bıraksam, laptop açık oldugunda veya kapalıyken prize takılı kalsa sizce çok tehlikeli olurmu zaten pil bitmiş prizi çıkardığımda direk sönüyor pc şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Notebook tam durumunu bilmemekle beraber pil alsan 50 usd senin anlatmana göre notebook 50usd etmez haliyle pili çıkardın ve direkt power kablosu takılı kullanırsın onda sorun yok.Ama misal gece yatıyorsun işte yatarken komple kapatman gerekir niye dersen elektrik kesilir gider gelir güç akım değişeceği için bağlantıda aşırı yüklenme olur ve giriş arıza yapar tamir dünya para ister haliyle işin bitince komple kapat o zaman sıkıntı olmaz.

• Kazımbey kullanıcısına yanıt
    Evet öyle yapıcam tesekkür ederim.Birde akım koruma prizi alayım diyorum hem priz kötü durumda işe yararmı sence akım koruma prizi elektrik gidip geldiginde işe yararmı boşuna almıyım ?

• priz eski sie değiştir bende eski dell vardı 10 sene evvel o şekilde 2-3 sene kullandım pilsiz sonra oda belli zaman sonra çöp oldu.

• Kazımbey kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ederim

•  

• Ben aynı şekilde kullanıyorum. Normal şartlarda bir şey olmaz. Fakat şebeke geriliminde ani yükselme olursa tüm cihazlar gibi bilgisayar da bu durumdan etkilenir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MazisiDerinadam kullanıcısına yanıt

Akım korumalı prizler şehir şebekesinden gelen anlık gerilim değişimine karşı etkisi yoktur.

Varistör vardır içinde ve içinde ki varistörün değeri 50 kuruş civarı bir şeydir bunu ballandıra ballandıra anlatırlar. Gerçek akım korumalı priz istiyorsanız sanayi tipi prizler var genelde onlarda daha fazla koruma devresi oluyor onları tercih edin.

Ancak ev için satılan akım korumalı prizler en fazla şunu yapabilir parazit veya gürültüyü engelleyebilir ancak topraklama veya benzeri bir şeyi yapamazlar. Akım korumalı prizler çok yüksek bir gerilim geldiğinde varistör sigorta atar gibi kendini feda eder ve o priz artık normal bir priz haline döner.

Regülatör ve UPS ile biraz daha cihazları korumaya alabilirsiniz. Ancak anlık dalgalanmalara karşı ups ve regülatörde işe yaramayacaktır. Regülatörler sürekli dalgalanmalar için işe yarar.

Anlık dalgalanmalara karşı şehir şebekesinden ayrı bir hat (güneş panelleri vs) gibi kendi enerji kaynağınıza ihtiyacınız var.

Adem Helvacıyoutube
    Bu tehditçi mafya servisler de yeni türedi başımıza yahu utanmazlar artık vatandaşı tehdit ediyor sattıkları malları almazlarsa ürünü garanti dışı bırakacakları şeklinde. Bırakın da göreyim bakalım Devletimiz de sizin yetkinizi bıraktırıyor mu bıraktırmıyor mu. Dingonun ahırı mı burası kardeşim elinizde bir kıytırık yetki belgesi var diye alikıran mı kesildiniz başımıza? Densizler!! TS EN 50160/2011 standardı çerçevesinde şebeke kaynaklı arıza yapan ürünler elektrik dağıtım şirketi sorumluluğundadır. GERÇEKTEN elektrik kaynaklı zarar gördüğünü iddia ediyorsanız fatura ve servis formu ile birlikte zarar gören malı da tüketiciye teslim etmek zorundasınız ki elektrik idaresi de, konu mahkemeye giderse yetkililer de ürünü inceleyebilsin. Yok öyle kıytırık iki satır yazı ile ürünü garanti dışı bırakmak.. Ev yapımı akım koruma prizi video linki https://youtu.be/TltJRSm-1PQ VDR nasıl çalışır merak edenler için video linki https://youtu.be/VVA9X8JQsDQ
    https://www.youtube.com/watch?v=NQSfXG6Fqrg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 26 Ocak 2022; 23:37:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.