Bildirim
Laptop şarjı hakkında YARDIMMMM
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
şimdi biri gelicek hiç bişi olmaz diycek öbürü pili öldürür dicek sen istediğin gibi takıl en iyisi -
Pilin omrunu aZaltir ya battaryayi cilarip direk prize baglayin yada dolunca cekin fisi -
batarya takılı iken fişe takarsa sürekli fişle kullanırsan batarya bir iki ayda tamamen bitiyor eğer batarya çıkarıp fişe takarak kullanırsa bu seferde fazla voltaj geldiği an anakartı yakıyor vede yeni anakartlar 400 tl civarı o yüzden mutlaka batarya takılı olsun vede fişe takılı kullanma sadece batarya şarj et ve şarj bitince yine şarj et bu şekilde 2 sene kullanırsın laptoplar bunun için yapıldı masaüstü gibi kullanmak için değil o yüzden fişe takılı kullanılmaz çoğu kişinin anakartı bu yüzden yandı -
benim gibi yap batarya ful dolu olsun kenarıya koy lazım olunca takar kullaanırsın diğer zamanlarda prizde kullan nasılsa masada kullanıyorum bataryayaa ne gerek varki ? -
quote:
Orijinalden alıntı: rico34
Pilin omrunu aZaltir ya battaryayi cilarip direk prize baglayin yada dolunca cekin fisi
batarya dolunca fişi çekmek lazım ama batarya çıkarıp fişe takmak çok kötü iştir bir anda fişin laptopa takılı olduğu yerden anakartı patlatıyor fazla elektrik geliyor bir arkadaşın bu yüzden anakartı patladı daha 1 aylık laptoptu ve servis garanti dışı kullanıcı hatası dedi bende yanında gitmiştim ve arkadaşa dedim sen niye batarya çıkarıp kullandın dedim oda dediki bana öyle yap dediler onlara uydum dedi 1500 tl si çöpe gitti -
teşekkürler arkadaşlar eywallah goçlar :) -
quote:
Orijinalden alıntı: sahinkp54
benim gibi yap batarya ful dolu olsun kenarıya koy lazım olunca takar kullaanırsın diğer zamanlarda prizde kullan nasılsa masada kullanıyorum bataryayaa ne gerek varki ?
bataryasız kullanıyorsun vay be bazı fake kullanıcılar kötülük olsun diye kafa karıştırmaya çalışıyor -
Bem simdi biraz arastirdim voltaj dusuklugu ve elektrik kesintisi olursa bozulabiliyor -
2.5 senedir notebookumu sürekli batarya ve şarja takılı olarak kullanırım hiç bir sorunla karşılaşmadım daha batarya ömrüm falanda azalmadı neredeyse ilk günki gibi hala -
quote:
Orijinalden alıntı: kartal90
2.5 senedir notebookumu sürekli batarya ve şarja takılı olarak kullanırım hiç bir sorunla karşılaşmadım daha batarya ömrüm falanda azalmadı neredeyse ilk günki gibi hala
bende batarya ve fişe takmadan kullandım elektrik falanda gelmiyordu nasıl leptop yapmışlar hala anlayamadım -
Laptop bataryalarının, telefonlarda olduğu gibi şarj edilmek için boşalması gerekmez. -
quote:
Orijinalden alıntı: blade8572
quote:
Orijinalden alıntı: sahinkp54
benim gibi yap batarya ful dolu olsun kenarıya koy lazım olunca takar kullaanırsın diğer zamanlarda prizde kullan nasılsa masada kullanıyorum bataryayaa ne gerek varki ?
bataryasız kullanıyorsun vay be bazı fake kullanıcılar kötülük olsun diye kafa karıştırmaya çalışıyor
ne diyorsun yaptığımı söyledim ben. Ortalığı bulandıranda sensin bu durumda. -
hem batarya hem fişle çalıştırmak zararlı ikisinden birini seçmelisin -
Batarya doluyken ya da doluya yaklaşık haldeyken fişe takınca,
mesela, %97, dolmuyor şeklinde yazı çıkıyor. Demek ki bataryayla oynamıyor alet, fişten alıyor direk, ve bu durumda da batarya ömrünün azalmaması lazım -
quote:
Orijinalden alıntı: SiNaPSiS
mesela, %97, dolmuyor şeklinde yazı çıkıyor. Demek ki bataryayla oynamıyor alet, fişten alıyor direk, ve bu durumda da batarya ömrünün azalmaması lazım
o halde batarya takılıyken fişle kullanan adamın bataryası nasıl oluyorda 2 ay içinde dibe vuruyor bunun açıklaması nedir mucizemi -
iki yıldır fişe takarak kullanıyorum laptopu batarysı bitikti şarz olmuyordu orjinalı 450 tl olunca almayı vazgeçtim.en iyisi güç kaynağı al en garantisi bataryayı elektiriğin olmadığı yerlerde kullanırsın.batarya dolu iken fişi takarsan bataryanın ömrü az oluyor benimki öyle oldu.ayrıca konunun yeri burası değil teknik yardım bölümünden yardım alabilirdiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: blade8572
quote:
Orijinalden alıntı: SiNaPSiS
mesela, %97, dolmuyor şeklinde yazı çıkıyor. Demek ki bataryayla oynamıyor alet, fişten alıyor direk, ve bu durumda da batarya ömrünün azalmaması lazım
o halde batarya takılıyken fişle kullanan adamın bataryası nasıl oluyorda 2 ay içinde dibe vuruyor bunun açıklaması nedir mucizemi
Eski bilgisayarımın 2 yılda 2 saatten 1 saate inmişti.
Yenisindeyse doluya yakınsa doldurmuyor.
Belki de yeni bilgisayarlarda olan bir özelliktir
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X