Arkadaşlar Asus N61j modeli bir laptop a sahibim. Kronik menteşe kırılma sorunu benimde başıma geldi. Menteşeleri değiştirmek için pc yi açtım, hazır açmışken thermal macunu değiştirdim. Lakin sarjı taktığımda pc ye görüntü gelmiyor fan çalışıyor ekran kapalı gibi. Caps lock tuşunun ışığı yanıyor sürekli sönmüyor bassak dahi (pc nin hangi aşamada takıldığını belirtmek için yazıyorm). Pili çıkarıp direk elektriğe bağladığımda ise fan 5 6 saniye çalışıyor sonra duruyor. Pc yeniden başlamaya çalışıyor bu döngü devam ederkende ekrada hiç bir tepki yok.
Bir kaç yerde okuduğum kadarıyla anakartla ilgili olduğu sonucuna varıyorm lakin nedenini çözemiyorm. bütün işlemleri özenle yaptım. Sizce ne olabilir ?
Ramler yerine tam oturmamış olabilir mi? Çıkartıp tekrar takın öyle deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: Sarıaslan
Sanmam, çünkü ASUS laoptoplar ram hatasını sesli olarak veriyorlar yani bir hata sesi gelmesi gerekir. Bende anakarttan olduğuna inanıyorum ama bir arıza değil montaj hatası olarak düşünüyorum. Sana tavsiyem cihazı komple tekrar dağıtıp topla. Bu arada yaptığın bir hata varsa onuda görürsün. Fakat bu işleri yaparken mutlaka o bilgisayarın nasıl söküleceğine dair yardım videolarından birini kullan. Riskini azaltmış olursun.
quote:
Orijinalden alıntı: safsalak
quote:
Sanmam, çünkü ASUS laoptoplar ram hatasını sesli olarak veriyorlar yani bir hata sesi gelmesi gerekir. Bende anakarttan olduğuna inanıyorum ama bir arıza değil montaj hatası olarak düşünüyorum. Sana tavsiyem cihazı komple tekrar dağıtıp topla. Bu arada yaptığın bir hata varsa onuda görürsün. Fakat bu işleri yaparken mutlaka o bilgisayarın nasıl söküleceğine dair yardım videolarından birini kullan. Riskini azaltmış olursun.
teşekkürler öncelikle cevabın için, 3 kere dağıttım topladım pc yi, işlem sırasında da resimli bir kılavuzdan faydalanmıştım zaten.Unutulan bir kablo veya yanlış takılan bir şey yok malesef. 2 arkadaşımda bir göz attı benim fark etmediğim bir şey var mı diye sonuç aynı malesef..
quote:
ramlari hiç çıkarmamıştım zaten, ama onlarıda kontrol ettim sonra yine aynı durum, teşekkürler vede cvp için
Sen laptopu söküp toplayana kadar herhangi bir sorun yokmuydu?
hayır söylediğim gibi sadece sağ menteşesi kırıktı onu değiştirip kapadım. bataryayı taktım sarjı takınca durum bu oldu.Birazdan bi tamirciye göstericem valla aklıma başka bir şey gelmiyor
teşekkürler öncelikle cevabın için, 3 kere dağıttım topladım pc yi, işlem sırasında da resimli bir kılavuzdan faydalanmıştım zaten.Unutulan bir kablo veya yanlış takılan bir şey yok malesef. 2 arkadaşımda bir göz attı benim fark etmediğim bir şey var mı diye sonuç aynı malesef..
Anakart test cihazları var piyasada 15-20 TL bişey bi tane ondan bul USB'den bilgisayarına bağlayıp bi bak bakalım ne hatası verecek. Tamam anakart bozulabilir kabul ediyorum ama Asus'un anakartları çok büyük hata veya fiziksel birşey olmadan kolay kolay bozulmuyor. Söylediğin modelde ben neler neler yaptım bozulmadı.
Kısa vida takılması gereken bir yere uzun vida filan takmış olabilirsin anakartı söküp vida yuvalarının temas ettiği kısımları dikkatlice incelemeni tavsiye ederim.
Sanırım bios pilini söküp anakartını sıfırlamışsındır bu işlemleri yaparken ..
vidaları özellikle ayrı ayrı grupladım çıktığı yerlere göre karıştırmadım hiç birini, bios pilinede dokunmadım hiç
Arkadaşlar benzer sorunlar yaşayan kişileri aydınlatmak için yazıyorum, sanırım işlemcinin ayığını kırmışım bu işlemler sırasında.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme