Şimdi Ara

Laptop'ta AMD mi Intel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Amd ve Intel arasindaki gorus ayrliklarini gormeme ragmen acab bu gorusler laptop islemcileri icin de ayni sekilde degerlendirilebilirmi?
    Ben Londra'da yasiyorum ve kiz arkadasim kendisine bir laptop almamiz icin basimin etini yiyip duruyor. Dell'in sayfasindan birkac laptop fiyati aldim ama ozellikler kiyaslaninca AMd ya da Intel arasinda secim yapamiyorum, yardimci olursaniz sevinirim. ozellikler soyle:

Dell:

400£ -----> Intel Duop-Core, 102 Ram, 60 GB HD, Intel media Graphic card

429£ -----> AMD Turion 64*2 Mobile techniology TL52, 1024 Ram, 80 GB HD, 256 Ati Radeon Graphic Card

549£ -----> AMD Turion, 2048 MB Ram, 120 GB HD, 256 MB Ati Radeon

En son secenek iyi gibi gozukuoyr ama eger islemci ra'le uyumlu performans veremeyecekse Ram'in 2048 ya da 1024 olmasi cok da onemli degil diye dusunuyorum. Fikirlerinizi ve hatta baska laptop knofigurasyon onerilerinizi almaktan cok buyuk mutluluk duyacagim. Kiza rezil olmayalim :))

• burada yazan özellik ve fiyata göre ahreket etmek gerekirse 429 sterlin olan modeli almak en mantıklı trercih olur bence yanınada ilerde 1gb daha takılarak uzun süre daha işinizi görür.oradaki model ve fiyatlar hakkında bilgim olmadığından bir tavsiyede bulunmam zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

burada yazan özellik ve fiyata göre ahreket etmek gerekirse 429 sterlin olan modeli almak en mantıklı trercih olur bence yanınada ilerde 1gb daha takılarak uzun süre daha işinizi görür.oradaki model ve fiyatlar hakkında bilgim olmadığından bir tavsiyede bulunmam zor
    sanırım burada biraz araştırma yapılmış, bu soruyu bende merak ediyordum bunu buldum...
    http://www23.tomshardware.com/cpu_mobile.html

• quote:

Orijinalden alıntı: OErdem

sanırım burada biraz araştırma yapılmış, bu soruyu bende merak ediyordum bunu buldum...
    http://www23.tomshardware.com/cpu_mobile.html

Alıntıları Göster
    Valla laptopta intel ezici üstünlüğü var diyolardı ama ben bi üstünlük göremedim belki uygulamalarda iyi olabilir ama masaüstü performansı rezalet diyebilirim arkadaşımın 1.73 ghzlik coreduo işlemcili toshiba laptop'unu kullandım mesela ie'yi acacan çok kasıyor ram 1024 olmasına rağmen çok ağır sanırım intelin fsb darboğazından kaynaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rebellion!

Valla laptopta intel ezici üstünlüğü var diyolardı ama ben bi üstünlük göremedim belki uygulamalarda iyi olabilir ama masaüstü performansı rezalet diyebilirim arkadaşımın 1.73 ghzlik coreduo işlemcili toshiba laptop'unu kullandım mesela ie'yi acacan çok kasıyor ram 1024 olmasına rağmen çok ağır sanırım intelin fsb darboğazından kaynaklanıyor.

Alıntıları Göster
    Bu konuda pek bilgim yok ama linux işletim sistemli diz üstü tercih et.Daha ucuz oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orgeneral

Bu konuda pek bilgim yok ama linux işletim sistemli diz üstü tercih et.Daha ucuz oluyor.

Alıntıları Göster
    core 2 duo > amd X 64 > core duo ama amd nin isinma sorununu gozardi etme !!!!!!!! intel almak daha garantili olur en azindan fazla sorun yasamazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: anil_dau

core 2 duo > amd X 64 > core duo ama amd nin isinma sorununu gozardi etme !!!!!!!! intel almak daha garantili olur en azindan fazla sorun yasamazsin

Alıntıları Göster
    Intel daha üstün.

• quote:

Orijinalden alıntı: anil_dau

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar dizüstünde intel tartışmasız önde.

AMD boşuna ATI yi tonla para harcayıp almadı. Dizüstü platformu için adam gibi anakart çipseti çıkarmak için aldı. Ve tabi masa üstü sistemleri için de çipset çıkarmak amacıyla.

İntelin dizüstü bilgisayarları daha düşük güç tüketimine daha az ısıya ve daha fazla performansa sahip oluyor. Ama AMD 2008 için mobil platforma yönelik sıkı bir çalışma içinde.

Belirli bir model öneremeyeceğim ancak alınacak bilgisayar Core2Duo (Dikkat CoreDuo değil) mobil işlemciye ve 667MHz lik en az bir 1GB (1024MB) lık ram e sahip olsun. HDD olarak ise varsa 7200rpm daha iyi olur.

ie nin kasması normal değil. Benim arkadaşımda da CoreDuo işlemcili bir bilgisayar var. (Go 7400 ekran kartlı) Ama kasıldığını falan görmedim hatta arka planda 2 explorer penceresi ve bir de internetten (sağolsunlar okulda kablosuz internet var Sınırsız ADSL indir indireceğini) download (orbit ile) varken arkadaş projektöre (e ara verildiğin de yaşımak baya eziyet sınıfta kalıyor.) bağladığı bilgisayarı ile takılmadan NFS-MW oynayabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşlar dizüstünde intel tartışmasız önde.

AMD boşuna ATI yi tonla para harcayıp almadı. Dizüstü platformu için adam gibi anakart çipseti çıkarmak için aldı. Ve tabi masa üstü sistemleri için de çipset çıkarmak amacıyla.

İntelin dizüstü bilgisayarları daha düşük güç tüketimine daha az ısıya ve daha fazla performansa sahip oluyor. Ama AMD 2008 için mobil platforma yönelik sıkı bir çalışma içinde.

Belirli bir model öneremeyeceğim ancak alınacak bilgisayar Core2Duo (Dikkat CoreDuo değil) mobil işlemciye ve 667MHz lik en az bir 1GB (1024MB) lık ram e sahip olsun. HDD olarak ise varsa 7200rpm daha iyi olur.

ie nin kasması normal değil. Benim arkadaşımda da CoreDuo işlemcili bir bilgisayar var. (Go 7400 ekran kartlı) Ama kasıldığını falan görmedim hatta arka planda 2 explorer penceresi ve bir de internetten (sağolsunlar okulda kablosuz internet var Sınırsız ADSL indir indireceğini) download (orbit ile) varken arkadaş projektöre (e ara verildiğin de yaşımak baya eziyet sınıfta kalıyor.) bağladığı bilgisayarı ile takılmadan NFS-MW oynayabiliyor.

Alıntıları Göster
    yanlışınız var core duo işlemcilerde amd lerden üstündürcore duo ları pentium d lerle karıştırmayın core duo larda core 2 ler gibi core mimarisini kullanır.64 bit dışında pek farkları yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

yanlışınız var core duo işlemcilerde amd lerden üstündürcore duo ları pentium d lerle karıştırmayın core duo larda core 2 ler gibi core mimarisini kullanır.64 bit dışında pek farkları yoktur

Alıntıları Göster
    Ben intel kullanıyorum ve gayet mumnunum ama amd yi bilmem

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Ben intel kullanıyorum ve gayet mumnunum ama amd yi bilmem

Alıntıları Göster
    İşlemci dedinmi intel abi gerisi boş
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

İşlemci dedinmi intel abi gerisi boş

Alıntıları Göster
    AMD Turion X2 64 bit 800Mhz FSB - 1 MB Dedicated L2 Cache - Full duplex - AMD 3DNow+

Reklam maduru olmayın.. saniyenin binde bilmem kacı gibi farklar ne yidüü belirsiz testlerce gösteriliyor.. Hanginiz bunları hissediyor ki ? sırf intel diye bi dünya paramı sokağa atamam .. hele hele aynı işi hatta bazı durumlarda daha iyi işi Turion 'um görüyorsa.. Birde hele hele Intel, açık açık İsrail destekçisi olduğunu duyuran bir firmaysa..

Duyarsız olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: strafor

AMD Turion X2 64 bit 800Mhz FSB - 1 MB Dedicated L2 Cache - Full duplex - AMD 3DNow+

Reklam maduru olmayın.. saniyenin binde bilmem kacı gibi farklar ne yidüü belirsiz testlerce gösteriliyor.. Hanginiz bunları hissediyor ki ? sırf intel diye bi dünya paramı sokağa atamam .. hele hele aynı işi hatta bazı durumlarda daha iyi işi Turion 'um görüyorsa.. Birde hele hele Intel, açık açık İsrail destekçisi olduğunu duyuran bir firmaysa..

Duyarsız olmayın.

Alıntıları Göster
    Sana katılıyorum ben de AMD kullanıyorum Turion64 x2 kullanıyorum ve gayet memnunum bir sorunum yok:), oyun oynamak için amd diyorum:)
    quote:

Orjinalden alıntı: strafor

Duyarsız olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: AERN

Sana katılıyorum ben de AMD kullanıyorum Turion64 x2 kullanıyorum ve gayet memnunum bir sorunum yok:), oyun oynamak için amd diyorum:)
    quote:

Orjinalden alıntı: strafor

Duyarsız olmayın.

Alıntıları Göster
    ama nedense hep amd lerde ısınma sorunu var bendde arkadaşın dediği gibi paramı sokağa atmam işimi garantiye alıp laptopta intel alırım

• valla benim için hiç farketmez ama müşteriler intel diyor o zaman da benim ne düşündüğümün bi önemi kalmıyor..

müşteri ne diyor sa o...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdg52

valla benim için hiç farketmez ama müşteriler intel diyor o zaman da benim ne düşündüğümün bi önemi kalmıyor..

müşteri ne diyor sa o...
    core 2 dou test ettim .. vasat hiç beğenmedim.. sempron bile normal uygulamalarda 2 çakar core 2 lere..
    ancak çok güçlü programlarda misal autocad gibi o zaman core 2 yi görebiliyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darker

core 2 dou test ettim .. vasat hiç beğenmedim.. sempron bile normal uygulamalarda 2 çakar core 2 lere..
    ancak çok güçlü programlarda misal autocad gibi o zaman core 2 yi görebiliyorsunuz..

Alıntıları Göster
    amd herzaman için daha iyidir hem performans hemde fiyat açısısından çok daha iyi turion serisinde ısınma filan yok hatta intelden daha az ısınıyor ve ayrıca amd turion mk 38 amdnin en iyi işlemcilerinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: darker

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: darker

Solitare ile mi test ettin,bilmiyorsanız yazmayın da komik duruma düşmeyin;
    http://www.thgtr.com/cpu/20070322/cift_cekirdekli_dizustu_islemcileri-10.html

• quote:

Orijinalden alıntı: tsk

quote:

Orjinalden alıntı: darker

Solitare ile mi test ettin,bilmiyorsanız yazmayın da komik duruma düşmeyin;
    http://www.thgtr.com/cpu/20070322/cift_cekirdekli_dizustu_islemcileri-10.html

Alıntıları Göster
    amd turion ilemcilerde ısınma filan yok ve ayrıca intel işlemcilere 10 basar

• quote:

Orijinalden alıntı: acer

amd turion ilemcilerde ısınma filan yok ve ayrıca intel işlemcilere 10 basar

Alıntıları Göster
    @tolga145
    @acer

Birinizde dediklerinizi ispatlayan bir test sonucu bir link verseniz şaşıcam be,körü körüne cevap yazıyorsunuz.
    Hiç mi vicdan yok sizde,sizin lafınızla alet alan biri için.

Nasıl insanlarsınız ya

Varsa yoksa "amd 10 basar" hani nerede??? Bak yukardaki linke de kim kime ne koşullarda basmış gör bakayım

BİLGİ SAHİBİ OLUNMADAN,FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.