Şimdi Ara

Laptop'ta AMD mi Intel mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tsk arkadaşım sana link filan vermiyeceğim testlerin hepsi aynı dümen parayı bastıran firma işlemcinin daha hızlı olacağını testlerde sonuç olarak yazdırır o testelere güvenmiyorum testi kendim yaparım ben 3-5 arkadaş bir araya gelip notebooklarımızı arada teste tabi tutarız bana göre 1000 dolarlık bir amd trion notebook 1500 dolarlık intel core duo notebook aynı performansta çalışıp daha az ısınıyorsa benim için amd daha iyidir bilmem sizin için nasıl ??? ben intel daha çok reklam bütçesi ayırıyor diye intel işlemci tarftarı olmam gerçek neyse o birde söylenti çıkartmışlar çok ısınıyor diye o eski amd athlonlardaydı amd turionlarda öyle birşey yok
  • @tsk sana katılıyorum dostum... yukarıda verilen linklerde de intel'in üstünlüğü açıkça görülüyor. dizüstünde şimdilik en iyi işlemciler intel'in core 2 duo serisi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolga145

tsk arkadaşım sana link filan vermiyeceğim testlerin hepsi aynı dümen parayı bastıran firma işlemcinin daha hızlı olacağını testlerde sonuç olarak yazdırır o testelere güvenmiyorum testi kendim yaparım ben 3-5 arkadaş bir araya gelip notebooklarımızı arada teste tabi tutarız bana göre 1000 dolarlık bir amd trion notebook 1500 dolarlık intel core duo notebook aynı performansta çalışıp daha az ısınıyorsa benim için amd daha iyidir bilmem sizin için nasıl ??? ben intel daha çok reklam bütçesi ayırıyor diye intel işlemci tarftarı olmam gerçek neyse o birde söylenti çıkartmışlar çok ısınıyor diye o eski amd athlonlardaydı amd turionlarda öyle birşey yok

"tsk arkadaşım sana link filan vermiyeceğim"
    Keşke veremeyeceğim deseydin

Siz değil misiniz Acer 5101'i sağa sola önerip duran(1500$'lık bilgisayar alacağım diyen birine bile bu aleti önerdinizya),siz değil misiniz amd(ati)x1100 ekran kartıyla bütün oyunları oynayan,siz değil misiniz donanım incelemeleri yapan sitelerin testlerine inanmayıp forumdaki testlere bakmayan?
    Sizin gibi sallayarak test yaptık diyene mi inanalım.Söyle bakayım ne testi yaptın,superPi den turion ile Pentium M(dikkat coreduo değil) arasında ne kadar fark var?

Ben intel taraftarı falan değilim,amd iyi olsa onu över bunun arkasında dururum.Size laf anlatmam bile gereksiz aslında ya çocuksunuz ya da biryerlerin reklamını yapıyorsunuz.Gayette ortada

@foxhound
    Sağol arkadaşım,sayelerinde foruma girilmez oldu

• quote:

Orjinalden alıntı: tsk

quote:

Orjinalden alıntı: tolga145

tsk arkadaşım sana link filan vermiyeceğim testlerin hepsi aynı dümen parayı bastıran firma işlemcinin daha hızlı olacağını testlerde sonuç olarak yazdırır o testelere güvenmiyorum testi kendim yaparım ben 3-5 arkadaş bir araya gelip notebooklarımızı arada teste tabi tutarız bana göre 1000 dolarlık bir amd trion notebook 1500 dolarlık intel core duo notebook aynı performansta çalışıp daha az ısınıyorsa benim için amd daha iyidir bilmem sizin için nasıl ??? ben intel daha çok reklam bütçesi ayırıyor diye intel işlemci tarftarı olmam gerçek neyse o birde söylenti çıkartmışlar çok ısınıyor diye o eski amd athlonlardaydı amd turionlarda öyle birşey yok

"tsk arkadaşım sana link filan vermiyeceğim"
    Keşke veremeyeceğim deseydin

Siz değil misiniz Acer 5101'i sağa sola önerip duran(1500$'lık bilgisayar alacağım diyen birine bile bu aleti önerdinizya),siz değil misiniz amd(ati)x1100 ekran kartıyla bütün oyunları oynayan,siz değil misiniz donanım incelemeleri yapan sitelerin testlerine inanmayıp forumdaki testlere bakmayan?
    Sizin gibi sallayarak test yaptık diyene mi inanalım.Söyle bakayım ne testi yaptın,superPi den turion ile Pentium M(dikkat coreduo değil) arasında ne kadar fark var?

Ben intel taraftarı falan değilim,amd iyi olsa onu över bunun arkasında dururum.Size laf anlatmam bile gereksiz aslında ya çocuksunuz ya da biryerlerin reklamını yapıyorsunuz.Gayette ortada

@foxhound
    Sağol arkadaşım,sayelerinde foruma girilmez oldu

tsk salla gitsin acer ve tolgabilmemkaç nickli kullanıcı arkadaşlarımız acer 5101 ve dolayısıyla acer 5101 in kullandıgı işlemci olan amd yi bi yana dünyayı bi yana aldılar nedendir acep çok merak ediyorum

• Tek kelime ile "İnteL" ....
  • @# jackal #

Arkadaşım dediklerine katılıyorum ama ben buradan öneri alıpta gidip bilgisayar alan birinin istediğini performansa ulaşamamasını
    ve buna göz göre göre karşı çıkılmadığını sindiremiyorum.
    Yönetimin bu ve bunun gibi konularda daha disiplinli olmasını isterdim.

Mp3 başlığı sahte kullanıcılar yüzünden ele ayağa düştü,burasının durumu da ortada.
    Kalkıpta güzel incelemeler okuyup biraz kafa dağıtmak için girdiğim forumda sinir sahibi olup çıkıyorum

Neyse çok uzattım,beni anlayanlara teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

İşlemci dedinmi intel abi gerisi boş

+1
  • Genel olarak amd mi intel mi sorusunu bilemem ama amdnin en azından turion modellerinin ısındığını düşünmüyorum.1,5 yıldır kullanıyorum ve makinede aralıksız 12 saat oyun oynandığı,2 gün hiç kapatılmadığı zamanları biliyorum.maksimum sıcaklığı 65 derece oldu ve yukarısına çıkmadı.Isınma nedeniyle bir problemle karşılaşmadım.yalnız geçen gün atinin 7.4 sürücülerini yüklediğimde ekran kartı sorun çıkardı tekrar 7.3 yükleyince düzeldi.Bunun dışında şahsi kanaatin intelin mobil işlemcilerinin amdninkilerden daha performanslı olduğu.Amd mobil işlemciler çok ucuzda olmuyor nedense performansa göre daha ucuz olması gerekir bence.
  • amdler fazla ısınması ve fazla pil tüketmesi sorunu düzelmezse intel tabiki
  • kim amd turion işlemciler çok ısınıyor ve intelden daha hızlı diyaorsa yanlış biliyor bende acer 5100 var 1 aydır kul lanıyorum ne öyle ısınma nede bir kasma veya kasılma gördüm asus f3jp modeli ile yanyana çalıştırdık yazık oldu asus f3jp ye verilen paraya ayrıca abimin çalınan noteboğu toshiba A100-847 idi ondan aşağı kalır hiçbir yanı yok amd turion mk38 çok iyi bir işlmemci ve performans farkı olmadan aradaki fiyat farklarına bakın

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.041

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1938

http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=NB%20TB%20A100-847

• Arkadaşlar AMD Turion2 TL-52 1.6GHz 1MB nasi bi islemci. benim alacagm laptopun (asus a7wt) islemcisi bu ve kullanan 2-3 kisi gayet memnun. bu islemciye ve laptop sizce nasi. aybasinda alacam olay oldu. herkes ayri birsey soyluyo.
  • amd olması iyi ancak 1.6 ghz biraz yavaş 2 ghz çivarı bir işlemcili notebook alsan daha iyi olur
  • islemci disinca hersey mukemmel yani. ustelik de en ust limitim bu. yani 1349$ + KDV
    mesela benim su anki desktop pcmin islemcisi pentium4 3.0 ghz
    bununla karsilastirirsak hizi nasildir.
  • Ben AMD diyorum arkadaşlar, benim kullandığım notebook işlemcisi amd turion 64 x2 1.81 ghz işlemci memnunum bir sorunum yok
  • İnternette bir şey duydum ''Bir Ben Koyarım Birde Core Duo 2 ''
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

İnternette bir şey duydum ''Bir Ben Koyarım Birde Core Duo 2 ''

• quote:

Orjinalden alıntı: lavaslasavas

kim amd turion işlemciler çok ısınıyor ve intelden daha hızlı diyaorsa yanlış biliyor bende acer 5100 var 1 aydır kul lanıyorum ne öyle ısınma nede bir kasma veya kasılma gördüm asus f3jp modeli ile yanyana çalıştırdık yazık oldu asus f3jp ye verilen paraya ayrıca abimin çalınan noteboğu toshiba A100-847 idi ondan aşağı kalır hiçbir yanı yok amd turion mk38 çok iyi bir işlmemci ve performans farkı olmadan aradaki fiyat farklarına bakın

Ufak salla arkadaşım.
    Bilgisayarları yan yana çalıştırıp ne yaptınız,öyle ekranlarına bakıp bu daha iyi mi çalışıyor dediniz?
    1mb cache ile 4mblik,667mhzlik,2x2ghzlik intel işlemcisini(65nm bu arada) hangi programla test ettiniz?
    SuperPi ,Asal sayı test ya da PcMark testleri elinizde mevcut mu?
    Cevabınızın altına ürün linkleri koyup ne yapmayı planlyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsk -- 24 Mayıs 2007; 15:31:22 >

• neden bukadar sert çıkıyorsun onu anlamadım burası forum olmasa diyecem intelin gizli ortağısın zannederim

süper pi testinde acer 5100 42 sn asus 41 sn vistada ise 5100 için en düşük puan 3.0 asus ta ise 3.2 puan

zannedersem sen beni anlamadın ben bir noteboğa 1500 değilde 2500 ytl veriyorsam aradaki fark bu olmamalı 1500 verdiğim 42 sn ise 2500 verdiğim

25 sn olmalı 1500 ytl olan 3.0 sa vista puanı 2500 ytl verdiğim en az 5.5 olmalı arada göz bile doldurmayan farklar için 1000 ytl fark verilmez heleki normal bir kullanımda hiçbişey fark etmiyor kimse sokakta toplamıyor parayı.

quote:

quote:

kim amd turion işlemciler çok ısınıyor ve intelden daha hızlı diyaorsa yanlış biliyor bende acer 5100 var 1 aydır kul lanıyorum ne öyle ısınma nede bir kasma veya kasılma gördüm asus f3jp modeli ile yanyana çalıştırdık yazık oldu asus f3jp ye verilen paraya ayrıca abimin çalınan noteboğu toshiba A100-847 idi ondan aşağı kalır hiçbir yanı yok amd turion mk38 çok iyi bir işlmemci ve performans farkı olmadan aradaki fiyat farklarına bakın

Ufak salla arkadaşım.
    Bilgisayarları yan yana çalıştırıp ne yaptınız,öyle ekranlarına bakıp bu daha iyi mi çalışıyor dediniz?
    1mb cache ile 4mblik,667mhzlik,2x2ghzlik intel işlemcisini(65nm bu arada) hangi programla test ettiniz?

• Arkadaşlar bende asus A7tt var gayet memnunum.Öyle ahım şahım bir ısınma,ses yada yavaşlık hissetmedim.Makina gayet güzel.
  • quote:

neden bukadar sert çıkıyorsun onu anlamadım burası forum olmasa diyecem intelin gizli ortağısın zannederim

süper pi testinde acer 5100 42 sn asus 41 sn vistada ise 5100 için en düşük puan 3.0 asus ta ise 3.2 puan

zannedersem sen beni anlamadın ben bir noteboğa 1500 değilde 2500 ytl veriyorsam aradaki fark bu olmamalı 1500 verdiğim 42 sn ise 2500 verdiğim

25 sn olmalı 1500 ytl olan 3.0 sa vista puanı 2500 ytl verdiğim en az 5.5 olmalı arada göz bile doldurmayan farklar için 1000 ytl fark verilmez heleki normal bir kullanımda hiçbişey fark etmiyor kimse sokakta toplamıyor parayı.

quote:

quote:

Ufak salla arkadaşım.

dostum muhtemelen abinin asus f3jp'sinde bir optimisazyon problemi var... sendeki acer 5100'ün vista puanı 3.0, f3jp'nin ise 3.2 olduğunu söylüyorsun. ben de bir f3jp kullanıcısıyım. vista puanım aşağıda belki bir fikir verir. işlemci puanı "6" üstünden "4.9"...

ayrıca f3jp'ye verilen paraya yazık olduğunu söylemişsin, dostum bu makinada ati mobility radeon 256mb (+256 hypermemory) x1700 var. toshiba a100-847'den aşağı kalır hiçbir yanı yok demişsin, dikkatini çekerim o toshiba'da go7600 var, acer 5100'de de onboard ekran kartı. dolayısıyla bu üç makinayı birbiriyle karşılaştırman çok yersiz olmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 24 Mayıs 2007; 19:39:43 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.