Şimdi Ara

laptop tasalayacağım yardımınız gerek!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben endüstriyel tasarım okuyorum bu dönemki proje konumuz kullanıcıya yönelik bilgisayar tasarımı hocaların bizden beklentisi öncelikle spesifik bir kullanıcı kitlesi belirlememiz ( rahatına düşkün üni öğrencileri, bilgisayarla geç yaşta tanışmış olanlar, çocuklar gibi) ve bu kullanıcı kitlesinin bilgisayar kullanırken karşılaştığı problemleri ve kullanıcıların beklentilerini analiz ederek tasarımı gerçekleştirmemiz. bende düşündüm forumdaki çoğu arkadaş laptopunu oyun oynamak için de kullanıyor bu yüzden kullanıcı kitlemi laptopunu oyun oynamak için kullanan bilgisayar kurtları olarak belirledim diğer konularda yardımcı olduğunuz gibi bu konuda da yardımılarınızı beklyorum aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz mantıklı mı diye düşünmeyin şu an her şey bana yardımcı olabilir. aydınlatıcı olması için benim gözlemlediğim 1-2 noktayı yazayım gerisini de sizde bekliyorum
    mesela laptopda oyun oynayanların çoğu
    1-bilgisayarın çok ısınmasından şikayetçi
    2-ergonomik nedenlerle external klavye kullanımı gerekebiliyor
    3-eller sürekli pcye temas ettiği için touch çevresinde terden dolayı kasa renginde solmalar olabiliyor.

işte arkadaşlar bunun gibi problemleri ve şöle bişey olsa süper olurdu aslında dediğiniz şeyleri lütfen yazın şimdiden çok teşekkürler.

• sony aw serisinin yapisina bir bak, büyük ama süper bence, performans performans performans!!! birde o numaralar
    degistirilebilir renkli kasa, telefonlardaki gibi

simdilik aklima gelenler bunlar, geldikce yazarim, kolay gelsin
  • Firmalarin teknik servislerini arayip sikayetlerin daha cok hangi yonde oldugunu ogrenebilir akil alabilirsin
  • benim düşünceme göre

1- touch biraz sol tarafta olmalı

2- usb giriş sağda en az iki solda en az 1 adet olmalı

3- kamera mutlaka olmalı

4- şağda numerik tuş olmamalı

5- gece kulllanırken ön tarafta bir ışık olunca çok göze batıyor (power---wireles vb. tuşları) yanda olmalı

6- seninde dediğin gibi touch etrafı fazla kullanımdan zamanla eskiyor renk atıyor mümkünse boyasız veya renk atmayan madde kullanılmalı

7- cpu nun sıcak havayı dışarı atan soğutma bölümünün biraz yukarıda olması ( masaya su vb. döküldüğünde önlem açısından)

8- gerçi bazı markaların parmak kadar mouse bluetooth alıcısı var ama çoğu mause bluetooth alıcısı flash bellek boyutunda sol taraftaki bir usb girişi

geniş bir biçimde içeride olmalı yani gömülü olmalı bu çok önemli

9- mutlaka ve mutlaka ses ve ekran parlaklığını ayarlamak için ayrı tuşlar olmalı Fn tuşu ile uğraşılmamalı

10- bunlar olursa tam benim istediğim bir notebook olur

• pcmica yuvasına giren mauslar var bi de öle bişey düşün çok pratik.

hangi okul?
    bnde yandal yapmayı planlıyorum da ondan sordum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondurum -- 2 Kasım 2008; 16:12:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sondurum

pcmica yuvasına giren mauslar var bi de öle bişey düşün çok pratik.

hangi okul?
    bnde yandal yapmayı planlıyorum da ondan sordum..

itü de okuyorum buyur bekleriz

teşekkürler arkadaşlar tüm paylaşımlar için gerçekten çok önemli

ve gelelim yeni sorulara. aslında mesajımı geçen gün eksik yazmışım yalnızca problemleri öğrenmek tasarımı geliştirmek için yeterli deil kullanıcı davranışlarını ve alışkanlıkarını öğrenmek de çok önemli. illa oyun oynarken olmak zorunda deil ama özellikle oyun oynarken laptop kullanma alışkanlıklarınız neler daha çok nerelerde kullanırsınız. uzanarak mı kullanırsınız oturarak mı amuda kalkarak mı vs vs. laptop kullanırken yapmış olduğunuz başka faaliyetler var mı(yemek yemek bişiler içmek vs vs) laptopunuzla birlikte kullandığınız aksesuarlar(soğutucu, joystick mouse vs vs) neler ve bunları seçerken nelere dikkat edersiniz.

tekrar teşekkürler yorum yazmış ve gelecekte yazacak olan arkadaşlar başka konularda göstermiş olduğunuz paylaşımcılığı bu konuda da gösterirseniz sevinirim her türlü yardım kabulumuz

• -kendim sony sz serisi kullanıyorum carbon fiber kasa var bu bilgisayarlarda.çizilme,rengi solma,kırılma,çatlama,sıcaktan etkilenme gibi olaylar carbon fibere işlemez ayrıca da çok hafiftir.yalnız maliyet hesaplarında pek iyi sonuç alamayabilirsin çünkü carbon fiber oldukça pahalı bir malzeme.

-oyun oynarken mesela ben çok sigara içerim ve bazen küller tuşların arasına giriyor.bu yüzden tuşlar yekpare olmalı (bkz:sony z serisi)
    -ayrıca sıvı geçirmez klavye olmalı.
    -5+1 çıkış olmalı ve hoparlörleri de güzel olmalı.
    -hdmi çıkış olmalı
    -en az 3 hatta 4 usb olmalı mesela,pes 2009 oynarken 4 usb joystick takılıp,lcd tvye de bağlanıp oynanabilmeli :)
    yani bu bilgisayara bu parayı verecek adam,bir de konsola ihtiyaç duymamalı tüm oyun ihtiyacını bu bilgisayar görmeli.
    -ekran kartı soğutması kesinlikle çift kanallı olmalı
    -ekranı hd olmalı ve 15.4" den küçük olmamalı.
    bende makine mühendisliği okudum benim bakış açımdan aklıma gelenler bunlar.tabi camera,wireless gibi her bilgisayarda olan standart özellikleri zaten söylemiyorum.
    aklıma geldikçe yine yazarım buraya.

• çok saolasın paylaşımın için bayadır yorum yoktu bende ümidimi kesmiştim bakmıodum artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: flyingraper

-kendim sony sz serisi kullanıyorum carbon fiber kasa var bu bilgisayarlarda.çizilme,rengi solma,kırılma,çatlama,sıcaktan etkilenme gibi olaylar carbon fibere işlemez ayrıca da çok hafiftir.yalnız maliyet hesaplarında pek iyi sonuç alamayabilirsin çünkü carbon fiber oldukça pahalı bir malzeme.

-oyun oynarken mesela ben çok sigara içerim ve bazen küller tuşların arasına giriyor.bu yüzden tuşlar yekpare olmalı (bkz:sony z serisi)
    -ayrıca sıvı geçirmez klavye olmalı.
    -5+1 çıkış olmalı ve hoparlörleri de güzel olmalı.
    -hdmi çıkış olmalı
    -en az 3 hatta 4 usb olmalı mesela,pes 2009 oynarken 4 usb joystick takılıp,lcd tvye de bağlanıp oynanabilmeli :)
    yani bu bilgisayara bu parayı verecek adam,bir de konsola ihtiyaç duymamalı tüm oyun ihtiyacını bu bilgisayar görmeli.
    -ekran kartı soğutması kesinlikle çift kanallı olmalı
    -ekranı hd olmalı ve 15.4" den küçük olmamalı.
    bende makine mühendisliği okudum benim bakış açımdan aklıma gelenler bunlar.tabi camera,wireless gibi her bilgisayarda olan standart özellikleri zaten söylemiyorum.
    aklıma geldikçe yine yazarım buraya.

Dediklerini yaparsa bu çocuk köşeyi döner hybrid gates olur

• -bilgisayarda analog ses potu olmalı
    -soğutma için hava girişi alttan olmamalı yumuşak zeminlerde tıkanıyor hava delikleri
    -kulaklık çıkışı önde olmalı
    -ekran kartı yüksek performanslı olmalı
    -üxerinde Xp yüklü olmalı

bunlarıda olsun
  • @katip_sose
    zaten böyle bir bilgisayar tasarlanmaz tasarlansa da satılmaz.Satış stratejisi denen şey yüzünden hiçbir zaman herşeyi tam olan,tam istediğimiz gibi olan bir bilgisayar piyasaya sürülmüyor,sürülsede bizim elimiz yanıyor :)hybrid proje olarak tasarlayacağı için ben öyle hayali detaylar söyledim.

@coskun72
    soğutma hava girişi fikrine kesinlikle katılıyorum.arkadaşım torrenti açık bırakıp yatağa koymuş bilgisayarı gitmiş okula.geldiğinde garanti süresi biteli 2 hafta olmuş bir yanık asus laptopu vardı :)

aklıma gelen birkaç şey daha:
    -pili hem yüksek kapasiteli olmalı,hem de iç direnci düşük olmalı.hem en ön hem cam kenarı yani
    -güçlü ekran kartının yanında onboard bir ekran kartı olmalı ki kullanıcı film,ofis uygulamaları gibi şeylerde bataryadan uzun süreli faydalanabilmeli.(yine bakınız sony z serisi)
    -bu benim şahsi fikrim ama ses açma/azaltma artırma düğmeleri için fn ile uğraşılmamalı hatta toshibaların hala kullandığı manuel düğme olmalı (eski radyolardaki tekerlek şeklindeki)
    -blu-ray olmalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.