Şimdi Ara

laptop tasarlayacağım yardımınız gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben endüstriyel tasarım okuyorum bu dönemki proje konumuz kullanıcıya yönelik bilgisayar tasarımı hocaların bizden beklentisi öncelikle spesifik bir kullanıcı kitlesi belirlememiz ( rahatına düşkün üni öğrencileri, bilgisayarla geç yaşta tanışmış olanlar, çocuklar gibi) ve bu kullanıcı kitlesinin bilgisayar kullanırken karşılaştığı problemleri ve kullanıcıların beklentilerini analiz ederek tasarımı gerçekleştirmemiz. bende düşündüm forumdaki çoğu arkadaş laptopunu oyun oynamak için de kullanıyor bu yüzden kullanıcı kitlemi laptopunu oyun oynamak için kullanan bilgisayar kurtları olarak belirledim diğer konularda yardımcı olduğunuz gibi bu konuda da yardımılarınızı beklyorum aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz mantıklı mı diye düşünmeyin şu an her şey bana yardımcı olabilir. aydınlatıcı olması için benim gözlemlediğim 1-2 noktayı yazayım gerisini de sizde bekliyorum
    mesela laptopda oyun oynayanların çoğu
    1-bilgisayarın çok ısınmasından şikayetçi
    2-ergonomik nedenlerle external klavye kullanımı gerekebiliyor
    3-eller sürekli pcye temas ettiği için touch çevresinde terden dolayı kasa renginde solmalar olabiliyor.

işte arkadaşlar bunun gibi problemleri ve şöle bişey olsa süper olurdu aslında dediğiniz şeyleri lütfen yazın şimdiden çok teşekkürler.

• Öncelikle başarılar dilerim..

Bende kendi evimde, oyun için masaüstü, internet içinde dizüstü bilgisayar kullanmaktayım.
    Sebeplerine gelince ilk sırayı ergonomik sebepler alıyor. İkincisi ise performans konusu. Örneğin normalin daha üstünde bir donanım gerektiren "X" oyunu rahat oynayabilmem için sahip olmam gereken masaüstü bilgisayarın fiyatı 100x ise, aynı oyunu rahat oynayabiliceğim dizüstünün fiyatı 300x.. yani maddi sebepler..
  • teşekkürler dellmaster paylaşımın için

yeniden selam arkadaşlar ben bi hayli bol feedbackle karşılaşma ümidiyle girmiştim nete ama hayal kırıklığıyla karşılaştım açıkcası nerdeyse kimse bişi yazmamış nereye kayboldu bu laptopuyla oyun oynayanlar. neyse ben gene yazacağımı yazayım da cevap veren olur inş. walla her türlü paylaşımınızın yardımı dokunabilir. az da olsa bişiler yazarsanız çok memnun olurum.

ve gelelim yeni sorulara. aslında mesajımı geçen gün eksik yazmışım yalnızca problemleri öğrenmek tasarımı geliştirmek için yeterli deil kullanıcı davranışlarını ve alışkanlıkarını öğrenmek de çok önemli. illa oyun oynarken olmak zorunda deil ama özellikle oyun oynarken laptop kullanma alışkanlıklarınız neler daha çok nerelerde kullanırsınız. uzanarak mı kullanırsınız oturarak mı amuda kalkarak mı vs vs. laptop kullanırken yapmış olduğunuz başka faaliyetler var mı(yemek yemek bişiler içmek vs vs) laptopunuzla birlikte kullandığınız aksesuarlar(soğutucu, joystick mouse vs vs) neler ve bunları seçerken nelere dikkat edersiniz.

tekrar teşekkürler yorum yazmış ve gelecekte yazacak olan arkadaşlar başka konularda göstermiş olduğunuz paylaşımcılığı bu konuda da gösterirseniz sevinirim her türlü yardım kabulumuz

• oyun için laptop istiyosan dell xps al arkadaşım...ama bugünün oyunlarını rahat rahat çalıştıran bi laptop ileride çıkıcak olan oyunlarda kasma yapıcaktır ve daha yüksek donanım isticektir...bu nedenle masaüstü laptoptan daha iyi bence..bir parça oyunu kaldırmadığı zaman gidip yenisini alırsın.ama laptopta öyle bi şansın pek yok...ben mesela imzamdaki laptoptan oyun konusunda fln çok memnunum.oyun olsun hd film olsun rahat rahat izliyorum...ama evimden uzakta olduğum için laptop aldım yoksa masaüstü pcmi upgrade yapardım o parayla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emil175 -- 9 Kasım 2008; 19:35:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.