Şimdi Ara

Laptop Tasarlayacağım Yardımınız Gerek!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben endüstriyel tasarım okuyorum bu dönemki proje konumuz kullanıcıya yönelik bilgisayar tasarımı hocaların bizden beklentisi öncelikle spesifik bir kullanıcı kitlesi belirlememiz ( rahatına düşkün üni öğrencileri, bilgisayarla geç yaşta tanışmış olanlar, çocuklar gibi) ve bu kullanıcı kitlesinin bilgisayar kullanırken karşılaştığı problemleri ve kullanıcıların beklentilerini analiz ederek tasarımı gerçekleştirmemiz. bende düşündüm forumdaki çoğu arkadaş laptopunu oyun oynamak için de kullanıyor bu yüzden kullanıcı kitlemi laptopunu oyun oynamak için kullanan bilgisayar kurtları olarak belirledim diğer konularda yardımcı olduğunuz gibi bu konuda da yardımılarınızı beklyorum aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz mantıklı mı diye düşünmeyin şu an her şey bana yardımcı olabilir. aydınlatıcı olması için benim gözlemlediğim 1-2 noktayı yazayım gerisini de sizde bekliyorum
    mesela laptopda oyun oynayanların çoğu
    1-bilgisayarın çok ısınmasından şikayetçi
    2-ergonomik nedenlerle external klavye kullanımı gerekebiliyor
    3-eller sürekli pcye temas ettiği için touch çevresinde terden dolayı kasa renginde solmalar olabiliyor.

işte arkadaşlar bunun gibi problemleri ve şöle bişey olsa süper olurdu aslında dediğiniz şeyleri lütfen yazın şimdiden çok teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: -hybrid-

merhaba arkadaşlar ben endüstriyel tasarım okuyorum bu dönemki proje konumuz kullanıcıya yönelik bilgisayar tasarımı hocaların bizden beklentisi öncelikle spesifik bir kullanıcı kitlesi belirlememiz ( rahatına düşkün üni öğrencileri, bilgisayarla geç yaşta tanışmış olanlar, çocuklar gibi) ve bu kullanıcı kitlesinin bilgisayar kullanırken karşılaştığı problemleri ve kullanıcıların beklentilerini analiz ederek tasarımı gerçekleştirmemiz. bende düşündüm forumdaki çoğu arkadaş laptopunu oyun oynamak için de kullanıyor bu yüzden kullanıcı kitlemi laptopunu oyun oynamak için kullanan bilgisayar kurtları olarak belirledim diğer konularda yardımcı olduğunuz gibi bu konuda da yardımılarınızı beklyorum aklınıza gelen her şeyi yazabilirsiniz mantıklı mı diye düşünmeyin şu an her şey bana yardımcı olabilir. aydınlatıcı olması için benim gözlemlediğim 1-2 noktayı yazayım gerisini de sizde bekliyorum
    mesela laptopda oyun oynayanların çoğu
    1-bilgisayarın çok ısınmasından şikayetçi
    2-ergonomik nedenlerle external klavye kullanımı gerekebiliyor
    3-eller sürekli pcye temas ettiği için touch çevresinde terden dolayı kasa renginde solmalar olabiliyor.

işte arkadaşlar bunun gibi problemleri ve şöle bişey olsa süper olurdu aslında dediğiniz şeyleri lütfen yazın şimdiden çok teşekkürler.

klavyenin oyunlarda çok kullanılan (örn: asdf) tuşları ve yön tuşları farklı renklerde olabilir... (biryerden başlamak lazım
    )

• oyun tuşları, solda yön tuşları, sağda komut tuşları olmak üzere sağda ve solda ayrı olarak bulunabilir böylece klavyeyi iki elimizle kavrayıp playstation oynadığımız gibi oynayabiliriz.... aklıma geldikçe yazacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drorcun -- 31 Ekim 2008; 19:44:32 >
  • çok teşekkürler dcorcun devamını da bekliyorum

yeniden selam arkadaşlar ben bi hayli bol feedbackle karşılaşma ümidiyle girmiştim nete ama hayal kırıklığıyla karşılaştım açıkcası nerdeyse kimse bişi yazmamış nereye kayboldu bu laptopuyla oyun oynayanlar. neyse ben gene yazacağımı yazayım da cevap veren olur inş. walla her türlü paylaşımınızın yardımı dokunabilir. az da olsa bişiler yazarsanız çok memnun olurum.

ve gelelim yeni sorulara. aslında mesajımı geçen gün eksik yazmışım yalnızca problemleri öğrenmek tasarımı geliştirmek için yeterli deil kullanıcı davranışlarını ve alışkanlıkarını öğrenmek de çok önemli. illa oyun oynarken olmak zorunda deil ama özellikle oyun oynarken laptop kullanma alışkanlıklarınız neler daha çok nerelerde kullanırsınız. uzanarak mı kullanırsınız oturarak mı amuda kalkarak mı vs vs. laptop kullanırken yapmış olduğunuz başka faaliyetler var mı(yemek yemek bişiler içmek vs vs) laptopunuzla birlikte kullandığınız aksesuarlar(soğutucu, joystick mouse vs vs) neler ve bunları seçerken nelere dikkat edersiniz.

tekrar teşkkürler yorum yazmış ve gelecekte yazacak olan arkadaşlar başka konularda göstermiş olduğunuz paylaşımcılığı bu konuda da gösterirseniz sevinirim her türlü yardım kabulumuz

• Arkadaşım öncelikle inşallah projende başarılı olursun :D ben kendi problemimi söleyeyim genellikle geceleri oturduğum için pc başına :) laptoplarda şu problem var gibi gelio bana klavyenin altında ışık olsa ii olabilir die düşünüyorum.Karanlık odada harfleri tuşları seçmek zor oluyor.Oyunlarda ısınma problemleri oluyor bunlar içinde bazı çözümler türetebilirsin ızgaralı fan gibi bişiler olabilir.Laptop un alt tarafına acer'ın yeni çıkan modellerinde var hoparlörleri dışarda bunun gibi sağına ve soluna 2 tane bunlardan koyarsak ses daha güsel çıkar die düşünüyorum.He bide klavye nin üstüne koruyucu tarzı bişi yapılabilir su,kola,çay dökülünje klavye'ye zarar gelmemesi açısından.Hatta yukarıda belirtiydim :D klavye ışık olayını şimdi klavye yi silikonlu klavye tarzı bişi yaparsak bunun altına koruma koyarsak hem klavyenin üstüne bişi döküldümü klavye bundan zarar görmez hem ışığı klavyenin altına koyduk mu harflerde belli olur.Ama bi sorun var dökülen çayı,suyu ordan nasıl çıkartıcaz?Klavye sökülebilir olsa olmaz hıms bunu düşünmek lazım valla :D aklıma geldikçe arkadaşım sana yardımcı olmaya çalışırım saçma sapan şeyler geldi ama demişin yukarıda aklınıza ne gelirse yazın demişin içimden geldiğinci yazdım...Yazmaya devam ederim ;)

• çok saol aLLcHolic

estağfurullah saçma sapan diye bişi yok beyin fırtınası yapıyoruz burda devamını bekliyorum
  • 1- Klavye tuşları saydam olacak ve altında ışıklandırma olacak. Karanlık mekan kullanımlarında sorun yaratmayacak.
    2- Klavye yerinden çıkıp yıkanabilecek (Komple kit gibi düşün)
    3- Klavye çıkarılabilir olacağından kasa ile arasında kesinlikle sızdırmaz bir kağlama kullanılacak. Herhangi bir sıvı teması olduğunda kasaya zarar vermeyecek.
    4- Fanın ekzost çıkışı kesinlikle arka tarafta olacak yanlarda olması usbden taktığımız cihazlarda ya da harici mouse kullanımında gereksiz ısınma yapabiliyor. T
    5- Arkada mutlaka usb bulunacak devamlı takılı olması gereken usb cihazlar sag ve sol taraflarda olmayacakki elimize takılmasın.
    6- Laptpun altında, klavyelerde kullanılan ayarlanabilir kaldırma ayaklarından bulunacakki düze bir zeminde kullanılmadığında bu girişler sayesinde hava girişleri kapanmasın.
    7- HDD ve Ram slotları tek kapak açarak ulaşılabilecek yerlerde olmalı. Ram ilavesi ya da HDD değişimi yapmak istendiğinde dert çıkarmamalı.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1- Klavye tuşları saydam olacak ve altında ışıklandırma olacak. Karanlık mekan kullanımlarında sorun yaratmayacak.
    2- Klavye yerinden çıkıp yıkanabilecek (Komple kit gibi düşün)
    3- Klavye çıkarılabilir olacağından kasa ile arasında kesinlikle sızdırmaz bir kağlama kullanılacak. Herhangi bir sıvı teması olduğunda kasaya zarar vermeyecek.

sözlerime tercüman olmuşun arkadaşım ;)
  • 1.Sim kart slotu (gsm telefon özelliği ne kadar kullanışlı olur bilinmez ama)
    2.dokunmatik pedin sol tarafına joistik(kesinlikle oyunlarda baya kullanışlı olur sanırım kanımca )
  • klavyenin bilekleri zorlamayacak şekilde bir tuş diziliminin olması gerekir bence.
    örnek:http://img220.imageshack.us/my.php?image=051104comfortcurvekeybobg4.jpg
    çok uzun süre bilgisayar başında yazı yazanlar için oldukça önemli bir ayrıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer_Sam -- 10 Kasım 2008; 17:12:24 >
  • ooooo saolun arkadaşlar bayadır bakma fırsatım olmamıştı görünce yorumları çok sevindim çok teşekkürler:D
  • 1- havalandırma kanalları kesinlikle laptopun altında olmamalı böylelikle her zeminde kullanılabilir.
    2- Laptopun altı tamamen aleminyum alaşımdan zigzak şeklinde yapılmalı.. Pasif soğumada yardımcı olabilir ve ekstra sağlamlık sağlar..
    3- usb sayısı en az 6 adet olmalı ve sağ, sol, arka taraflara dağıtılmalı.
    4- Klavye ye bir şey döküldüğünde kanallar vasıtasıyla altına akabilmeli.. gerekirse su ile yıkanabilmeli.
    5- Laptopun altında ayarlanabilir ayaklar olmalı en az 10 cm laptopu arkadan yukarı kaldırabilmeli..
    6- laptopun önüne konulan jaklar soğutucu ile kullanıldığında sorun olmamalı yada yan tarafa konmalı..
    7- laptopdaki ağırlık (batarya + hdd) eşit dağıtılmalı ekran tek elle açılabilmeli iki el kullanmaya gerek kalmamalı.. Örnek toshiba..
    8- eksra wireless anten çıkışı konulmalı ayrıca ekranın yanından radyo anteni gibi wireless anteni konulmalı..
    9- ekstra Kablosuz dock'u olabilir bununla kablolu tüm bağlantıları yüksek hızda veri ile laptoba iletilebilir kablosuz maus, yazıcı, dijital tv, internet, gsm hattı, vs.. yani hiç biri laptopa değilde dock'a takılcak..
    10- Laptopun tüm parçaları değiştirilebilir cinsden olmalı işlemci dahil..
    11- Şu laptoplara 100 yada 200metre etkili doğru dürüst bluteout lar takılmalı..
    12- Hoparlörler kesinlikle üstde olmalı altan ses çıkmıyo örnek: üste ACER, toshiba alta Hp, casper..

Bu kadar yeter sanırım konuyla ilgili sorulara açığım iletişim carixma06@msn.com kolay gelsin..

• Bence en başta güncel donanımların mobil pazar için olan varyasyonlarınında pazara paralel olarak çıkması lazım.Misal 4850 hala mobil platformlarda yok.İşlemci bakımdan şu an yeterli güçteki işlemciler piyasada mevcut.Burada da rekabet önemli pay alıyor.Amd an itibariyle gerek masaüstü gerek mobil platformlarda çok geri kaldıgı için rekabet ortamı oluşmuyor ve yüksek kapasiteli işlemciler fahiş fiyata pazarlanıyor.Tabi buna yeni tasarımların piyasaya geç sürülmeside cabası.Bknz. hala centrino 2 yaygınlaşmadı..

Kıscası en başta donanım ile ilgili konular ön plana çıkmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantırcı_1 -- 16 Kasım 2008; 19:13:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.