Merhabalar, Dün akşam üzeri eve geldiğimde açık kalan camdan laptop'un klavye kısmına yağmur suyu gelmiş.. Ne kadar süredir o şekilde duruyordu bilmiyorum, hemen ters çevirip kurulamaya çalıştım. Bugün bilgisayarımı açtığımda ilk önce peş peşe seri bir şekilde bip,bip sesleri geldi, daha sonra laptop açıldı. Ancak başlarda klavyesi çalışmıyordu hangi tuşa bassam algılamıyordu bende usb den başka bir klavye bağlayıp kullandım. (hala o şekilde kullanıyorum) Şimdi laptop'un klavyesi çalışmaya başladı, tabi buna çalışmak denirse. Şöyle ki, ben laptop'un klavyesinde örneğin "b" tuşuna basıyorum laptop'un yazdığı "edc3r" yada farklı, farklı şeyler yani bir tuşa basıyorum 5-6 karakter çıkıyor. Bir anlam veremedim nasıl halledebilirim bu sorunu.. Cevaplar için teşekkürler..
Klavye su aldıysa Buyuk ihtilmalle bozulmuştur. Servise götürmende fayda var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
klavye bozulmuş gibi görünüyor. Klavye değişimi çok basit bir işlemdir. Bir kaç vida sıkıp gevşetmekte eliniz yatkınsa kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. gittigidiyor da laptop unuzun klavyesini bulabilirsiniz. ben hem kendimin hem de eşimin laptopunun klavyesini değiştirdim. ikisi 100 tl ye mal oldu
Merhaba
Laptop klavyelerine su geldiğinde genelde bozulurlar. az miktar bile gelse o 1-2 gün çalışır zamanla oksitlenme yapar ve bozulur.
Tavsiyem yeni klavye alman.Servise verirsen 120 ile 150 civarı fiyat verebilrler.
Ama kendin alırsan 60-70 e bulursun.
Montajı çok basittir.
Genelde laptop un altında bir vida tutar yada hiç vida yoktur vidayı söktükten sonra Esc tuşunun oralarda , F6 nın oralarda ve en sağda olmak üzere 2-3 klips tutar klavyeyi bunları bir kalem yada benzeri bi alet yardımıyla içeri dogru itip klavyeyi çıkartabilirsin.
çıkardıktan sonra anakarta bağlandığı filmi çıkartıyorsun ve yeni klavyenin filmini takıyorsun ve bastırarak yerine oturtuyorsun. 5 dk bile sürmez.
Laptopun marka modelini söylersen tam anlatımı yapabilirim çünkü modelden modele farklılık gösterebilir anlattıklarım.
quote:
Orijinalden alıntı: yellowflagmarshall
klavye bozulmuş gibi görünüyor. Klavye değişimi çok basit bir işlemdir. Bir kaç vida sıkıp gevşetmekte eliniz yatkınsa kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. gittigidiyor da laptop unuzun klavyesini bulabilirsiniz. ben hem kendimin hem de eşimin laptopunun klavyesini değiştirdim. ikisi 100 tl ye mal oldu
çok teşekkürler şimdi ne yapmam gerektiğini daha iyi biliyorum dediğiniz gibi basit bir iş ise hallederim sanırım teknik servisler ve pc tamircilerine götürmeyi pek istemiyordum açıkcası en ufak şey iin bile abartıp yüksek meblalar talep ediyorlar :)
quote:
Orijinalden alıntı: yellowflagmarshall
evet "KUTERD" in de dediği gibi marka ve modele göre demontaj ve montaj işlemi farklılık göstermekle beraber oldukça basit bir işlemdir. Hatta ve hatta youtube da nasıl söküldüğünü gösteren videolar dahi var.
Örneğin youtube da acer aspire 5740g keyboard disassembly diye yazınca benim laptopun sökme takma videoları geliyor.Kendi modeliniz için arama yapıp bu işi başarırsınız bence. Hem insan acayip gaza geliyor :) "vay beeee servise göndermeye gerek yok artık" falan diyorsunuz. Ben ilk klavye değişiminde merakımdan laptopu ekranına varana kadar dağıtmıştım. Toplarken tırsmadım değil ama işi bitirince çok keyifli oluyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme