Şimdi Ara

Laptop'u Açık Tutmak Zararlı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Burada çok kişinin merak ettiği bir sorunun cevabını arıyorum. 7/24 download yapan birisi olarak acaba laptop ile bu kadar download zarar verir mi makinaya; bunu merak ediyorum.

Prizde olmasına rağmen bir zararı dokunur mu, çünkü prizde olması dolayısıyla bataryaya zarar vermez benim tahminim ama sizlerin görüşlerinizi merak ediyorum.

• Ben 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum ve hiçbir sorunum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Ben 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum ve hiçbir sorunum yok.
    şans...her elektronik cihazın ekonomik bir ömrü vardır..7/24 saat açık olması demek o cihazın ekonomik ömrünün kısalması anlamına gelmektedir bence....uzun süre açık kalacak olan laptopta fan sistemininde ayrıca çok iyi olması gerekir...üstteki 3 senedir bu şekilde kullanan arkadaş marka ve modelide yazsaydı daha iyi olurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nKEEPr

şans...her elektronik cihazın ekonomik bir ömrü vardır..7/24 saat açık olması demek o cihazın ekonomik ömrünün kısalması anlamına gelmektedir bence....uzun süre açık kalacak olan laptopta fan sistemininde ayrıca çok iyi olması gerekir...üstteki 3 senedir bu şekilde kullanan arkadaş marka ve modelide yazsaydı daha iyi olurdu...

Alıntıları Göster
    bi sorun olacağını sanmıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

bi sorun olacağını sanmıyorum..

Alıntıları Göster
    Bende internet yüzünden gece gündüz açık bırakıyorum bilgisayarımı ve bir sorunla karşılaşmadım. Tabi mantıklı olan birşey var herşeyin bir ömrü vardır ve ondan gider. Ama farkedilir ve pişmanlık duyacağın bir fark olmaz, zarar vermez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoReHaN

Bende internet yüzünden gece gündüz açık bırakıyorum bilgisayarımı ve bir sorunla karşılaşmadım. Tabi mantıklı olan birşey var herşeyin bir ömrü vardır ve ondan gider. Ama farkedilir ve pişmanlık duyacağın bir fark olmaz, zarar vermez...

Alıntıları Göster
    sürekli uzun kullanmak, hergun 3-5 kere aç kapa yapmaktan iyidir emin ol. çünkü her aç kapa yapıldıgına laptopun butun parçalarına elektrik veriliyor. buda laptopun ömrünü yarıya indiriyor. örneğin bir işlemcinin ömrü 5 yıl ise her gun ac kapa yaparsan 2,5-3 yıl arasına dusuyor. simdi biz zaten bir işleciyi 2 yıldan fazla kullanmıyoruz demeyin. tabi bu süre laptopun kullanımına görede değişir. kısacası birşey olmaz. hafta 1-2 kez windowsun yenilenmesi açışından yeniden başlatmada fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

sürekli uzun kullanmak, hergun 3-5 kere aç kapa yapmaktan iyidir emin ol. çünkü her aç kapa yapıldıgına laptopun butun parçalarına elektrik veriliyor. buda laptopun ömrünü yarıya indiriyor. örneğin bir işlemcinin ömrü 5 yıl ise her gun ac kapa yaparsan 2,5-3 yıl arasına dusuyor. simdi biz zaten bir işleciyi 2 yıldan fazla kullanmıyoruz demeyin. tabi bu süre laptopun kullanımına görede değişir. kısacası birşey olmaz. hafta 1-2 kez windowsun yenilenmesi açışından yeniden başlatmada fayda var.

Alıntıları Göster
    quote:

Prizde olmasına rağmen bir zararı dokunur mu, çünkü prizde olması dolayısıyla bataryaya zarar vermez benim tahminim ama sizlerin görüşlerinizi merak ediyorum.

Bence burada bir tek cümle doğru kalanlara katılmıyorum. Bir notebook 7/24 açık kalırsa batarya dışındaki tüm bileşenleri elbette ki risk altındadır bir
    desktopla kıyaslandığında, ama faydalı tarafı e-katır hiç elektrik kesintisinden etkilenmez. Notebook'u gözden çıkarsam ben de öyle yapabilirdim herhalde.

Yine de teknik olarak elbette kullanım ömrünü oldukça kısaltır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nanosoft

quote:

Bence burada bir tek cümle doğru kalanlara katılmıyorum. Bir notebook 7/24 açık kalırsa batarya dışındaki tüm bileşenleri elbette ki risk altındadır bir
    desktopla kıyaslandığında, ama faydalı tarafı e-katır hiç elektrik kesintisinden etkilenmez. Notebook'u gözden çıkarsam ben de öyle yapabilirdim herhalde.

Yine de teknik olarak elbette kullanım ömrünü oldukça kısaltır.

Alıntıları Göster
    bişey olmaz diyen beyler yapmayın Allah aşkınıza laptoptan bahsediyoruz serverdan değil....

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

+1

quote:

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

+1

quote:

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

Alıntıları Göster
    arada bi sogutmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

sürekli uzun kullanmak, hergun 3-5 kere aç kapa yapmaktan iyidir emin ol. çünkü her aç kapa yapıldıgına laptopun butun parçalarına elektrik veriliyor. buda laptopun ömrünü yarıya indiriyor. örneğin bir işlemcinin ömrü 5 yıl ise her gun ac kapa yaparsan 2,5-3 yıl arasına dusuyor.
    sence bu mantıklımı? dayanak gösterirmisin...belkide doğrudur ben yanılıyorumdur en azından öğrenmiş oluruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0107AE845

arada bi sogutmak lazım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: # jackal #

arada bi sogutmak lazım

+ 1

Bende cok uzun saatler kullaniyorum. Ama cok isininca daha da fazla kasmiyorum,sonucta laptopu server gibide kullanmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pianokey

quote:

Orjinalden alıntı: # jackal #

arada bi sogutmak lazım

+ 1

Bende cok uzun saatler kullaniyorum. Ama cok isininca daha da fazla kasmiyorum,sonucta laptopu server gibide kullanmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    ben de uzun süreli kullanıyorum ama herşeyi downclock ediyorum. yani eğer açık bırakmam gerekirse işlemciyi %25 hızla ekran kartını yine düşük frekansta çalıştırıyorum mevcut hızında 55-60 derece civarında çalışan ekran kartı ve işlemci 45-50 derece seviyesine düşmekte ayrıca laptop ı altına koyduğum 4 noktadan yükseltiyorum bu şekilde altındaki havalandırma kapağı daha rahat hava almış oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fordt

ben de uzun süreli kullanıyorum ama herşeyi downclock ediyorum. yani eğer açık bırakmam gerekirse işlemciyi %25 hızla ekran kartını yine düşük frekansta çalıştırıyorum mevcut hızında 55-60 derece civarında çalışan ekran kartı ve işlemci 45-50 derece seviyesine düşmekte ayrıca laptop ı altına koyduğum 4 noktadan yükseltiyorum bu şekilde altındaki havalandırma kapağı daha rahat hava almış oluyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fordt

işte bilinçli kullanıcı..farkı ortada..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fordt

işte bilinçli kullanıcı..farkı ortada..

Alıntıları Göster
    Vala ben de alalı 1 hafta oluyo günde en az 16 saat açık download yapıyorum.Yalnız bir süre sonra hard disk sıcaklığı 50 dereceyi görüyor o ısınmayı hissedebiliyorum :S
    1 haftadır yaklaşık 250 gb download yaptım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kcetinkaya

Vala ben de alalı 1 hafta oluyo günde en az 16 saat açık download yapıyorum.Yalnız bir süre sonra hard disk sıcaklığı 50 dereceyi görüyor o ısınmayı hissedebiliyorum :S

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kcetinkaya

ne indirdin o kadar 1 haftada merak ettim sınırsızın tadı bu olsa gerek

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kcetinkaya

ne indirdin o kadar 1 haftada merak ettim sınırsızın tadı bu olsa gerek

Alıntıları Göster
    Günde bir kere kapatıp 30dakka dinlendirmekte fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Günde bir kere kapatıp 30dakka dinlendirmekte fayda var

Alıntıları Göster
    HP dv5000 serisi laptopum var gece gündüz download ta hiç bir şey olduğu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

HP dv5000 serisi laptopum var gece gündüz download ta hiç bir şey olduğu yok

Alıntıları Göster
    Birşey olduğu yok diyen arkadaşlara sormak istediğim konu şu "Laptoplarınız yeni mi?".

quote:

bişey olmaz diyen beyler yapmayın Allah aşkınıza laptoptan bahsediyoruz serverdan değil....

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nanosoft

Birşey olduğu yok diyen arkadaşlara sormak istediğim konu şu "Laptoplarınız yeni mi?".

quote:

+1

Alıntıları Göster
    ısı değerleri artmadıktan sonra herhangi bişey olmaz, ama tabiki her şeyin bir çalışma ömrü vardır ve bu açık kaldığı zamanda o ömürden gidecektir. bu fark genelde fiziksel olarak hareketli parçalarda etkisini gösterir. örneğin fan, hdd gibi. zaten dl için açık bıraktığınız bi makineyi en düşük pil tüketimine ayarladığınız zaman üzerindeki çoğu parça çalışmayacaktır bile. bence en önemli olan ekranı boşuna açık bırakmamak ki buda lcd panellerin belli bir ömrü olmasından kaynaklanıyor. gerisi pek farketmez olağanüstü bi durum olmaz ise.
    sorunun cevabı ise evet yeni. nereye varacaksınız merak ettim

quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

quote:

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 5 Mayıs 2007; 19:22:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.