Öncelikle forumda bu konuda bir başlık aradım ama bulamadım..Eğer varsa ve gözümden kaçtıysa bunun için özür dilerim..
Hayırlısı ile tam 10 gün sonra laptop umu almaya gideceğim..Ben normalde masaüstü kullanıcısıyım..Ve asla da bu özelilğimi kaybetmyi düşünmüyorum..Fakat teknolojiye ayak uydurmak adına bir laptop almaya karar verdim..Herşeyi inceledim,makineye karar verdim..Yalnız bir konu kafama çok takılıyor..Şimdi laptop u almaya gidince neye dikkat etmem gerekiyor?Ölü piksel kontrolü yapıcam o tamam..Fakat 2.olarak neye bakmam gerekiyor..Sistemi açıp tek tek özellikleri kontrol etmelimiyim?Şimdi ben G O L D bilgisayardan alıcam makineyi acaba parçalarını değiştirip sıfır gibi satıyor olabilirlermi?Ayrıca dvdsi,şu,bu su,herşeyi kontrol etmeliyim sizce?Yoksa sadece piksel kontrolü yapıp makineyi gönül rahatlığıyla almalımıyım?
Bunları neden soruyorum çünkü 1. haftanın sonunda bir sıkıntı yaşayıpta üzülmek istemiyorum..Bu konuda bana yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim...
Arkadaşım Elinde İse DVD Hard Disk vb. Wiriless Her Şeyi Test Et
O kadar da teferruatlı kontrole gerek yok bence ama gene de sen bilrisin.. Yoksa 1 saati bulur senin test.. Bence isterse n bi ekranı kontrol et..Kasada çizik darbe falan var mı bak.. Bir de donanım özellikleri faturanda yazanlarla aynı mı onlara bak..Hdd boyutu,ram, ekran kartı,işlemci,.. Hayırlı olsun şimdiden.
Ölü pixel testini en basit olarak paint açarak ekrani full siyah-beyaz yaparak kontrol edebilirsin.. Bunun dışında sbasolun dediği gibi bencede cok ayrintili uğraşmaya gerek yok.Kasaya baktiktan sonra , everst home edition gibi bir program kurarak sistem ozelliklerini kolayca gorebilirsin..
Teşekkür ederim arkadaşlar..Yalnız bir soruma henüz cevap bulamadım..LapTop umun sıfır olduğunu nerden anlayabilirim?Yani parçası değiştirilmişmi yada daha önce kullanılmış mı nerden anlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim..
bence onu anlayamassın zaten bu kadar pinpirikle yaşayamassın
Oncelikle GOLD bilgisayardan almamaliydin, o adamlar kadar is ahlakindan nasibini almamis bir kurum daha yoktur herhalde.
Olan olmus, bilgisayarin parcalarini acip kontol etmene gerek yok, windowstan kontrol etsen yeter. Yukarida da belirtildigi gibi faturanla ayni donanim oldugunu mutlaka kontrol et. Yapman gereken bir baska sey her ozelligini mumkun oldugunca test etmeye calis. Sorun ciktigi gibi git iade et(umarim cikmaz cunku cikarsa emin ol seni epey ugrastiricaklar).
belki laptobunun sıfr olup olmadıgını vidalarına bakarka kontrol edebilirsin oda zor bi ihtimal tabi egerki vidalarda asınma warsa acılmıs olabilir ama bu kadar incelemen gerek yok merak etme masasustu gibi olmadıgından laptoplar parca calmak gibi bişiy yapcaklarını sanmıyorum
ben bimeks ten aldım zaten görevli titiz olduğumu ve inceleyeceğimi anladı ve kutuyu benim yanımda açtı kurulumu yaptık ekranına baktım,ekran kartının modeline ve aygıt sürücüsünde hatalı yüklenmiş donanım falan varmı diye baktım. şu anlık bir sorun yok ama elektronik işi birazda şans işidir. alacaksan bence bimeksten al.
Sevgili arkadaşlar BenQ R55 sadece VATAN da ve G O L D bilgisayarda var..Diğer firmalarda pcdepo vs vs yok..Olanlarda Axess e 12 ay taksit yaparken 300-400 ytl fark koyuyor..Vatan bilgisayar normal satışın 100+kdv üstünde satıyor..O sebeple G O L D a yöneldim..Keşke Teknosa da yada Bimeks te olsa da ordan alsam..Benimde PcGold içime sinmiyor.
Sevgili arkadaşlar BenQ R55 sadece VATAN da ve G O L D bilgisayarda var..Diğer firmalarda pcdepo vs vs yok..Olanlarda Axess e 12 ay taksit yaparken 300-400 ytl fark koyuyor..Vatan bilgisayar normal satışın 100+kdv üstünde satıyor..O sebeple G O L D a yöneldim..Keşke Teknosa da yada Bimeks te olsa da ordan alsam..Benimde **** içime sinmiyor.
aman kardeşim teknosadan uzak dur benim tecrübem olmadı ama forumda teknosa ile sorun yaşamış olanlar olmasaydı belki benimde kötü anılarım olabilirdi...
benim kutuda üzerinde "eğer bu bant yırtıksa/açılmışsa ürünü kontrol etmeden almayın" yazısı olan(ingilizce olarak) bir bant vardı.
bu kadar çok düşünürsen olmaz ya herhalde magazadan alıyorsun ve 2.el olması imkansız kimse yapmaz zaten böyle bişey yaparsa birde anlaşılırsa onun halinide düşün yani.