Şimdi Ara

Laptop'u XBOX 360 kasasina yerlestirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmiyorum bunu modlama olarak adlandirir misiniz, ben öyle görüyorum zira.

Hikayenin girisini kisaca anlatayim.

Öncelikle Dell Inspiron 6000 model, monitörü calismayan laptopu parcalayip anakartini ve kullanacagim diger aksamlarini cikardim. (Hoparlörleri gibi.)

Ardindan eBay'den 8€'ya bozuk bir XBOX 360 aldim. Kargo biraz uzun sürdü, ona sinirlendim ama olsun. :)

Daha sonra XBOX'u da parcalayip icini bosalttim. Anakartin oturacagi kasa resimde görülüyor.

Anakart resimde de görüldügü gibi kasaya tam oturmadi. Sag tarafta görülen ucu kasanin ucuna denk getirdigimde anakart yan duruyordu. Ben de kasanin, zaten USB ve ses cikislarinin oldugu ucunu keserek acmayi düsündüm.

Ve actim. Actiktan sonra anakart kasaya tam olarak yerlesti.

Daha sonra önemli olanlardan biri de kasanin arkasina denk gelen görüntü, usb cikislari ve ethernet girisi icin yer acmam gerekiyordu. Tabii ki adaptörün ucunun gelecegi elektrik girisi icin de. Onlari da keserek actim resimde görüldügü gibi...

Yan taraftan baska bir görüntü. Kesiyi kalin sapli ciceklerin kesiminde kullanilan bahce makasiyla yaptigim icin biraz sekilsiz görünüyor, ama idare eder. :) Mümkün oldugunca para harcamadan, elimdeki malzemelerle yapmak istiyordum...

Gelelim biraz ilerlemis asamaya. Bu resimleri 2 gün önce cektim. XBOX'u taniyanlar, calisirken önde bir güc isigi oldugunu bilirler. Ona anakarttan uzatacak herhangi bir led olmadigindan isikli bir USB kablosu aldim ve ucunu kesip lambasini biraktim. POWER tusu icin de elimde eskiden kalma bir bilgisayar kasasinin icindeki reset tusunu kullandim.

Anakart üzerinde normal olarak jumper yok, sonucta bir laptop bu. Ancak tus tesinin anakartla iletimini saglayan cok ince ayaklar vardi, plastigini söktükten sonra ortaya ciktilar. Ayni PC anakartlarindaki gibi uzun cubuklar seklinde. Reset tusundan gelen ucu da bunlara sokarak bantla sabitledim. Tusuna basinca sanki o tus setinden basilmis gibi anakart calismaya basliyor, ayni sekilde kapaniyor da.

Normalde islemci sogutucu paneli ve fani sol tarafa uzaniyorlar kendi orijinal kasasinda. Bu kasa icinde yer olmadigindan 180 derece ters monte edip sogutucu kanali da yukari kivirdim. Kendi fanini da elektrik kablosunu uzatarak sogutucu kanala hava üfleyecek sekilde yerlestirdim. Fanin altina da japon yapistiricisiyla ayaklar yaptim ki fan anakartin cipinin sicakligindan uzak kalabilsin. Ise yaradi mi? Süper. :) Resimde görüldügü gibi...

Yine eBay'den 1 giris 4 cikis USB HUB aldim, 5€'ya mi ne. Anakart üzerinde bozuk olan USB portlarinin birinden aldigim gücü bu HUB'a aktardim. Uclardan biri isik icin olan kabloya gidiyor, diger ikisi de ön paneldeki USB bölmesine.

XBOX'un ön panelinin alt kismi. Kenarlardan isik sizmasin diye kalin kagitla isigi yalittim ve bantla sabitledim. Yerlesen USB'leri de görüyorsunuz... :)

Bu da sürücü. Laptop'un kendi slim DVDRW sürücüsü. Ön panelini söktüm. Bozuk gelen XBOX'un sürücüsünü de parcalayip kasaya tam oturan sürücü kasasinin ön kismini alip slim sürücüyü, tüm kasayi kapattiktan sonra sorunsuzca sürücü disari cikacak sekilde sabitledim. Sabitlemek icin hem japon yapistiricisi hem de bant kullandim.

Sürücünün üstten görünümü. Normalde sürücünün IDE cikisi laptoplara uygun bir bicimde oldugundan bir aparat almam gerekiyordu. Sonraki resimde o da.

Aparat biraz pahaliya geldi. (15€) Yine eBay'den aldim. Slim sürücüyü USB olarak kullanma sansi veriyor. Sürücünün arkasina yerlestirip vidalariyla sabitledim.

Kasaya oturttuktan sonra bir calistirma denemesi, ve basarili sonuc.

Calisirken üstten görünüm. Bu arada laptopun kendi hoparlörlerini de kasaya monte ettim, canavar gibi ses cikiyor. :)

Flasla ici daha net görülebiliyor.

Artik hersey tamam olduguna göre yavas yavas kasayi kapatmaya baslayabilirim. DVD zaten kasaya uygun bir kalipla sabit oldugundan kasanin kendi uzun vidalariyla sabitlendi, dolayisiyla yerinden kimiladmiyor bile. Kasa da daha sabiz kapali duruyor. Stabil...

Cikis ve girisler icin kasanin plastik aksamini da isaretleyip actim, sekildeki gibi görünüyor.

En sag kasanin kendisinden olan aralik, ancak burada fonksiyonu yok. Ortadaki ise aslinda görüntü cikisi, ancak o deligin sol tarafindan adaptör giriyor güc icin. En solda da görüldügü gibi görüntü cikisi var.

Bu da kasanin alt kismi. En solda normalde XBOX'un elektrik girisi var, burada ise ethernet girisi. :) Sag taraftaki de USB cikisi, ancak o kablo direk olarak DVD'ye gidiyor. Üstündeki tekli USB ise arizali.

Ve ön panel de kapaniyor. DVD'nin ön kapagini henüz takmadim. Bir sekilde yapistirmam gerekiyor onu da, ancak acma tusunun fonksiyonunu ya bir yere aktarmaliyim, ki biraz zor, ya da kapagin üstüne bastirarak o tusa basabilecek bir mekanizma yerlestirip öyle yapistirmaliyim. Onu da ilerleyen günlerde yapacagim. :)

USB portlari, ön panel.

Ve nihayet kasa kapandiktan sonra calistirilmis hali. :))))

Güc tusu...

Denemek icin Windows XP kurdum, gayet güzel calisiyor, sorunsuz...

Arka panelin görünümü...

Bunu da bu sabah cektim. :)

Sabirla baktiginiz icin tesekkür ederim. Böylece bozuk bir XBOX ve laptoptan güzel bir PC yapilabilecegini görmüs olduk... :) Toplam masraf sanirim 30€ falan...

Not: DVD'nin ön kapagini da takacagim bir ara. Biraz zamanimi alacak gibi. Onu takana kadar sabredemedim foruma eklemek icin. Umarim begenmissinizdir...

• Ellerine sağlık cok harika ve yaratıcı olmuş açıkcası. Ayrıca 8€ ya Xbox. Yuhh
  • Hakikate yuh diyorum ya
    On numaraolmuş kardeş,eline sağlık,süper düşünce....
  • mükemmel bir çalışma tebrik ederim gerçekten ebay ingiltereden mi aldınız ürünleri
  • Usta eline sağlık. Buna modlama denir mi? Dalga mı geçiyorsun en alasından denir Çok beğendim. Hem yaratıcı, hem özgün, hem de ustalık gerektiren bir çalışma. Müsadenle birkaç eleştirim olacak:

1) Estetik kaygılara pek girmemiş gibisin. Oldu mu uydu mu usulü gitmişsin gibi biraz. Izgara kesmek zordur bilirim ama en azından kesiklerin çevresini U şekilli lastikle çevirsen daha güzel olurdu.
    2) Projeyi incelediğim kadarıyla anakartın iki kenarında inputlar var, diğer iki kenarında önemli bir giriş yok. Yanlışım varsa düzelt lütfen. İnputların olduğu kenarları biraz daha kenara yaklaştırabilirmişsin. Bu haliyle inputlar gömük duruyor. Özellikle VGA portunun olduğu bölüm. Daha fazla yanaşmıyor diyorsan bu eleştiriyi yoksayabilirsin. Ignore
    3) Kasa rengini de ışıklandırmasını da çok beğendim. Çok şık, media center gibi durmuş. Son hali masa üstünde harika görünüyor. Yerden de ciddi tasarruf sağlamış. Fazladan ışıklandırma düşünmez misin? Arka panele takılacak bir beyaz ya mavi led şerit beyaz renkle birlikte süper olur. Göz önünde bulundurmakta fayda var diye düşünüyorum.

Bunlar nasıl daha iyi olura yönelik eleştirilerim. Ama tekrar etmek gerekirse kesinlikle harika bir iş çıkartmışsın ellerine sağlık. Gerçekten güzel çalışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 25 Temmuz 2010; 0:05:40 >

• salonda bulunan plazmama böyle birşey yapmayı düşündüm ki hatta bir arkadaşımda laptop kasası vardı zamanında 100TL ye almadığıma şimdi pişman oldum.aklıma kasa ekransız olunca çirkin gözükür diye geldi ve o şekilde olsaydı gerçekten kötüydü.o yüzdende almadım zaten fakat senin mod çok süper olmuş.eline sağlık.

ekleme:bende beyaz düşünüyordum toz belli etmez diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RM36CB -- 24 Temmuz 2010; 19:55:03 >
  • Müthiş bir çalışma olmuş alkışlamak istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok şık duruyor. arka ızgaraların kesimine biraz daha özen gösterseydin kusursuz olurdu
  • Cok hosuma gitti zaten insanin kendi yaptigi en iyisidir.
    Dvd kasapginida takarsan super olacak :D
  • Olumlu yorumlarin hepsine öncelikle cok tesekkür ederim.

@Thunderwatcher'in önerilerine gelince:

1. Izgara disaridan görülmeyecegi icin o zahmete hic katlanmadim acikcasi. Bir de, dedigim gibi mümkün mertebe elimdekilerle bunu yapmak istedigim icin masrafa da girmek istemedim. O yüzden iceride kalan izgarayla ugrasmadim. Dista kalan plastik aksam icin haklisin, bir ara o plastikle cevreleyebilirim. Yine de kötü görünmüyor bana göre.

Su videodaki gibi birsey olacaktiysa hic bu ise girismezdim bile:http://www.youtube.com/watch?v=GNtCOKa1mik

PC anakarti yerlestirilmis, dolayisiyla ihtiyac duyulan PSU disarida birakilmis. Kasanin arka yüzünün kötü görüntüsü de cabasi. Benim makinede bu olumsuzluklar yok örnegin.

2. Board'un arka kisminda, yani VGA cikisinin oldugu yerde cikislar ve girisler var, ethernet gibi, elektrik gibi, USB gibi; bir de XBOX kasasinin altta kalan kisminda ses ve USB cikislari var. USB cikislari ikili, üstlü altli yani ve fabrikasyon olarak hatali; üstte kalanlarin icindeki yalitkan olmadigindan USB takildiginda kisadevre yapiyor. Bozuk yani. Ben de o bozuklarinin icindeki 4 ayagi cikarip uzatip bire dört USB HUB'a taktim. Böylece ön panele iki USB verdim.

XBox'ta metal kasanin üstünde yaklasik 1-1,5 santim uzaklikta bir de plastik kasa var. O yüzden biraz gömük gibi duruyor ve malesef yapacak birsey de yok bunun icin.

Ses cikisina da ihtiyacim yok. Laptop'un kendi hoparlörlerini kasaya vidalamayla sabitledim ve anakarta bagladim. Inspiron 6000 disari iyi ses veren laptoplardan biri, bu kasanin icindeki sesi de tatmin edici.

2. madde icin uzun lafin kisasi kasa oturabilecegi en iyi sekilde oturdu.

3. Isiklandirma konusunda haklisin. Bir ara elime ya bedavaya ya da cok ucuza gecirecegim isiklar olursa bunu göz önünde bulunduracagim.

Ayrica yorumlarin ve önerilerin icin de cok tesekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

çok şık duruyor. arka ızgaraların kesimine biraz daha özen gösterseydin kusursuz olurdu

Izgara kesimi konusunda haklisin. Ancak amaclarimdan biri ya hic para harcamadan ya da cok az para harcayarak bunu yapmakti. O yüzden ben de elimdeki bahce makasiyla kasadaki kesimleri yaptim. Dolayisiyla pek güzel görünmüyor. Ancak metal aksam iceride kaldigi icin kasanin toplanmis halinde göze de batmiyor.
  • Güzel olmuş.
  • tebrikler arkadaşım..ama san ki biraz işçilik baştan savma olmuş gibi ama fikir ve uygulama başarılı...tebrikler tekrardan..
  • Teşekkürler. Mod uzmanı olmadığım için bana yeterli geliyor yaptığım. :) Şu an en azından o bilgisayardan yazabiliyorum ve kasasıyla güzel görünüyor...
  • Son tahlilde ben çok beğendim. İki adet şerit led 16TL'ye falan geliyor. 1 adet takarsan 10TL'yi bulmadan kapatırsın bu işi. Yalnız elektriğini sanırım işlemci fanından paralel çekmen gerekecek. Laptop anakartlarında ek fan girişi ya da molex yok. Şu haliyle gayet güzel çalışma ama 20TL kadar masrafla ultra süper yapabilirsin. Ses inputları için de bence bir esneklik olmalı. Bir özelliği iptal ederek modlama yapmaya çok sıcak değilim. Neden kendini kısıtlayasın ki? Bu Bağlantıyı "audio jack uzatma kablosu" ile çözebilirsin bence. Kısa devre yapan USB'ler o kadar önemli değil. USB hub denen olay ne güne duruyor :) Çok lazım olursa alır takıverirsin bir tane. Ama tekrar etmek gerekirse bence audio inputlar kullanılabilir olmalı. Kullanmasan bile olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 25 Temmuz 2010; 23:45:51 >
  • Kasanın alt kısmında kalan plastik aksamda bır aralık yaparsam eğer kasa yan yatmış şekilde ses çıkışları da kullanılabilir. Ne de olsa metal aksam kesik ve çıkışlar serbest.

Led olayı aklıma yattı, sanırım eBay'e bir göz atmam gerekecek.

Bu arada yaklaşık 2 saattir çalışıyor bilgisayar. Bu görüntüyü almak için CPU sıcaklık ölçer programı çalıştırdım. Programın yeni açılması sorun değil gerçi...

34 derece gayet iyi bir sıcaklık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 25 Temmuz 2010; 17:08:56 >

• Şerit led'ler hemen er elektronikçide mevcut. e-bay'e falan gerek yok aslında. 3 tanesini 16TL'ye aldım, üzerlerinde 16 adet led var her birinin. Sıcaklık ve diğer ölçümler için everest ultimate programını öneririm.
  • Harikasın
    Güle güle kullan..
  • Gerçekten modlama olmuş tebrikler eline zihnine sağlık
  • Harika olmuş, güzel fikir. Eline sağlık
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.