Şimdi Ara

Laptop'umu nası yakabilirim [CİDDİ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
4.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet:

quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

over and over and overclock yaparsan yanar heralde. Ama önce bir beni dinle.

İlk masaüstünü 98 ya da 99'da almıştık. Pentium II 300 MHz. 2004'e kadar kullandım. Sonra tamir edilmez raddeye geldi. Yenisini toplamak daha uygundu. AMD 3200+ işlemcili 2.00 GHz makina topladık. Son dokuz yıldır: Anakartın sata kontrolleri bozuldu, daha kötü bir anakart ile değiştirmek zorunda kaldık; 939 pin anakartlar artık bulunmuyordu. Ekran kartı yandı saçma bi ekran kartı aldık 100 lira civarıydı. Ramlerden biri bozuldu 512 Mb ile yoluma devam ettim. Sonra ekran kartı yine bozuldu; çıkardım. Birkaç ay önce de ram bozuldu ram aldık. Anakartın ram slot 1 i bozulmuş onu da son iki gündür format atmaya çalışırken keşfettim; slot 2 ye aldım 48 saat sonunda sorun çıkmadan format atabildim sonunda. Sisteme daha az yükleniyor diye son 4-5 yıldır Linux kullanmaktayım. Sonuç olarak zaman içinde upgrade olan değil downgrade olan bir bilgisayarı halen daha kullanmaktayım. Ekran kartım yok, 960 mb ram, eskisinden kötü bir anakart ve 2.00 GHz tek çekirdek işlemci. Ve bozulan monitörlerin yerine eşden dosttan bulduğumuz kullanmadıkları eski tüplü 17" monitör. Ve çalışmayan DVD sürücüleri ile 1'den 9'a kadar rakam tuşları bozulmuş klavye, apostrof koymak, parantez açmak gibi şeyler için ekran klavyesi kullandığım bir bilgisayar..

Son beş yıldır işlemcinin yanmasını bekliyorum. O zaman kurtarılamaz olacak, 939 pin işlemci kalmadı. Dolayısıyla anakartın ve ramlerin de değişmesi gerekicek. Almışken 500 lira üstüne orta seviye bir ekran kartı almak da vaciptir. Bu olduğunda 460W PSU'nun da değişmesi gerekecektir diye düşünüyorum. Hatta kalan parçaları kasayla birlikte satıp taşınabilir bir çanta kasa inşaa etmeyi düşünüyorum. Bu olduğunda 19" veya üzeri widescreen lcd de satın almamızın yolunu açmış oluyor. Harddisklerim dolu olduğu için de yeni çift işletim sistemim için 500 GB veya üzeri harddisk alabileceğim. Yapmayı düşündüğüm çanta bilgisayarın son 1 yıldır aklımda ve kağıt üzerinde tasarımını yapıyorum.

Bunların hepsi işlemcimin yanmasına bağlı. Ama on yıldır kullanıyorum. Çünkü babam da 256mb ram li ekran kartı ve wireless ile bluetooth'u olmayan, ekranı bozulduğu için tüplü monitöre bağlayıp kullandığı; klavyesi bozulduğu için klavye alıp bağladığı; internet içinse 25 metre ethernet kablosu çektiği, açılması dakikalar süren 2003 üretim yıllı ikinci el bir laptop kullanıyor.

Şimdi o adam bunu kullanırken, benim işlemcimin yanmasını istemem reva mı?

Git iş bul, günlük yevmiye ile çalış. Okuyorsan da okullar açılınca haftasonları ya da okuldan sonraları çalış. Çok sürmez zaten çalışsan 1 ayda hoş bi para toplarsın. Elindekini de satar üstüne koyar dilediğini alırsın. Yetmediği yerde "baba çalıştım şu kadar para kazandım ama bana bu kadar lazım; sınavlar da yaklaşıyor, üstünü tamamlayabilir misin?" diye sorarsın. Yoksa böyle hem babana laf edersin, hem de parasını yersin. Bir de iyisini alsın diye kendi malına zarar verirsin. Sen iyisini alayım diye çalışanı bozacaksan, ileride öksürüp tıskırınca karıyı da öldürürsün.

çok güzel yazmışsın kardeşim.

+1 birşey demeye gerek kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr Xzibit

yaptığın hırsızlık

• quote:

Orijinalden alıntı: resquer

merhabalar arkadaşlar benim bi kaç derdim var yeni kasa alıcaktım noldu alamadım yok efendim laptop işte taşıması daha kolaymış vs. vs. zaten laptopların masaüstü pc lerden üstün görünmesinden bıktım artık şu laptopda fazla ısınmayı nası yapıcam öyle bi ısınsınki ekran kartı yansın yada bişeyi yansın işte yeni bi makine almak zorunda kalalım acil tavsiyeleri bekliyorum.

hocam çakmakla yaksan işlemciyi olmaz mı
  • Yöntemler:
    1- Burn in test ile full ayarlarda yanana kadar çalıştır.
    2- Bakır soğutucuyu ve fanı çıkar gerisini biliyorsun
    3- Overclock
    4- fazla voltaj.

Birsürü yöntem var işte
  • güncellll
  • güncellllllll
  • Bir fikrim var ama forumdan banlanmak istemiyorum . Tok mu yedin kardeşim ? O yakmaya çalıştığın bilgisayar bu ülkede kaç ailenin aylık gelirinden fazla farkında mısın ? Ayıp, utan.
  • quote:

merhabalar arkadaşlar benim bi kaç derdim var yeni kasa alıcaktım noldu alamadım yok efendim laptop işte taşıması daha kolaymış vs. vs. zaten laptopların masaüstü pc lerden üstün görünmesinden bıktım artık şu laptopda fazla ısınmayı nası yapıcam öyle bi ısınsınki ekran kartı yansın yada bişeyi yansın işte yeni bi makine almak zorunda kalalım acil tavsiyeleri bekliyorum.

ocağın üstüne koy
  • Yanıcı bir maddeyle.
  • quote:

güncellllllll

Adam üste uzun güzel bir yazı yazmış onu oku! Hala gelmiş güncellll yazıyor lan mal oğlu mal seni çıkaranin ben....

Sonra bunun gibiler yüzünden banlaniyorum.
    Yazdığı küfürlere bakılırsa en fazla 13 yaşında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eniştene rüşvet ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

quote:

Orijinalden alıntı: rodrigo54

bilgisayar kendini otomatik kapatıyor çok ısınınca bişey yapamassın

tabiki bios'tan bu ayarı kapatmazsak....

o ayarı kapatamazsın. en azından notebooklarda.
  • Kendiğinden kapanacak cihaz hiç kasmana gerek yok benim vaio'da öyleydi temizledim şimdi hala gideri var kullanıyorum
  • Hocam sen naptin ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dök üstüne benzini ver ateşe
  • Öyle laptopları yakmak çok kolay değildir.Voltaj filan veremezsin zaten laptopa en iyisi soğutucu bakır bloğu çıkar öyle dene...
    Öyle bile çok zor hemen alet kendini kapatır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

baban olsam sağlam bi sopa çekerdim. nedir bu terbiyesizlik anlamış değilim valla... madem memnun değilsin pc den bozmak yakmak nedir.... paşa paşa biriktirirsin paranı toplarsın masaüstünü...

allah kimseye sizin gibi müsrif evlat nasip etmez inşallah.

+1 Yazık valla. 4 Yaşından beri oturuyorum şu klavyenin başına kendime ait 1 tane bilgisayarım oldu. Onuda kendi salaklığım ile bozdum (Zaten eskimişti.) Babam gel sana yeni alalım dedi. Bende annemin leptopu ile idare ederim baba dedim. Bunlara arpa çok geliyor hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Öyle laptopları yakmak çok kolay değildir.Voltaj filan veremezsin zaten laptopa en iyisi soğutucu bakır bloğu çıkar öyle dene...
    Öyle bile çok zor hemen alet kendini kapatır...

voltaj vererek yakılamaz mı hadi ya
    sen 18 volt bilgisayara 22 volt ver bakalımben arkadaş cayır cayır yanmasını istediği için 220 ver dedim yoksa merak etme sen üstünde yazan değerin 2 volt fazlasını ver transistörlü entegre ne kadar para varsa erir
  • dipnot fan bloku çıkarılarak kolay yanmaz ve eniştesi anlar anlamayacağı yol bulmamızı istiyor adam işin ahlaki boyutu ona kalmış
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.