Şimdi Ara

Laptop'umu nası yakabilirim [CİDDİ] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
4.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Unforgiven

quote:

Orijinalden alıntı: resquer

quote:

Orijinalden alıntı: SuxQQ

Eğer komple gözden çıkardıysan cihazı kaldırabileceğinden çok daha büyük bir overclock yapabilirsin böylece 3-5 saniye içinde bile yakabilirsin işlemciyi

hocam ama anlaşılmaması lazım eniştem var bi tane hani böyle çok yüklü bişey yapsam oda pc den bayağı anlıyor hani öküz gibi o.c yapsam anlar hani sanırsam daha mantıkla ve mesela ekran kartını yakıcak çalışmayacak duruma getirilebilen bişey olabilir

Küfür etmesene ayıp yahu

sazan.avi

o.c küfür degil overclock hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

over and over and overclock yaparsan yanar heralde. Ama önce bir beni dinle.

İlk masaüstünü 98 ya da 99'da almıştık. Pentium II 300 MHz. 2004'e kadar kullandım. Sonra tamir edilmez raddeye geldi. Yenisini toplamak daha uygundu. AMD 3200+ işlemcili 2.00 GHz makina topladık. Son dokuz yıldır: Anakartın sata kontrolleri bozuldu, daha kötü bir anakart ile değiştirmek zorunda kaldık; 939 pin anakartlar artık bulunmuyordu. Ekran kartı yandı saçma bi ekran kartı aldık 100 lira civarıydı. Ramlerden biri bozuldu 512 Mb ile yoluma devam ettim. Sonra ekran kartı yine bozuldu; çıkardım. Birkaç ay önce de ram bozuldu ram aldık. Anakartın ram slot 1 i bozulmuş onu da son iki gündür format atmaya çalışırken keşfettim; slot 2 ye aldım 48 saat sonunda sorun çıkmadan format atabildim sonunda. Sisteme daha az yükleniyor diye son 4-5 yıldır Linux kullanmaktayım. Sonuç olarak zaman içinde upgrade olan değil downgrade olan bir bilgisayarı halen daha kullanmaktayım. Ekran kartım yok, 960 mb ram, eskisinden kötü bir anakart ve 2.00 GHz tek çekirdek işlemci. Ve bozulan monitörlerin yerine eşden dosttan bulduğumuz kullanmadıkları eski tüplü 17" monitör. Ve çalışmayan DVD sürücüleri ile 1'den 9'a kadar rakam tuşları bozulmuş klavye, apostrof koymak, parantez açmak gibi şeyler için ekran klavyesi kullandığım bir bilgisayar..

Son beş yıldır işlemcinin yanmasını bekliyorum. O zaman kurtarılamaz olacak, 939 pin işlemci kalmadı. Dolayısıyla anakartın ve ramlerin de değişmesi gerekicek. Almışken 500 lira üstüne orta seviye bir ekran kartı almak da vaciptir. Bu olduğunda 460W PSU'nun da değişmesi gerekecektir diye düşünüyorum. Hatta kalan parçaları kasayla birlikte satıp taşınabilir bir çanta kasa inşaa etmeyi düşünüyorum. Bu olduğunda 19" veya üzeri widescreen lcd de satın almamızın yolunu açmış oluyor. Harddisklerim dolu olduğu için de yeni çift işletim sistemim için 500 GB veya üzeri harddisk alabileceğim. Yapmayı düşündüğüm çanta bilgisayarın son 1 yıldır aklımda ve kağıt üzerinde tasarımını yapıyorum.

Bunların hepsi işlemcimin yanmasına bağlı. Ama on yıldır kullanıyorum. Çünkü babam da 256mb ram li ekran kartı ve wireless ile bluetooth'u olmayan, ekranı bozulduğu için tüplü monitöre bağlayıp kullandığı; klavyesi bozulduğu için klavye alıp bağladığı; internet içinse 25 metre ethernet kablosu çektiği, açılması dakikalar süren 2003 üretim yıllı ikinci el bir laptop kullanıyor.

Şimdi o adam bunu kullanırken, benim işlemcimin yanmasını istemem reva mı?

Git iş bul, günlük yevmiye ile çalış. Okuyorsan da okullar açılınca haftasonları ya da okuldan sonraları çalış. Çok sürmez zaten çalışsan 1 ayda hoş bi para toplarsın. Elindekini de satar üstüne koyar dilediğini alırsın. Yetmediği yerde "baba çalıştım şu kadar para kazandım ama bana bu kadar lazım; sınavlar da yaklaşıyor, üstünü tamamlayabilir misin?" diye sorarsın. Yoksa böyle hem babana laf edersin, hem de parasını yersin. Bir de iyisini alsın diye kendi malına zarar verirsin. Sen iyisini alayım diye çalışanı bozacaksan, ileride öksürüp tıskırınca karıyı da öldürürsün.

ileride öksürüp tıskırınca karıyı da öldürürsün
    :))

• beyler yarın öğlen yakıyorum nası yakıyım sizce son önerileri alayım
  • quote:

merhabalar arkadaşlar benim bi kaç derdim var yeni kasa alıcaktım noldu alamadım yok efendim laptop işte taşıması daha kolaymış vs. vs. zaten laptopların masaüstü pc lerden üstün görünmesinden bıktım artık şu laptopda fazla ısınmayı nası yapıcam öyle bi ısınsınki ekran kartı yansın yada bişeyi yansın işte yeni bi makine almak zorunda kalalım acil tavsiyeleri bekliyorum.

ne narka? bataryasının patlama şansı var yakma birine ver.
  • ya yandaki ızgaraya kağıt vs sok fan dursun oyun oyna gg
  • güncelllllllllll
  • laptopu aç açılış düğmesini kablolarını çıkar sonra babana göster baba bozuldu yeni pc almamız lazım de sonra babanda elinden tutar yeni pc alırsını ii aşklar
  • intelburn test
  • Hocam o kadar bozmak istiyorsanız temiz çözüm bios güncellemesi sırasında bataryayı çıkarmaktır.Daha zor ama kesin çözüm ise batarya girişinden 220 volt vermektir.Anakart yanar bir daha da açılmaz o bilgisayar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

güncel lütfen öneri bekliyorum

crysis3 koltuğun üstüne koy hiç kapatmadan beklesin öyle

işlemci belli sıcaklığı geçince kendini kapatıyor cihaz en azından laptopların çoğu öle

edit: fanın kablosunu kesip saç kurutma makinesiyle halledilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PwaGG -- 28 Ağustos 2013; 0:50:34 >
  • Cakmak yok mu evde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler 220 volt vermeyi nası yapcammm güncelllllllllll
  • işlemciyi yoracak program ve oyunlar kullan , pc yi 24 saat boyunca açık tut. bios tan güncelleme yaparken pc yi kapat :).işlemciye veya ekran karta fön makinesi tut :) işlemcinin soğutucusunu çıkar ki çabucak ısınsın veya ekran kartın :) laptopu ters çevir kaynar su dök :D:D
  • Mesajın sağ alt köşesinde sazan.avi yazıyordu
  • quote:

beyler 220 volt vermeyi nası yapcammm güncelllllllllll

ya bataryayı çıkar baaklara rastgele kabloyu bağla üzerine de bataryayı kapat ki yanıncao da zarar görsün anlaşılmasın
  • tamam beyler yarın yakıyorum kazamız mübarek olsun
  • kısa devre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jexon17

kısa devre

nası olacak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jexon17

kısa devre

nası olacak

alt kapağı aç pc çalışırken devrelerin üzerinde tornavida metal v.b şeyler gezdir gider zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

over and over and overclock yaparsan yanar heralde. Ama önce bir beni dinle.

İlk masaüstünü 98 ya da 99'da almıştık. Pentium II 300 MHz. 2004'e kadar kullandım. Sonra tamir edilmez raddeye geldi. Yenisini toplamak daha uygundu. AMD 3200+ işlemcili 2.00 GHz makina topladık. Son dokuz yıldır: Anakartın sata kontrolleri bozuldu, daha kötü bir anakart ile değiştirmek zorunda kaldık; 939 pin anakartlar artık bulunmuyordu. Ekran kartı yandı saçma bi ekran kartı aldık 100 lira civarıydı. Ramlerden biri bozuldu 512 Mb ile yoluma devam ettim. Sonra ekran kartı yine bozuldu; çıkardım. Birkaç ay önce de ram bozuldu ram aldık. Anakartın ram slot 1 i bozulmuş onu da son iki gündür format atmaya çalışırken keşfettim; slot 2 ye aldım 48 saat sonunda sorun çıkmadan format atabildim sonunda. Sisteme daha az yükleniyor diye son 4-5 yıldır Linux kullanmaktayım. Sonuç olarak zaman içinde upgrade olan değil downgrade olan bir bilgisayarı halen daha kullanmaktayım. Ekran kartım yok, 960 mb ram, eskisinden kötü bir anakart ve 2.00 GHz tek çekirdek işlemci. Ve bozulan monitörlerin yerine eşden dosttan bulduğumuz kullanmadıkları eski tüplü 17" monitör. Ve çalışmayan DVD sürücüleri ile 1'den 9'a kadar rakam tuşları bozulmuş klavye, apostrof koymak, parantez açmak gibi şeyler için ekran klavyesi kullandığım bir bilgisayar..

Son beş yıldır işlemcinin yanmasını bekliyorum. O zaman kurtarılamaz olacak, 939 pin işlemci kalmadı. Dolayısıyla anakartın ve ramlerin de değişmesi gerekicek. Almışken 500 lira üstüne orta seviye bir ekran kartı almak da vaciptir. Bu olduğunda 460W PSU'nun da değişmesi gerekecektir diye düşünüyorum. Hatta kalan parçaları kasayla birlikte satıp taşınabilir bir çanta kasa inşaa etmeyi düşünüyorum. Bu olduğunda 19" veya üzeri widescreen lcd de satın almamızın yolunu açmış oluyor. Harddisklerim dolu olduğu için de yeni çift işletim sistemim için 500 GB veya üzeri harddisk alabileceğim. Yapmayı düşündüğüm çanta bilgisayarın son 1 yıldır aklımda ve kağıt üzerinde tasarımını yapıyorum.

Bunların hepsi işlemcimin yanmasına bağlı. Ama on yıldır kullanıyorum. Çünkü babam da 256mb ram li ekran kartı ve wireless ile bluetooth'u olmayan, ekranı bozulduğu için tüplü monitöre bağlayıp kullandığı; klavyesi bozulduğu için klavye alıp bağladığı; internet içinse 25 metre ethernet kablosu çektiği, açılması dakikalar süren 2003 üretim yıllı ikinci el bir laptop kullanıyor.

Şimdi o adam bunu kullanırken, benim işlemcimin yanmasını istemem reva mı?

Git iş bul, günlük yevmiye ile çalış. Okuyorsan da okullar açılınca haftasonları ya da okuldan sonraları çalış. Çok sürmez zaten çalışsan 1 ayda hoş bi para toplarsın. Elindekini de satar üstüne koyar dilediğini alırsın. Yetmediği yerde "baba çalıştım şu kadar para kazandım ama bana bu kadar lazım; sınavlar da yaklaşıyor, üstünü tamamlayabilir misin?" diye sorarsın. Yoksa böyle hem babana laf edersin, hem de parasını yersin. Bir de iyisini alsın diye kendi malına zarar verirsin. Sen iyisini alayım diye çalışanı bozacaksan, ileride öksürüp tıskırınca karıyı da öldürürsün.

çok güzel yazmışsın kardeşim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.