Şimdi Ara

Laptop'umu nası yakabilirim [CİDDİ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
4.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ihtiyacı olan birine ver, sizin gibiler yüzünden teknolojik çöplük oluyor memleket.
  • Bir battaniyenin üzerine koy en ağır oyunlardan birini aç sol hava çıkışından içeri saç kurutma makinesi ile sıcak hava bas. Sonra bana gönder parçalarını okuturum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OlorinKing

benzin dök yak

Hocam bu devirde benzin pc den daha pahali :D benzine vereyecegi paraya i7 li pc alir :D

• tavsiyesi olan yazsın lütfen konudaki tüm yazdıklarımı okumadan yanı yazmayın
  • cok ucuza sat otobüste unutmuşum de

• crysis 3 yükle ayarları fulle gir oyna laptopun yanlardan fanların üfledigi havayı havluyla kapa bi süre oynamaya devam et yanar
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    ++++++
    Tebrik ederim çok güzel bi açıklama olmuş tam bir tüketim toplumu olduk bu nereye kadar gidecek bilmiyorum sanki iyi günlerdeyiz gibime geliyor
  • bana gönder benim işime yarar.
  • GTA IV oyna 100% yanar laptopun

• Yapma ailenin durumu yoktur belki bosver almicaklarsa gine almazlar tamir ederler modemi durduk yere 200 300 lira girer

• quote:

Orijinalden alıntı: GunslingeR085

GTA IV oyna 100% yanar laptopun

gta4 lowda kaldırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karthusnowulti

Yapma ailenin durumu yoktur belki bosver almicaklarsa gine almazlar tamir ederler modemi durduk yere 200 300 lira girer

hocam allahaşkına üstte yazdıklarmı okuyup cevapla durum var diyorum para hazır diyorum laptopum olduğu için alınmıyor diyorum kaçıncı kez dicem artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: resquer

bide geçen BF3 oynarken jetteykene snipera ölünce klavyeye bi yumruk atmıştım elim bile çok acıdı böyle ekran sabit kaldı dıııııııııııt diye ses geldi kapa aç yaptım düzeldi bu şekilde bi hasar verebilirmiyim ama sessiz olmadı bide klavyeye çakınca yanlardan toz çıktı

vay anasini jetten sniper yemek ne demek be

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

over and over and overclock yaparsan yanar heralde. Ama önce bir beni dinle.

İlk masaüstünü 98 ya da 99'da almıştık. Pentium II 300 MHz. 2004'e kadar kullandım. Sonra tamir edilmez raddeye geldi. Yenisini toplamak daha uygundu. AMD 3200+ işlemcili 2.00 GHz makina topladık. Son dokuz yıldır: Anakartın sata kontrolleri bozuldu, daha kötü bir anakart ile değiştirmek zorunda kaldık; 939 pin anakartlar artık bulunmuyordu. Ekran kartı yandı saçma bi ekran kartı aldık 100 lira civarıydı. Ramlerden biri bozuldu 512 Mb ile yoluma devam ettim. Sonra ekran kartı yine bozuldu; çıkardım. Birkaç ay önce de ram bozuldu ram aldık. Anakartın ram slot 1 i bozulmuş onu da son iki gündür format atmaya çalışırken keşfettim; slot 2 ye aldım 48 saat sonunda sorun çıkmadan format atabildim sonunda. Sisteme daha az yükleniyor diye son 4-5 yıldır Linux kullanmaktayım. Sonuç olarak zaman içinde upgrade olan değil downgrade olan bir bilgisayarı halen daha kullanmaktayım. Ekran kartım yok, 960 mb ram, eskisinden kötü bir anakart ve 2.00 GHz tek çekirdek işlemci. Ve bozulan monitörlerin yerine eşden dosttan bulduğumuz kullanmadıkları eski tüplü 17" monitör. Ve çalışmayan DVD sürücüleri ile 1'den 9'a kadar rakam tuşları bozulmuş klavye, apostrof koymak, parantez açmak gibi şeyler için ekran klavyesi kullandığım bir bilgisayar..

Son beş yıldır işlemcinin yanmasını bekliyorum. O zaman kurtarılamaz olacak, 939 pin işlemci kalmadı. Dolayısıyla anakartın ve ramlerin de değişmesi gerekicek. Almışken 500 lira üstüne orta seviye bir ekran kartı almak da vaciptir. Bu olduğunda 460W PSU'nun da değişmesi gerekecektir diye düşünüyorum. Hatta kalan parçaları kasayla birlikte satıp taşınabilir bir çanta kasa inşaa etmeyi düşünüyorum. Bu olduğunda 19" veya üzeri widescreen lcd de satın almamızın yolunu açmış oluyor. Harddisklerim dolu olduğu için de yeni çift işletim sistemim için 500 GB veya üzeri harddisk alabileceğim. Yapmayı düşündüğüm çanta bilgisayarın son 1 yıldır aklımda ve kağıt üzerinde tasarımını yapıyorum.

Bunların hepsi işlemcimin yanmasına bağlı. Ama on yıldır kullanıyorum. Çünkü babam da 256mb ram li ekran kartı ve wireless ile bluetooth'u olmayan, ekranı bozulduğu için tüplü monitöre bağlayıp kullandığı; klavyesi bozulduğu için klavye alıp bağladığı; internet içinse 25 metre ethernet kablosu çektiği, açılması dakikalar süren 2003 üretim yıllı ikinci el bir laptop kullanıyor.

Şimdi o adam bunu kullanırken, benim işlemcimin yanmasını istemem reva mı?

Git iş bul, günlük yevmiye ile çalış. Okuyorsan da okullar açılınca haftasonları ya da okuldan sonraları çalış. Çok sürmez zaten çalışsan 1 ayda hoş bi para toplarsın. Elindekini de satar üstüne koyar dilediğini alırsın. Yetmediği yerde "baba çalıştım şu kadar para kazandım ama bana bu kadar lazım; sınavlar da yaklaşıyor, üstünü tamamlayabilir misin?" diye sorarsın. Yoksa böyle hem babana laf edersin, hem de parasını yersin. Bir de iyisini alsın diye kendi malına zarar verirsin. Sen iyisini alayım diye çalışanı bozacaksan, ileride öksürüp tıskırınca karıyı da öldürürsün.

hak verdim yazılana..
    illa bozucaksan fan girişinden su ver. ama madem amcan çakar o zaman yazılımdan git, dayanamayacak overclock mantıklı.

• bios güncellmesi sırasında güç kesmeyi denediniz mi hocam
  • Fanı boz 67 saat falan açık kalsın ki sürekli oyun oyna. Altını biraz yüksek tut çıtalarda, ufak çaplı bi yangın da çıkar.

Harbi fiziksel değil de yazılımsal olarak daha rahat olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qrznBot -- 27 Ağustos 2013; 23:37:02 >
  • fanın arasına kürdan sok ekran ekran kartı yansın bizde vardı yanmıştı öyle
  • prizi sök kabloları anakarta dokundur.

• buzluğa koy bi kaç saat sonra çıkar oda ısısına gelince kim anlıyorsa koy önüne üzerine kalsın ihale bi kaç kez dene nemden bozulur fan kısmından biraz su gönderip bekletip çalıştırılsa yada tuş kısmından birazsu

not: tahminendir oluşa bilecek hasarlardan sorumlu değilip patlar filan

• soketlere enerji vermek işinden vageç
    çünkü usb-sata farketmez tüm soketlerde küçük bir sigorta direnci var belirli bir gücün üstüne gelince atar
    fanı kapatmak da işe yaramaz
    yapacağın ana güç girişine çok sağam akım vermek ama bunu batarya girişinden yap
    çünkü şarj giriş soketinden yaparsan anlaşıluır ama bataryadan verirsen batarya kısa devre oluşturmuş der çıkarsın iişin içinden
    neresine vurdğun önemli değil cos edene kadar elektrikle
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.