Şimdi Ara

laptop'umu restart yapınca açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende Monster laptop var normal kullanıyorum fakat yeniden başlat dediğim zaman pc bir kapanıyor bir daha açmak için saatlerce uğraşmam gerekiyor. Normal kapattığım zamanlarda açtığım zaman bazen hiç sıkıntı çıkarmazken bazenleri güç düğmesinde ışık yanıyor fakat pc açılmıyor güç tuşundan defalarca aç kapa yapmam gerekiyor. Format atmayı denedim fakat format esnasında da defalarca restart yapmaya çalıştığı için sağlıklı format atamadığımı düşünüyorum. En sonunda format attıktan sonra laptop açıldı fakat yeniden başlat dediğimde kapandı ve açılmadı siyah ekranda kaldı. Ben de nette biraz araştırdım pek faydalı bir sonuca varamadım. Bios pilini değiştirdim ardından defalarca power tuşuyla oynadım ve sonunda açıldı ama şuan kapatırsam tekrar açılmama ihtimali çok yüksek. Sizce sorun neden kaynaklanıyordur? Bilgisi olanların olayı aydınlatmasını bekliyorum:) Şimdiden teşekkürler.

• açılmadığı zaman bios ekranı bile mi gelmiyor?

yoksa bios ekranı geliyor windowsmu açılmıyor?
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Bios ekranı da gelmiyor. Hiç bir şekilde tepki vermiyor pc ama işlemci aşırı ısınıyor siyah ekranda beklerken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uykudan uyanıyor mu cihaz?

• horozcu yavuz abi kullanıcısına yanıt
    Evet denedim şimdi uykudan uyanmada bir sıkıntı yok.

• Merhabalar
    Bir teknik servise uğrayıp, cihazınızın bios ünitesini bir kontrol ettiriniz. ( bios entegresi, yazılımı v.s. )

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nothingman34.5

Bios ekranı da gelmiyor. Hiç bir şekilde tepki vermiyor pc ama işlemci aşırı ısınıyor siyah ekranda beklerken.
    cihazın anakart ile lcd panel arasındaki plex kabloda sorun olabilir.

bu kablo en sık bozulan donanımlardan biridir.

kontrol ettirin.

arkadaşın birisi biosu kontrol ettir bemiş ama biosta sorun olsa hiç açılmaz sistem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu havada kalmasın sonlandırıyım. Laptopu monster servisine götürdüm anakartı arızalı değişmesi gerekiyor dediler ve 3500 lira civarı para istediler bende değiştirmedim. Başka özel bir servise götürdüm ana kartı test ettikten sonra donanımsal bir sıkıntı olmadığını ve biosun tekrar yüklenmesi gerektiğini söyledi ama bu anakarta uygun bios setupunun sadece monsterda olduğunu ve bir şey yapamayacağını söyledi. Çözüm şöyle buldum laptopu kapatmıyorum :) akşamları uykuya alıyorum çünkü uyanmasında bir sıkıntı yok gündüzleri zaten açık duruyor. Bir süre böyle kullandım bu sefer farklı bir monster servisine gittim biosunu güncellemenizi istiyorum dedim. Sanırım biosu tekrar kurmuşlar ve sorun tamamen ortadan kalktı sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum. Yani sebebini bilmediğimiz bir nedenden ötürü biosu çökmüş tekrar kurdukları zamn düzeldi. İlginiz için sağolun konuyu okuyan biri olursa diye son düzelmeyi yapıyım dedim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nothingman34.5 -- 21 Ocak 2020; 1:16:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.