Şimdi Ara

Laptop'umun nesi var bulamadım. yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Acer Aspire 5739G Laptop kullanıyorum. Windows 8.1 Pro işletim sistemi ve güncel chipset/bios/driver kullanıyorum. Bilindiği gibi Acer 5739G modeline ne kadar diz üstü dense de diz üstüne aldığında eğer oyun v.b işlemci yorucu herhangi bir program yada oyun açtığınızda diziniz sobaya değmiş gibi oluyor. O yüzden ben yaklaşık 2 yıldır Laptopumu bir nevi kasa gibi kullanıyordum, bir arkadaşımın önerisiyle laptopu ters V şekline getirerek daha iyi hava sirkülasyonu sağlayacağımı düşünerek kullanmaya başladım.

Bu arada HDD değiştirdim şuanda yaklaşık 3 yıldır bu HDD yi kullanıyorum, - diğerinde darbeye bağlı atma problemi oluşmuştu - .

Başlarda - yaklaşık 2-3 ay önce - kısa süreli donmalar yaşıyordum laptopta ve laptop kendini bu durumdan kurtarabiliyordu. sonra birden bire kapanmalar başladı, güç kesiliyordu aniden ve laptop kendini başlatmıyordu. laptop ısısına bakıyordum sıcak ancak çooook sıcak değildi yani kendini otomatik kapatması mümkün değil gibi gözüküyordu.

Ardından aniden kapanmalar dahil mavi ekran hatası almaya başladım. başlarda USB girişleriyle alakası olduğunu düşünmüştüm ancak bunun sebebinin bu olmadığını laptopu boş bırakmama, USB driverlarını güncellememe rağmen yine aynı hatayı aldığım zaman anladım.

Mavi ekran hatası bir parçanın, donanımın veya yazılımın doğru çalışmadığı veya uygun olmadığı zaman alınır, ve ekranda bunu belirten bir kod bulunur ancak ben bu kodu Windows8.1 de göremedim, bu yüzden sorunu bulamadım.

Pc açıkken yada yeni açtığımda pc %70 oranında 5-10dk içinde donuyor.-donmadan önce farenin takıldığını hissettim-. kitleniyor. Caps Lock veya Num Lock tuşları bile çalışmıyor, yani ışığı yandırıp söndüremiyorum. O şekilde donuyor.

Pc yi taşıdığımda donma probleminin olma olasılığı %99.

En son olarak Pc açılırken BIOS görmeden elektriği kesip tekrar başlaması. bir gün bıraktım kendi haline ve 20 kez tekrarladı bu işlemi , 20 işlem sonunda bios u gördü bu sefer de BIOS da dondu, bu da işletim sisteminden kaynaklı olmadığını düşündürdü bana.

bazen elektriği kesmiyor ancak biosu da görmüyor, kapalı ekran gibi çalışmaya devam ediyor. fanlar çalışıyor ancak görüntü gelmiyor ekrana .

Şimdi bulduğum bir kaç çözümden bahsedeyim.

Öncelikle temas kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Pc yi ters V konumundan alıp Fan kapanmayacak şekilde düz bir ortamda normal pozisyonda çalıştırdım. böylece açılırken elektrik kesme v.b sorununu en aza indirdim. 10 açılışta 2-3 kere donuyor.

Artık Pc açıldığından sonra 1-2 kere donma hatası alıyordum, en son olarak mavi ekran hatası geliyordu. mavi ekran hatasını aldıktan sonra kapatılıp açıldığında artık donma problemini yaşamadığımı gördüm. yani mavi ekran alana kadar önemli hiçbir işlem yapmadım pc de.

Şimdi size bu problemin neden kaynaklandığını sormak istiyorum ve tabiki kesin çözümünü, istediğiniz her soruyu cevaplayabilirim. çekinmeden sorabilirsiniz. teşekkürler.

• HDD ile alakalı :S
  • Teoman-Tt kullanıcısına yanıt
    neden öyle oldugunu düşünüyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tzirallon Cebircisi

bu konularda bilgili bir arkadaş yok mu, illa ki bir bilgisayarcıya götürüp 300 tl bayılmamız mı gerek :(

Laptopu açıp cpu fanını ve içini güzlce temizle.
    Acer ları açmak biraz zor ama.
    youtube da videoları var bir bak istersen.
  • Usta anlatılana göre hdd tam bi döngü problemi olmuş ondan hdd dedim
  • Teoman-Tt kullanıcısına yanıt
    bellek tanılama aracını kullansam sorunu çözer mi, bana daha çok donanımsal bir hata gibi geliyor. özellikle elime aldıgında donmasından kaynaklı.
  • Sana burda kimse sorunun şundan kaynaklıdır diye bir şey söyleyemez onun için burda çözüm bulman zor çünkü sorunun kaynağı onlarca farklı şey olabilir. Anakart arızalı olabilir, belki ramler sorunludur veya hdd bozuktur. Masaüstü olsa farklı parçalarla dene derdik ama laptopda durum öyle olmuyor. Senin yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum, servisinde parçaların tek tek kontrol edilmesi lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevabın için, bilmediğimden değil durumu, hani varsa tanılama programlarıyla durumu toparlayabilirim, en azından durum analizi yapar laptopa yeni parça için değer mi / değmez mi onu kararlaştırırım diye düşünüyordum. HDD için tarama yaptım ancak bi sorun bulamadı. power kaynaklı oldugunu düşünüyorum durumun daha cok. birden kendini kapatması power, birden kapanması ram veya hdd diye gözüküyor kağıt üstünde. ekranı kapattığımda yarım saat kapanmıyor mesela, o da hdd gözüküyor , işte bu tarz taramayı yapacak bi program vs. benzeri şeyler varsa onu arıyorum açıkçası burada.

edit: laptop Acer Aspire 5739G (2008 model)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tzirallon Cebircisi -- 30 Ekim 2014; 16:09:48 >
  • Sayın forum yöneticileri ve değerli üye arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim. Forumda nasıl konu açılır bilmiyorum bu yüzden buradan yazabiliyorum.
    Dell Vostro 1500 Laptop kullanıyorum.
    GPU: GeForce 8400M GS
    CPU: İntel(R) Core(TM)2 Duo
    RAM: 2GB
    HDD: 160GB WD 7200rpm
    Geçen yaza kadar herşey normaldi. Birgün aniden bilgisayar önceki günlerde oynadığım oyunu kasarak açmaya başladı, bilgisayarımda yavaş açılmaya başladı youtube da video izlerken kasıyor facebookda sayfayı aşağı yukarı yaparken kasmaya başladı hemde aşırı kasma. Birden bire oldu bunlar Hard disk programlarıyla hard diski tarattım bir problem cıkmadı. En az 6-7 defa format attım komple C: ve D: sürücülerin hepsini güncelledim program kurmadan kullandım acaba kulladıdığım programlarmı etki ediyor acaba diye sonuç yine aynı değişen hiçbirşey olmadı. İşletim sistemi XP, Win7 Home Basic, Win7 Ultimate kurdum acaba bir fark olurmu diye yine başarısız oldum. Ekran kartından şüphelendim acaba karttamı bir sorun var diye normalde ben bu sistem ile Crysis oynadım çok rahat kasma yapmadan mesela Counter strike 1.6 açıyorum oyunda kendimken çok güzel hiç kasmıyor online olarak bir servera girdiğimde yada oyuna bot eklediğimde fps çok düşüyor kasmalar başlıyor kasmayıda aşıyor neredeyse donacak duruma geliyor önceden bir oyuna girdiğimde makina cayır cayır yanardı şimdi bu sorunlar ortaya çıktıgından beri makine hiç ısınmıyor genelde soğuk ve bu beni çok düşündürdü nedenini anlamadım ve mavi ekran hatası almadım hiç ve şuan sistemde 2-3 oyundan başla oyun kurulu değil diskim boş doluluğundanmı kasıyor desem değil, son olarak bir oyunda daha sorun yaşadım onuda belirteyim Metin2 normalde bu oyunu aynı anda 3 tane açabiliyordum sorunsuz kasma olmadan 4.yü ise kasarakda olsa oynayabiliyordum şimdi ise 1 taneyi zorla açıyorum giriş yaparken atıyor sürekli deneye deneye giriyorum ve bu oyundada çok aşırı donuyor ne yaptıgımı bilemiyorum oyunda 1 tane açmışken bile.
    Sorunum bu şekilde ne yapacağımı bilemedim sizlerden yardımlarınızı bekliyorum. Konu açmayı bilmediğimden buraya yazdım hatam varsa özür diliyorum.

• Arizayi soyliyim yuzdeyuz hdd .
    HDD mekanik aksamli oldugu icin bozulmasi olasidir
    Duzeltme Ikinizin sorunuda ayni arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fire_guard -- 11 Kasım 2014; 0:34:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @06Firari06

hard diskini bir HD tune pro ile taramanı tavsiye ederim. eğer daha önce çalışıp şimdi çalışmayan veya donan bir problemin varsa büyük ihtimal ya ram , yada harddisk kaynaklı olacaktır. bu söylediğim program ile bir tarat, eğer sektör hatası çıkıyorsa harddiskini değiştir. 160gb harddisk yaklaşık 70 lira civarında 20tl de servis ücretiyle işi halledebilirsin.

@fire_guard

ben kendim de harddiskten şüpheleniyordum, sorun kaynağı resmen. wd blue oldugundan atma hatası veriyor 2-3 sene sonra. kendi hdd imde bad sector hatası yakaladım 3 tane, format ata ata böyle sector hataları olması normal. her formatta biraz daha zarar veriyorsunuz hdd ye. o yüzden harddisk i bir formattan geçirip sektör taraması yapıcam, baktım olmadı yenisini alıcam. teşekkürler cevap için.
  • Format atmanın Hdd ye bir zararı yok dosya silip eklemek ile format arasında bir fark yok.

Sorun hdd veya ram kaynaklı gibi görünüyor. Hdd'yi test programlarıyla ram'i ise birden fazla modül varsa tek tek ve farklı girişlerde deneyerek anlayabilirsiniz.
  • @Buraktas.

Şöyle fark var . Harddisk için konuşacak olursak hard disk asla senin ilk kullandığın gün kadar temiz olamaz. milyarlarca sıfır düşün, ve o senin ilk kullandığın zamanki harddiskin. ve onları bilgi ekleyerek 1 e çeviriyorsun. bir programı bir dosyayı ne kadar silersen sil aslında tam olarak silemezsin ve bu sistemde 1 olarak kalır yani sen sildim dersin ancak o harddiskte 00000 değilde 00010 olarak gözükür. o 1 ler üzerine yazı geldikçe 1 olur 0 olur sürekli değişir ve tam olarak manuel hiçbir zaman 00000 konumuna getiremezsin.

o yüzden harddiske format atarsın, bu sektör hatalarını temizler ve sana 00000 olarak hdd ni sıfırlar. bu bildiğimiz sağtuş format işlemi değildir. hdd kapasitesine ve hızına göre 1 gün bile sürebilir. bu süre zarfında pc kapatıldıgında yada elektrik kesintilerinde hdd kullanılamaz hale gelir. eğer başarırsanız hdd niz temizlenmiş olarak tekrar kullanabilirsiniz. ancak son çare olarak önerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tzirallon Cebircisi -- 11 Kasım 2014; 17:12:59 >

• cevapları okuyorumda forum ölmüş ağlayanı yok
  • Tzirallon Cebircisi kullanıcısına yanıt
    HD tune pro ile tarattım zaten yazımdada belirtmiştim hiç bir problem yok Error scan'de hepsi yeşildi kırmızı çıkmadı hiç.
  • quote:

@Buraktas.

Şöyle fark var . Harddisk için konuşacak olursak hard disk asla senin ilk kullandığın gün kadar temiz olamaz. milyarlarca sıfır düşün, ve o senin ilk kullandığın zamanki harddiskin. ve onları bilgi ekleyerek 1 e çeviriyorsun. bir programı bir dosyayı ne kadar silersen sil aslında tam olarak silemezsin ve bu sistemde 1 olarak kalır yani sen sildim dersin ancak o harddiskte 00000 değilde 00010 olarak gözükür. o 1 ler üzerine yazı geldikçe 1 olur 0 olur sürekli değişir ve tam olarak manuel hiçbir zaman 00000 konumuna getiremezsin.

o yüzden harddiske format atarsın, bu sektör hatalarını temizler ve sana 00000 olarak hdd ni sıfırlar. bu bildiğimiz sağtuş format işlemi değildir. hdd kapasitesine ve hızına göre 1 gün bile sürebilir. bu süre zarfında pc kapatıldıgında yada elektrik kesintilerinde hdd kullanılamaz hale gelir. eğer başarırsanız hdd niz temizlenmiş olarak tekrar kullanabilirsiniz. ancak son çare olarak önerilir.

Ben sıfırdan windows yüklemini kastediyorsunuz sandım format atmak derken. Bu olay farklı tabii ki.

• quote:

@06Firari06

hard diskini bir HD tune pro ile taramanı tavsiye ederim. eğer daha önce çalışıp şimdi çalışmayan veya donan bir problemin varsa büyük ihtimal ya ram , yada harddisk kaynaklı olacaktır. bu söylediğim program ile bir tarat, eğer sektör hatası çıkıyorsa harddiskini değiştir. 160gb harddisk yaklaşık 70 lira civarında 20tl de servis ücretiyle işi halledebilirsin.

@fire_guard

ben kendim de harddiskten şüpheleniyordum, sorun kaynağı resmen. wd blue oldugundan atma hatası veriyor 2-3 sene sonra. kendi hdd imde bad sector hatası yakaladım 3 tane, format ata ata böyle sector hataları olması normal. her formatta biraz daha zarar veriyorsunuz hdd ye. o yüzden harddisk i bir formattan geçirip sektör taraması yapıcam, baktım olmadı yenisini alıcam. teşekkürler cevap için.

Dostum bu islerin içinde yaklasik 12 13 senedir çalışıyorum. O yüzden eminim
    Tavsiyem pc icin killanmalik ssd al omurluk olsun. Yedek icin ozel bir hdd tut ayda bir hafta da bir kullan

• @fire_guard

laptopum da zaten 6 senelik, yani gidipte ssd almaya değeceğini düşünmüyorum, 320gb hdd vardı şimdi 160gb hdd almayı düşünüyorum. yedeğe pek gerek yok masaüstümde 1tb wd black var, o yüzden. amacım laptopu elle taşınır kullanılır hale getirmek. gidip oyun oynamayacagım, yada iş yapmayacağım. idare etsin amacım.

@06Firari06

tekrar gibi olacak ama oyunlarda donma, windows geç açılması, pc de donmaya kadar giden takılmalar .. bu gibi durumlarda harddisk sorunlu cıkar. laptop darbe aldıysa iç kablolarda da sıkıntı olabilir yada kablo yerinden çıkmış, temas etmiyor olabilir. açabiliyosanız laptopun içini açıp bir kontrol edin derim. eğer %100 hdd olmadığına eminseniz ram den şüphe etmeye başlaya bilirsiniz.

edit : kablo yerinden çıkmışsa zaten pc açılmaz, kablonun doğru oturup oturmadığına bi bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tzirallon Cebircisi -- 11 Kasım 2014; 23:24:16 >

• Anakartta besleme sorunu yada vga chipinde sıkıntı var Eğer vga harici nvidia ise sorun %60 bununla ilgili değilse beslemede sıkıntı var.
  • Acer 2920 ve aspire serisinde kuzey/guney koprusu arizasi kronik bir arizadir.
    Ayrica hdd dedigim gibi mekanik yapım dir . Hic kullanmasanda bozulur çok kullansanda bozulur.bozulma zamanini kestiremeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fire_guard -- 12 Kasım 2014; 0:56:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.