Merhaba laptop modelim HP Pavilion 15 P-201NT. Laptopumu alalı 2 ay oldu. Laptopa telefonum için LG PC Suite indirdikten sonra soldaki 2 tane port çalışmamaya başladı. Ne gerekiyorsa yaptım bütün güncelleştirmeleri yükledim. HP'nin sitesindekileri de indirdim. Sistemi geri yükledim o da olmadı. Win10 yüklemiştim, geri aldım Win8.1'e. Yine olmadı. Sağdaki tek port USB 2.0 destekliyor ve her şeyi okuyor. HP Support'a da başvurdum, Bunun yazılımsal da donanımsal da bir sorun olabileceğini söylediler. BIOS güncellemesi var ama onda da pcnin bi daha açılmama ihtimali var. Sizce bu sorun neden oldu, anakartla alakası olabilir mi ? NE YAPAYIM BEN DAHA Bi de bu var, sistemi geri yükledikten ve win 8'e geçtikten sonra bu kaldı, kaldıramıyorum kendisini, yerini bile bulamıyorum.
Öncelikle selamın aleyküm kardeş bu sorunun aynısı bana olmuştu 2 gün önce düzelttim ben de bilgisayarı 2 ay önce aldım benim de başıma geldi şimdi sana anlatıyım sorun anakart kardeş biosdan ayarları sıfırlarsan eski ayarlara döndürürsen sıkıntı çözülecek ama açıldıktan sonra device doctor pro programını yükle ben sana full yükleme linkini veriyimhttp://www.****larindir.com/device-doctor-pro-full-3-2.html burdan indir orada usbnin güncel olmadığını göreceksin ben de güncel biliyordum ama orada gözükecek onu hemen güncelle ardından driver booster i yükle bunu da burdan yükle :http://www.****larindir.com/iobit-driver-booster-pro-full-turkce-tam-indir.html yükledikten sonra anakartının driverlerinin güncel olmadığını göreceksin onları oradan güncelle (güncel sanabilirsin ama biostan ayarları sıfırladık kesinlikle güncelle) ve sorun tamamen ortadan kalkıcak eğer sorun olursa hemen cevap yaz Kolay Gelsin...
kardeş linkler çıkmamış sen internetten indirirsin ama full indirmeyi unutma full indirmezsen gözükmez bu programlarda öyle
Temiz format ile W10'a geçiniz otomatik çalışır. Eğer bozuk değilse..
emre3425E
kullanıcısına yanıt
@emre3425 Aleyküm selam, sağol kardeşim. Dediğin programları indiririm gösterdiğin yerden, ama bios ayarlarına girebileceğim yeri bulamadım Ayarlar>Güncelleştirme ve Kurtarma>Kurtarma>Gelişmiş Başlangıç'a giriyorum ama bellenim ayarları yok dediklerini yapıcam inş benimkiler de çalışır.
MühendisMurat
kullanıcısına yanıt
Hiçbir şey işe yaramazsa son çare olarak buna başvurucam. Yeni olduğu için format atmaktan çekiniyorum. Zaten Win10u yüklerken sürücüleri silip tekrar yüklediğini fark etmiştim. Yakın zamanda tekrar yükleyeceğim belki o zaman da düzelir. Teşekkürler
internetten biosa nasıl girilir diye araştırırsan bulabilirsin ama kesinlikle dediğimi yap %99 olucak kolay gelsin