Merhaba arkadaşlar bir mod işine girdim yardımınıza ihtiyacım var. Elimde 7 senelik Toshiba Satellite S2410-303 dizüstü var. Bu cihazın usb bağlantıları arkada bulunuyor, kullanırken sıkıntı yarattığı için Fddnin yerine 4 lü sıralı bir usb hub yerleştirmeye karar verdim. Bilgisayarı tamamen söktüm ve anarkartın altından usb bağlantı noktasından birine sırası ile 4 kablo lehimledim ve bu kabloları da usb çoğaltıcının kartına lehimledim. Bağlantı sırasını 3-4 kere kontrol edip yaptığım halde usb çoğaltıcı sistemde görünmüyor. Ancak lehimlediğim usbnin yanındaki bağlantı noktasında fare kullanabiliyorum. Yani usbler çalışıyor. Lehimlediğim usb bağlantısının ağzını kapattım ki aynı noktaya birden fazla cihaz bağlanması durumu olmasın. Yaptığım hata usb kablosu yerine 7li görüntü kablosundan ayırdığım 4 kabloyu kullanmam mıdır? Yoksa usb kabloları da sıradan kablolar mıdır? Yada sistem bu şekilde lehimlemeyi kabul etmez mi? İlla usb ucuyla bağlantı mı yapmam lazım?
Yardım ederseniz sevinirim, emeğim boşa gitmesin.
usbde 4 kablo vardır - + ve bilgi ucları 2 tane bunlardan direk lehimlesen sorun olmaz bence
Malesef bir türlü sağlıklı çalışmadı.
usb uzatma kablosu bulup onu deneyebilirsin bir de soket simetri olayına v.s. dikkat etmen gerek.. kabloyu değiştirsen bile bu saatten sonra hub un yanmış olma ihtimalini de unutmamalısın tabiiki..
Usb kablosuyla tekrar denedim. Sanki lehim gevşekmiş gibi ledi bir yanıyor bir sönüyor. Led yandığında da sistem sürücüyü yükleyemedi uyarısı alıyorum. Bir türlü randımanlı çalışmadı. DAha doğrusu hiç çalıştıramadım. Çoklayıcı sağlamdı ama yandığını da zannetmiyorum. Çünkü sırasını defalarca kontrol ettim.
belki de güç sorunu yaşıyordur.. özellikle harici harddiski çift usb soketli kablo olmadan eski bilgisayara ya da harici güç girişi ile beslenmeyen usb hub a takınca aynı sorunu çıkartıyor.. tek damarlı tel(telefon ya da ethernet kablosu gibi) kullanıp tekrar denemeni tavsiye ederim yine sorun varsa ekstradan bi bölümden 5v eklemen gerekebilir hub a..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
bence hiç uğraşma derim. büyük ihtimal yeterli bir verim alman zor...bahsettiğimiz ürün laptop olduğu için masaüstüne göre biraz daha karışık olacak. yeterli voltajı alamayabilirsin... güç tüketii artacağı için ısınma ve şarjın kısa sürmesi gibi olaylar yaşayabilirsin...
Güç sorunu yaşadığını zannetmiyorum. Bağlantıyı yapmadan önce usp portundan normal kullanıyordum. Ama onu takmak için de arkaya bakmam gerekiyordu, bilgisayarın ortasına doğru yerleştirilmiş sıkıntı vermeye başladı. USBden kullanırken çoklayıcıyı hdd hariç fare flash bellek vs kullandım sorun çıkartmadı. Bende böyle bir yol izledim ama ne yazıkki çoklayıcının ledi bile sürekli düzenli yanmadı. _janavarR önerdiğin ürün güzel ama yine çantasına koyarken çıkart sonra tekrar tak vs ... işte bundan kurtulmak istiyordum yapamadım. Sorun ne acaba hala bulamadım. Zaten kullanacağım cihazlar da fare flash bellek vs olacak. Harici hdd ihtiyacım yok olursa da arkaya takarım onu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme