Şimdi Ara

Laptop Watt Değerleri Normal Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 3 hafta önce şarj aletine kaynak yapılmıştı hafif elektriklenme var. Acaba resimdeki laptop boştayken resimdeki watt değerleri normal midir? Ayrıca oyundayken 40 45 wattı görüyor.
    Not: sıcaklık değerleri oyundan çıktıktan sonraki değerlerdir

[simage]http://imgur.com/i71VEUn [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavel nedved -- 4 Eylül 2013; 0:44:12 >

• işlemci modelini göremedim ama 45w normal en yüksek bunu görmesi gerekir zaten..

Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

işlemci modelini göremedim ama 45w normal en yüksek bunu görmesi gerekir zaten..

Kolay Gelsin..

i7 2670qm işlemci modeli hocam. daha önce konu açmıştım fps düşüşüyle ilgili. adaptöre kaynak yapıldığından beri ani kasmalar başladı oyun sırasında. örneğin şarj aleti takılıyken fifa 13'te sıcaklık 85 derece ve fan birden şahlanıyor, çıkarıp pille devam ettiğimde 60 derecelere düşüyor. Sorunun tamamen adaptör kaynaklı olduğundan nasıl emin olabilirim? teşekkürler
  • Max W oranı 45 miş
    http://ark.intel.com/products/53469

Adaptör tam besleme yapmıyor olabilir bunu en iyi bencmark testiyle anlarsınız grafik için bikaç test uygulayın internetten aynı modelin testlerine bakın eğer aralarında uçurum varsa sizinkinde bir problem olduğu aşikardır.

Adaptörde suçu bulmadan önce takılma yapıcak donanımları incelemekte fayda var ram oyunu çalıştırdığınıza göre yeterli daha önce normal oynuyormuşunuz anladığım kadarıyla hdd sorun olmaz mı?

hdtune indirin healt kısmında eğer renkli ibareler varsa buraya resmini koyabilirmisiniz?

Bunu yapmamızdaki amaç hdd kablosu bozuk olabilir yada hdd ömrü tükenmiş uzatlamarı oynuyor olabilir bunların hepsi takılması için etkendir.

Kolay Gelsin..

• quote:

Max W oranı 45 miş
    http://ark.intel.com/products/53469

Adaptör tam besleme yapmıyor olabilir bunu en iyi bencmark testiyle anlarsınız grafik için bikaç test uygulayın internetten aynı modelin testlerine bakın eğer aralarında uçurum varsa sizinkinde bir problem olduğu aşikardır.

Adaptörde suçu bulmadan önce takılma yapıcak donanımları incelemekte fayda var ram oyunu çalıştırdığınıza göre yeterli daha önce normal oynuyormuşunuz anladığım kadarıyla hdd sorun olmaz mı?

hdtune indirin healt kısmında eğer renkli ibareler varsa buraya resmini koyabilirmisiniz?

Bunu yapmamızdaki amaç hdd kablosu bozuk olabilir yada hdd ömrü tükenmiş uzatlamarı oynuyor olabilir bunların hepsi takılması için etkendir.

Kolay Gelsin..

hocam testi yeniledim. aslında asıl problemim daha önce bi sorun yokken, far cry 3 crysis 3 yüksek grafikli oyunlarda 30 saniyede bir 2 3 saniyelik kasmalar olması. başka önerebileceğin test varsa uygulayım. tekrar terkar teşekkür ederim yardımın için

http://imgur.com/oupPi6l

http://imgur.com/UbNVk3s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavel nedved -- 4 Eylül 2013; 14:12:24 >

• Hala sorunu hdd bulmakta ısrarcıyım şunu deneyin Advanced System Care kurun ve pc ye baştan ağaı bir bakım yapın butun tickleri internet tanımlama bilgileri hariç tickleyin sonra başlatın sizden muhtemelen restart isteyecek ve hdd düzelticek daha sonra bir daha deneyin sorun hala devam ederse başka yerde problem arayalım hdd gayet sağlıklı görünüyor.

Bundan sonraki senaryo ram üzerine olucak oyundayken takılmanın olduğu zaman alt + tab yapın ve ram değerine bakın %90 lara varmış mı? %90 a varan bir pc swap kullanır buda ciddi performans kayıplarına neden olur..

Kolay Gelsin..
  • Arkadaşlar doğru konuyamı yazıyorum bilmiyorum ama bence benim problemimle en iyi bu konu yakın. Adaptörümün bozulması sonucu yeni adaptör aldım. Eski adaptörüm 19W ve 2.37 amper idi. Şimdiki ise 19W 3.67 amper. Bir sorun olurmu? Bilenler bir cevap yazarsa sevinirim.
  • quote:

Hala sorunu hdd bulmakta ısrarcıyım şunu deneyin Advanced System Care kurun ve pc ye baştan ağaı bir bakım yapın butun tickleri internet tanımlama bilgileri hariç tickleyin sonra başlatın sizden muhtemelen restart isteyecek ve hdd düzelticek daha sonra bir daha deneyin sorun hala devam ederse başka yerde problem arayalım hdd gayet sağlıklı görünüyor.

Bundan sonraki senaryo ram üzerine olucak oyundayken takılmanın olduğu zaman alt + tab yapın ve ram değerine bakın %90 lara varmış mı? %90 a varan bir pc swap kullanır buda ciddi performans kayıplarına neden olur..

Kolay Gelsin..

systemcare taraması yaptım baya bi düzeltme yaptı ama far cry 3 vs takılma sorunu devam ediyor. oynadığım sırada fan şahlandığı sırada ram kullanımı %35 40lardan yukarı çıkmıyor aynı şekilde cpu kullanımı da öyle. sanırım en kötü vatan teknik servisten şarj aletiyle deneme yapacam bakalım. tekrardan önerebileceğin bir şey olursa denerim hocam. teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Assholes

Arkadaşlar doğru konuyamı yazıyorum bilmiyorum ama bence benim problemimle en iyi bu konu yakın. Adaptörümün bozulması sonucu yeni adaptör aldım. Eski adaptörüm 19W ve 2.37 amper idi. Şimdiki ise 19W 3.67 amper. Bir sorun olurmu? Bilenler bir cevap yazarsa sevinirim.

az olması sorun olabilir pilin geç dolması sisteme yetmemesi gibi.. Ama çok olması sorun teşkil etmez laptop alabildiği amperi alacaktır. yani 2.37 alacaktır yeni şarj aletinden..

Dier arkadaşa gelirsek bu değerler sizin içinde önemli eğer bulabilirseniz orjinal adaptörle denemek daha iyi sonuçlar verecektir eminim. Çünkü hdd ram ve işlemcinizde sıkıntı yok gibi.

Kolay Gelsin..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Assholes

Arkadaşlar doğru konuyamı yazıyorum bilmiyorum ama bence benim problemimle en iyi bu konu yakın. Adaptörümün bozulması sonucu yeni adaptör aldım. Eski adaptörüm 19W ve 2.37 amper idi. Şimdiki ise 19W 3.67 amper. Bir sorun olurmu? Bilenler bir cevap yazarsa sevinirim.

az olması sorun olabilir pilin geç dolması sisteme yetmemesi gibi.. Ama çok olması sorun teşkil etmez laptop alabildiği amperi alacaktır. yani 2.37 alacaktır yeni şarj aletinden..

Dier arkadaşa gelirsek bu değerler sizin içinde önemli eğer bulabilirseniz orjinal adaptörle denemek daha iyi sonuçlar verecektir eminim. Çünkü hdd ram ve işlemcinizde sıkıntı yok gibi.

Kolay Gelsin..

Onu bilmiyorumda ben pilin omru bitmesin diye fişe takılı bırakırdım eski şarj aletinde fişe takılıyken bir sorun olmazdı fakat şimdikini şarjda bırakınca kasmalar oluyor ve dün laptobumun hoparlorude çalışmadı. Kapatıp açtım düzeldi fakat fişi çıkarıp pili takınca kasmalar filan düzeldi. Peki bunun nedeni nedir bilen var mı? Ayrıca cevap icin teşekkürler.

• valla herkez mühendis olmuş )) wattına kadar ilgileniyoruz maşallah İStikbal microsofttadır ...
  • @turkay11

Dilerseniz ne kim neci olduğumu bilmeden yorum yapmayın eğer kanıtlaya biliyorsanız yanlışımı oturup tartışalım bende sizden birşeyler öğreneyim..

@Assholes

Laptop markası nedir dell genelde böyle sorunlar veriyor ve karşılaşmıştım. Adaptördeki bi sorundan kaynaklı mousepad ve mouse sorun çıkarıyordu.. Sebebi bu olabilir.

Kolay Gelsin..
  • Yanlıs doğru var demedik ya geçenlerde biride bilgisayarın elektrik tüketimini hesaplamaya calısıyordu.Yurdum insanı iste dikkatimi çekiyor Ya bu arada DELL ne sorunu varmı Sorunsuz kullanabileceğin tek bilgisayar dell dir DEll laptopun babasıdır dell de eger sorun buluyorsan oteki pcler hic alma bile...DELL 2 sene evde servis hizmeti veren tek marka oda neden ???Cunku arıza yapmazda ondan )))))10 senelik DELL kullanıcısıyım 10 senede 2. laptopum...FORA XPS
  • quote:

@turkay11

Dilerseniz ne kim neci olduğumu bilmeden yorum yapmayın eğer kanıtlaya biliyorsanız yanlışımı oturup tartışalım bende sizden birşeyler öğreneyim..

@Assholes

Laptop markası nedir dell genelde böyle sorunlar veriyor ve karşılaşmıştım. Adaptördeki bi sorundan kaynaklı mousepad ve mouse sorun çıkarıyordu.. Sebebi bu olabilir.

Kolay Gelsin..

Kusura bakmayın ttnet'in altyapı calısmalarından dolayı internetim yoktu laptop markası toshiba ama yeni almıstım adaptoru bide arkadasın adaptorunde denedim herhangi bir sorun olmamıstı nasıl emin olabiilirim adaptorde soru oldugundan.
  • Hiçbir marka sorunsuz değildir. Yeni bir modele sahipseniz bunu neden yapıyorlar tam anlayamamakla birlikte güç tüketimi ve pil ömrünü uzatmak için olabilir laptoplar şarj cihazlarını tanıyorlar eğer bu devreye herhangi birşey olursa yada farklı bir devre olduğunu anlarsa şarj cihazının gücü yetmediği taktirde böyle sorunlar oluyor.

@Assholes

Önerim pili çıkarın sadece şarj aletiyle deneyin eğer sorun varsa orjinaliyle aynı değerde yada orjinal şarj aletiyle deneyerek sorunu bulabilirsiniz. Pilde sorunsuz çalışmasının sebebi zaten orjinal değerlerde güç tüketiyor pildeyken hiç bir laptop max güç harcamaz bu nedenle sorunda çıkmaz ama aynı durum şarj aleti takılıyken gerçekleşmez. Max güç kullanmak istediğinde böyle sorunlar çıkarabilir.

2. Senaryo ise
    Laptop güç girişinde sorun olabilir oksitlenme bunlardan sadece biri yada aşırı yük çok ısınma gibi nedenlerden laptop güç girişinde bacaklarda incelme yada kopma meydana gelmiş olabilir. Bu durumda akım dengesiz gelecek ve gene aynı problemleri verecektir. Daha sonraki evrede şarj almayacak ve tamamen kopacaktır.

Bunu anlamanın tek yolu deneme yanılma yada laptobu açıp bakmaktır. Deneme yanılma yöntemiyle sorununuzu çözebileceğinizi umuyorum. 1. Senaryo suan için daha baskın.

Kolay Gelsin..

• quote:

Hiçbir marka sorunsuz değildir. Yeni bir modele sahipseniz bunu neden yapıyorlar tam anlayamamakla birlikte güç tüketimi ve pil ömrünü uzatmak için olabilir laptoplar şarj cihazlarını tanıyorlar eğer bu devreye herhangi birşey olursa yada farklı bir devre olduğunu anlarsa şarj cihazının gücü yetmediği taktirde böyle sorunlar oluyor.

@Assholes

Önerim pili çıkarın sadece şarj aletiyle deneyin eğer sorun varsa orjinaliyle aynı değerde yada orjinal şarj aletiyle deneyerek sorunu bulabilirsiniz. Pilde sorunsuz çalışmasının sebebi zaten orjinal değerlerde güç tüketiyor pildeyken hiç bir laptop max güç harcamaz bu nedenle sorunda çıkmaz ama aynı durum şarj aleti takılıyken gerçekleşmez. Max güç kullanmak istediğinde böyle sorunlar çıkarabilir.

2. Senaryo ise
    Laptop güç girişinde sorun olabilir oksitlenme bunlardan sadece biri yada aşırı yük çok ısınma gibi nedenlerden laptop güç girişinde bacaklarda incelme yada kopma meydana gelmiş olabilir. Bu durumda akım dengesiz gelecek ve gene aynı problemleri verecektir. Daha sonraki evrede şarj almayacak ve tamamen kopacaktır.

Bunu anlamanın tek yolu deneme yanılma yada laptobu açıp bakmaktır. Deneme yanılma yöntemiyle sorununuzu çözebileceğinizi umuyorum. 1. Senaryo suan için daha baskın.

Kolay Gelsin..

Cevap icin tesekkurler, laptop sarzdayken ayagım kabloya takıldı ve sonucunda laptopun su gumus ucu laptopun girisinde kaldı ve kablodan ayrıldı. Ama arkadasın 4.76 amper sarzıyla denedigimde bir sorun olmadı. Laptopta 4-5aylık zaten. Aslında su donma olayları laptopa biraz yuk verınce oluyor (cpu,islemci kullanımının artması). Bugüne kadar mouseta herhangi bir sorun yoktu fakat bugun acarkende biraz kasma oldu. Neyse ins. ciddi bisey degildir.

• @Assholes
    Laptop eğer gücü tam alamıyosa düzensiz akımdan dolayı sorun cıkarabilir. Bence laptop un cam damarı olan şarj aletini değiştirmelisiniz.

Kolay Gelsin
  • quote:

@Assholes
    Laptop eğer gücü tam alamıyosa düzensiz akımdan dolayı sorun cıkarabilir. Bence laptop un cam damarı olan şarj aletini değiştirmelisiniz.

Kolay Gelsin

Tesekkürler, eger sorun artarak devam ederse bende degistirmeyi dusunuyorum.
  • Hocam biliyorum bayagı zaman oldu ama ben simdi buldum laptop taki sorunu. Benim laptop sadece orjinal adaptorleri kabul ediyomus o yuzden orjinal olmayan adaptoru baglayınca laptop sarjdayken bi takılmalar, donmalar vs. oluyomus. Eger sizdede benzer sorun oluyorsa orjinal adaptor kullanın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.