Şimdi Ara

Laptopa HDD takarken nelere dikkat edeceğim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopta sadece 256 GB SSD var e haliyle yetmez bu Ne yapacağım ben ?

HDD alıp laptopa takma süreci nasıl oluyor garanti kapsamından çıkıyor mu

Ve bu HDD alırken neye dikkat etmeliyiz uyumluluk cart curt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

• Özelde de dediğim gibi. Nitro 5'te yeri bariz belli. Ama L340 Gaming de m2 portu nerde, veya HDD yuvası neresi pek belli değil. Yani ben pek ayırt edemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Togrul99

Özelde de dediğim gibi. Nitro 5'te yeri bariz belli. Ama L340 Gaming de m2 portu nerde, veya HDD yuvası neresi pek belli değil. Yani ben pek ayırt edemedim.
    satıcı ile görüştüğümde HDD takmak için Port var dedi hem olmaması saçma olur

Onu geçtim HDD nin laptopa uyumlu olma sorunu vs var mı yanı neye dikkat edecek ki alırken

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Sadece dikkat etmen gereken şey ölçüsü. 2.5inc boyutlu olan HDD alman lazım, 3.5 alsan uyumlu olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Togrul99

Sadece dikkat etmen gereken şey ölçüsü. 2.5inc boyutlu olan HDD alman lazım, 3.5 alsan uyumlu olmaz.
    2.5 olduğundan nasıl eminsiz hocam tüm laptoplar 2.5 inç HDD mi alıyor ?

Aynen. Laptoplarin çoğu 2.5 inç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

2.5 inç olmasi yeterli hocam baska bir seye dikkat etmene gerek yok.

7200 rpm 5400 rpm vs bunlar laptopla alakali degil

• quote:

Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

2.5 inç olmasi yeterli hocam baska bir seye dikkat etmene gerek yok.

7200 rpm 5400 rpm vs bunlar laptopla alakali degil
    Tamamdır hocam SATA 3 mü tercih edeyim sizce ?

evet
  • Laptopun marka ve modeli nedir? 256gb olan SSD mi yoksa m.2 mi? Bir de laptopta optik sürücü var mı?
  • Yakındaki bir bilgisayarcıya götürün o hemen orda takar 10dk. da

Esnafta kazansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Laptopun marka ve modeli nedir? 256gb olan SSD mi yoksa m.2 mi? Bir de laptopta optik sürücü var mı?
    Lenovo ideapad l340 model hocam ayrıca optik sürücü yok SSd imiş ayrıca m2 portu da varmış herhalde öyle bir şey duydum anlamıyorum pek bunlardan ya

• Lenovo resmi forumunda bu sorunla ilgili güzel bir konu var:

Öte yandan büyük bir ihtimalle senin modelde laptopun içinde gelmeyen ve ayrıca alman gerekecek olan bir sata kablosuna ihtiyaç duyacaksın. Bu kabloyu burada Lenovo yetkili servisi dışında bulabilir misin bilemiyorum ama aliexpress'te şöyle muadil bir ürüne denk geldim bakınca:
    tr.aliexpress.com
    Yeni orijinal HDD kablosu için Lenovo Ideapad L340 L340 15 L34 IRH serisi HDD sabit sürücü konektörü w/kablo - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/i/4000327536764.html

Kısaca hem maliyetli hem de zahmetli bir iş olacak. Bu konularda fazla deneyimin yoksa (dizüstü bilgisayar kapağını açıp içine parça ekleme, değiştirme vb gibi) hiç bulaşmamanı ve bir yetkili veya özel servise başvurmanı öneririm. Ya da hiç servise bulaşmayayım dersen harici taşınabilir bir disk al onu kullan derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Lenovo resmi forumunda bu sorunla ilgili güzel bir konu var:
    https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-diz%C3%BCst%C3%BCleri-Knowledge/L340-2-depolama-cihaz%C4%B1-ekleme/ta-p/4531748

Öte yandan büyük bir ihtimalle senin modelde laptopun içinde gelmeyen ve ayrıca alman gerekecek olan bir sata kablosuna ihtiyaç duyacaksın. Bu kabloyu burada Lenovo yetkili servisi dışında bulabilir misin bilemiyorum ama aliexpress'te şöyle muadil bir ürüne denk geldim bakınca:
    https://tr.aliexpress.com/i/4000327536764.html

Kısaca hem maliyetli hem de zahmetli bir iş olacak. Bu konularda fazla deneyimin yoksa (dizüstü bilgisayar kapağını açıp içine parça ekleme, değiştirme vb gibi) hiç bulaşmamanı ve bir yetkili veya özel servise başvurmanı öneririm. Ya da hiç servise bulaşmayayım dersen harici taşınabilir bir disk al onu kullan derim.
    Harici disk konusu nasıl oluyorum hocam yani oyunları oraya mı yüklüyoruz tam olarak nasıl oluyor taşıma konusunda sıkıntı olmaz laptop içine yerleştirilmiş HDD ile aynı işlevi görür mü

Usb 3.0 portuna bağlandığında harici HDD'ler dahili laptop hdd'lerine yakın bir performans verebiliyor. Sİsteme takıldığı anda hangi sürücü adını aldıysa (örneğin E:) dahili sürücüymüş gibi üzerine her türlü programı, oyunu vb kurabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.