Bildirim
Laptopa HDD takarken nelere dikkat edeceğim ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özelde de dediğim gibi. Nitro 5'te yeri bariz belli. Ama L340 Gaming de m2 portu nerde, veya HDD yuvası neresi pek belli değil. Yani ben pek ayırt edemedim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
satıcı ile görüştüğümde HDD takmak için Port var dedi hem olmaması saçma olurquote:
Orijinalden alıntı: Togrul99
Özelde de dediğim gibi. Nitro 5'te yeri bariz belli. Ama L340 Gaming de m2 portu nerde, veya HDD yuvası neresi pek belli değil. Yani ben pek ayırt edemedim.
Onu geçtim HDD nin laptopa uyumlu olma sorunu vs var mı yanı neye dikkat edecek ki alırken
Sadece dikkat etmen gereken şey ölçüsü. 2.5inc boyutlu olan HDD alman lazım, 3.5 alsan uyumlu olmaz.
2.5 olduğundan nasıl eminsiz hocam tüm laptoplar 2.5 inç HDD mi alıyor ?quote:
Orijinalden alıntı: Togrul99
Sadece dikkat etmen gereken şey ölçüsü. 2.5inc boyutlu olan HDD alman lazım, 3.5 alsan uyumlu olmaz.
Aynen. Laptoplarin çoğu 2.5 inç
Up
2.5 inç olmasi yeterli hocam baska bir seye dikkat etmene gerek yok.
7200 rpm 5400 rpm vs bunlar laptopla alakali degil
Tamamdır hocam SATA 3 mü tercih edeyim sizce ?quote:
Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF
2.5 inç olmasi yeterli hocam baska bir seye dikkat etmene gerek yok.
7200 rpm 5400 rpm vs bunlar laptopla alakali degil
evet -
Laptopun marka ve modeli nedir? 256gb olan SSD mi yoksa m.2 mi? Bir de laptopta optik sürücü var mı? -
Yakındaki bir bilgisayarcıya götürün o hemen orda takar 10dk. da Esnafta kazansın -
Lenovo ideapad l340 model hocam ayrıca optik sürücü yok SSd imiş ayrıca m2 portu da varmış herhalde öyle bir şey duydum anlamıyorum pek bunlardan yaquote:
Orijinalden alıntı: Father Torque
Laptopun marka ve modeli nedir? 256gb olan SSD mi yoksa m.2 mi? Bir de laptopta optik sürücü var mı?
Lenovo resmi forumunda bu sorunla ilgili güzel bir konu var: forums.lenovo.comL340 2. depolama cihazı eklemehttps://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-diz%C3%BCst%C3%BCleri-Knowledge/L340-2-depolama-cihaz%C4%B1-ekleme/ta-p/4531748
Öte yandan büyük bir ihtimalle senin modelde laptopun içinde gelmeyen ve ayrıca alman gerekecek olan bir sata kablosuna ihtiyaç duyacaksın. Bu kabloyu burada Lenovo yetkili servisi dışında bulabilir misin bilemiyorum ama aliexpress'te şöyle muadil bir ürüne denk geldim bakınca:tr.aliexpress.comYeni orijinal HDD kablosu için Lenovo Ideapad L340 L340 15 L34 IRH serisi HDD sabit sürücü konektörü w/kablo - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/i/4000327536764.html
Kısaca hem maliyetli hem de zahmetli bir iş olacak. Bu konularda fazla deneyimin yoksa (dizüstü bilgisayar kapağını açıp içine parça ekleme, değiştirme vb gibi) hiç bulaşmamanı ve bir yetkili veya özel servise başvurmanı öneririm. Ya da hiç servise bulaşmayayım dersen harici taşınabilir bir disk al onu kullan derim.
-
Harici disk konusu nasıl oluyorum hocam yani oyunları oraya mı yüklüyoruz tam olarak nasıl oluyor taşıma konusunda sıkıntı olmaz laptop içine yerleştirilmiş HDD ile aynı işlevi görür müquote:
Orijinalden alıntı: Father Torque
Lenovo resmi forumunda bu sorunla ilgili güzel bir konu var:
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-diz%C3%BCst%C3%BCleri-Knowledge/L340-2-depolama-cihaz%C4%B1-ekleme/ta-p/4531748
Öte yandan büyük bir ihtimalle senin modelde laptopun içinde gelmeyen ve ayrıca alman gerekecek olan bir sata kablosuna ihtiyaç duyacaksın. Bu kabloyu burada Lenovo yetkili servisi dışında bulabilir misin bilemiyorum ama aliexpress'te şöyle muadil bir ürüne denk geldim bakınca:
https://tr.aliexpress.com/i/4000327536764.html
Kısaca hem maliyetli hem de zahmetli bir iş olacak. Bu konularda fazla deneyimin yoksa (dizüstü bilgisayar kapağını açıp içine parça ekleme, değiştirme vb gibi) hiç bulaşmamanı ve bir yetkili veya özel servise başvurmanı öneririm. Ya da hiç servise bulaşmayayım dersen harici taşınabilir bir disk al onu kullan derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Usb 3.0 portuna bağlandığında harici HDD'ler dahili laptop hdd'lerine yakın bir performans verebiliyor. Sİsteme takıldığı anda hangi sürücü adını aldıysa (örneğin E:) dahili sürücüymüş gibi üzerine her türlü programı, oyunu vb kurabilirsiniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X