Arkadaşlar 4 yıldır kullandığım özellikleri aşağıda yazan Dell notebook'um var. Bu alet beni sorunsuz arızasız bugüne kadar getirdi. Maşallah bugünde sapasağlam çalışıyor. Ben buna bi ram eklesem nasıl olur ? Son 1 yıldır da fan sesinin arttığını hissediyorum. Hiç içini açıp temizleme falan yapmadım. Nette işlemciye macun sürenler falan gördüm. Kısacası bu cihaza biraz daha ömür katmak için önerileriniz nelerdir?
İşlemci : Intel Core i5-480M işlemci (2.66 Ghz; 3M Cache) - Ön Bellek : 3MB Bellek : 4096 MB 1333 MHz DDR3 (2 X 2048MB) - Maksimum Bellek ( MB) : 8 GB DDR3 Bellek Slot Sayısı : 2 Sabit Disk : 320GB SATA 5400RPM Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB
Sistemin gayet güzel. Sisteminden daha iyi performans almak ve daha uzun ömürlü kullanmak için tavsiyelerim aşağıdaki gibidir.
* Laptopun için açıp fan ve tüm havalandırma sisteminin tozunu temizleyin. * İşlemci üzerindeki termal macunu temizleyip yenisini sürün. * RAM yükseltmesi yapın. (Aldığı maksimum RAM kapasitesine göre uygun hızda, elinizdeki RAM ile mümkünse tam olarak aynı özelliklerde) * SSD disk takın. (Bütçenize göre bir fiyat/performans ürünü alabilirsiniz. Marka model tavsiyesini Donanım Bileşenleri bölümünde alabilirsiniz) * Yaz kullanımı için laptop altına soğutucu alabilirsiniz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Ram'i 8'e yükselt sabit diski çıkartıp yerinede 256'lık bir ssd tak
bence bu şekilde hala verim almaya devam edersin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme