Arkadaşlar 4 yıldır kullandığım özellikleri aşağıda yazan Dell notebook'um var. Bu alet beni sorunsuz arızasız bugüne kadar getirdi. Maşallah bugünde sapasağlam çalışıyor. Ben buna bi ram eklesem nasıl olur ? Son 1 yıldır da fan sesinin arttığını hissediyorum. Hiç içini açıp temizleme falan yapmadım. Nette işlemciye macun sürenler falan gördüm. Kısacası bu cihaza biraz daha ömür katmak için önerileriniz nelerdir?
İşlemci : Intel Core i5-480M işlemci (2.66 Ghz; 3M Cache) - Ön Bellek : 3MB Bellek : 4096 MB 1333 MHz DDR3 (2 X 2048MB) - Maksimum Bellek ( MB) : 8 GB DDR3 Bellek Slot Sayısı : 2 Sabit Disk : 320GB SATA 5400RPM Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB
Sistemin gayet güzel. Sisteminden daha iyi performans almak ve daha uzun ömürlü kullanmak için tavsiyelerim aşağıdaki gibidir.
* Laptopun için açıp fan ve tüm havalandırma sisteminin tozunu temizleyin. * İşlemci üzerindeki termal macunu temizleyip yenisini sürün. * RAM yükseltmesi yapın. (Aldığı maksimum RAM kapasitesine göre uygun hızda, elinizdeki RAM ile mümkünse tam olarak aynı özelliklerde) * SSD disk takın. (Bütçenize göre bir fiyat/performans ürünü alabilirsiniz. Marka model tavsiyesini Donanım Bileşenleri bölümünde alabilirsiniz) * Yaz kullanımı için laptop altına soğutucu alabilirsiniz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Ram'i 8'e yükselt sabit diski çıkartıp yerinede 256'lık bir ssd tak